قرآن ناطق(عج)

270 - چه عواملی بر رابطه ی جنسی همسران تاثیر می گذارند ؟

نویسنده : زهرا رستگار

چه عواملی بر رابطه ی جنسی همسران تاثیر می گذارند ؟         رابطه ی جنسی   رابطه ی جنسی از ارکان مهم تشکیل و دوام و قوام یک زندگی مشترک میان همسران می باشد. رابطه ی جنسی هم مانند بسیاری از رفتارهای انسانی تحت تاثیر عوامل و مسائل خاصی می باشد که […]

چه عواملی بر رابطه ی جنسی همسران تاثیر می گذارند ؟

 

 

 

 

رابطه ی جنسی

 

رابطه ی جنسی از ارکان مهم تشکیل و دوام و قوام یک زندگی مشترک میان همسران می باشد. رابطه ی جنسی هم مانند بسیاری از رفتارهای انسانی تحت تاثیر عوامل و مسائل خاصی می باشد که در این قسمت به بررسی تعدادی از عوامل تاثیر گذار بر میزان رابطه جنسی در زوج ها می پردازیم :

 

1- فرزندان پیش دبستانی:

 

پدرانی كه صاحب فرزند كودكستانی میباشند،از رابطه ی جنسی كمتری برخور دارند.در مردان معمولا بیش از زنان این احتمال وجود دارد كه به فرزندان خردسال خود به عنوان یك مانع و مخل زندگی جنسی نگریسته شود، بنابراین مردان در این شرایط كمتر آغازگر رابطه ی جنسی میشوند.

2- احتمال جدایی و متاركه:

 

زوجینی كه قصد جدایی از یكدیگر را دارند،رابطه ی جنسی كمتری با یكدیگر خواهند داشت. زوجینی كه به سمت طلاق پیش می روند اغلب سعی می كنند از صمیمیت میان خود بكاهند.

3- سن:

 

این یك فاكتور پیش بینی كننده قوی است.هر قدر سن بالاتر رود احتمال كاهش روابط جنسی افزایش می یابد.اما در آن روی سكه وقتی رابطه جنسی در زوجین مسن روی می دهد،عموما رضایت بخش تر و از كیفیت بالاتری برخوردار بوده و عشق و محبت در آن پر رنگ تر است.با افزایش سن زنان و مردان خصوصیات یك رابطه ی جنسی خوب و رضایت بخش را آموخته و همین امر باعث می شود با وجود كاهش بنیه جنسی و دفعات برقراری رابطه جنسی،رابط ی جنسی رضایت بخش تر و لذت بخش تر گردد.

4- سالهای تاهل:

 

مردانی كه از تاریخ ازدواجشان خیلی گذشته،رابطه ی جنسی كمتری را گزارش می كنند.اما مدت ازدواج عامل پیش بینی كننده ی مهمی برای زنان بشمار نمی آید.البته تعداد روابط جنسی در مردان معمولا نسبی است.

5- رضایت و خوشبختی:

 

جای شگفتی نیست كه هر قدر زوجین شادتر باشند و احساس خوشبختی بیشتری كنند،تمایل بیشتری به برقراری رابطه ی جنسی از خود نشان خواهند داد.زمانی كه شما دلباخته كسی باشید و از شغل و زندگی خوبی نیز برخوردار باشید،رابطه ی جنسی بهتری خواهید داشت.

6- سطح سلامتی:

 

كاهش سطح سلامتی معمولا موجب كاهش روابط جنسی در مردان می شود،اما در زنان این چنین نیست.چرا كه زنان مسن برقراری رابطه ی جنسی را حتی در وضع ناخوشی و كسالت یك وظیفه و تكلیف می دانند. زنان بیمار و ناخوش برای برقراری رابطه ی جنسی مشكل خاصی نخواهند داشت،اما مردان قادر به پنهان كردن بیماری و تاثیرات مشهود آن طی برقراری روابط جنسی نخواهند بود.چرا كه مردان برای برقراری رابطه ی جنسی ناچار به صرف انرژی و نیروی فیزیكی بیشتری می باشند.اختلال نعوظ،استرس،خستگی و بیماریهای قلبی-عروقی دلایل اصلی امتناع مردان از رابطه جنسی میباشد.

7- فعالیتهای مشترك:

 

زنان و مردان متاهلی كه بیشتر با هم صحبت می كنند و كارها را بیشتر با یكدیگر(مشتركا‌ً) انجام می دهند،از لحاظ جنسی فعالتر می باشند.

 

رابطه ی جنسی نهایت تجلی و ابراز عشق و صمیمیت است و بر خلاف سایر فعالیتهای مشترك تنها میان شما و همسرتان به اشتراك گذارده می شود.چنانچه زندگی جنسی شما افول كرده،بكوشید فعالیتهایی را به همراه یكدیگر انجام دهید مثل ورزش،رفتن به سینما،باغبانی،انجام وظایف خانه و غیره.این كار می تواند به رابطه شما روح تازه ای بدمد.راهكار دیگر اینست كه دانسته های خود را با یكدیگر تقسیم كنید.با این كار نه تنها به معلومات شما افزوده می گردد،بلكه فرزندانتان نیز بواسطه آن چیزهای جدیدی می آموزند. افزایش دانش و اعتماد میان زوجین با تسهیم اطلاعات خود با یكدیگر باعث افزایش میل جنسی خواهد شد.

8- تعداد فرزندان:

 

فرزند بیشتر،رابطه ی جنسی بیشتر.

علت:حضور فرزندان می تواند نمایانگر ثبات در ازدواج باشد.

9- بحث بر سر رابطه ی جنسی:

 

زوجینی كه جماع و نزدیکی چندانی با یكدیگر ندارند،همچنین در مورد آن نیز خیلی كم و بندرت بحث و گفتگو می كنند.پژوهشگران اینچنین استدلال می كنند كه این دسته از زوجین اینگونه پرورش یافته و خو گرفته اند كه رابطه ی جنسی اندكی داشته و از مطرح كردن آن نیز بی نیاز باشند.هر قدر زوجین رابطه ی جنسی بیشتری با یكدیگر داشته باشند،بیشتر هم درباره آن بحث می كنند. یكی از نشانه های هشدار دهنده در یك رابطه ی نابرابر و نامتعادل فقدان اختلافات و ناسازگاری هاست. زوجینی كه درباره ی هیچ چیز بحث نمی كنند، زوجینی هستند كه با یكدیگر گفتگو نمی كنند و در واقع خودشان را سانسور می كنند.دقیقا مشابه یك ذهن زندانی جایی كه یك نفر حكمفرما و غالب مطلق است و دیگری تنها فرمانها را بدون هیچ گونه اظهار نظر،به چالش كشاندن و مباحثه ای می پذیرد.این بحث نكردن ها باعث ایجاد هارمونی و تفاهم كاذب گردیده و صرفاً رنجش و تنفر به بار می آورد كه دیر یا زود خود را آشكار می سازند.

 

برخی از زوجین از فعالیت های جنسی به عنوان یك ابزار آشتی مجدد پس از نزاع و بگو مگوها استفاده می كنند.

10- خشونت:

یكی دیگر از یافته های غیر منتظره رابطه ی میان خشونت و فعالیتهای جنسی بیشتر در زنان است. برخی پژوهشگران آن را به این واقعیت استناد می كنند كه برخی از زوجین از فعالیت های جنسی به عنوان یك ابزار آشتی مجدد پس از نزاع و بگو مگوها استفاده می كنند.برخی هم معتقدند كه برخی زوجین در بیان عشق و یا خشم بیشتر فیزیكی عمل می كنند. رابطه ی همبستری و خشونت تنها در زنان وجود دارد و این اشاره دارد به اینكه برخی مردان از جماع به عنوان شكلی از كنترل و سلطه گری استفاده می كنند.به خاطر داشته باشید پیوند این چرخه ‌‌‌( نزاع-رنجش-جماع-آشتی) برای مرد و زن غیر سالم محسوب می گردد. این به مفهوم آنست كه ممكن است زوجی رابطه ی جنسی فراوانی با یكدیگر داشته باشند، اما كلیت رابطه از یك مشكل جدی رنج ببرد.(بدون جماع رابطه ای نیز وجود نخواهد داشت).علت دیگر آن می تواند اغواگر بودن خشونت باشد.اوج گرفتن آدرنالین در پی پاسخ جنگ یا گریز باعث افزایش میل جنسی می گردد. بنابراین پس از مشاجره با افزایش آدرنالین میل جنسی نیز افزایش می یابد.

11- داد و ستد جنسی:

 

برخی زنان از رابطه ی جنسی به منزله یك خدمت قابل معامله،اقدام به بهره برداری می كنند. یعنی در قبال برقراری رابطه ی جنسی،همواره چیزی از شوهران خود مطالبه می كنند.در چنین روابطی رابطه ی جنسی می تواند از هیچ تا بسیار زیاد در جریان باشد.حتی اگر رابطه ی جنسی میان چنین زوجینی فراوان باشد،از آنجایی كه روابط جنسی بر مبنای عشق و صمیمت استوار نیست،نمی تواند بیانگر رابطه ای پایدار و با ثبات باشد.از سویی بتدریج رابطه ی جنسی قداست خود را از دست داده و احتمال برقراری روابط جنسی ی‌ خارج از چهارچوب خانواده (به صورت نامشروع) در زوجین افزایش می یابد.

Created with Raphaël 2.1.0

0 دیدگاه ارسال شده است

Created with Raphaël 2.1.0

نظر خود را با ما در میان بگذارید