قرآن ناطق(عج)

231 - ارتباط صحیح والدین با دختر

نویسنده : زهرا رستگار

ارتباط صحیح والدین با دختر   در یک خانواده برتر ایجاد و حفظ یک ارتباط درست و صحیح پدر و مادر با دختران خانواده یکی از مواردی می باشد. که نیاز به پشتکار و سعی کوشش فراوان دارد. پس برای ایجاد چنین مهارت ارتباطی مهمی با دختران خانواده مخصوصا ارتباط مادران با دختران نوجوان و […]

ارتباط صحیح والدین با دختر

 

در یک خانواده برتر ایجاد و حفظ یک ارتباط درست و صحیح پدر و مادر با دختران خانواده یکی از مواردی می باشد. که نیاز به پشتکار و سعی کوشش فراوان دارد. پس برای ایجاد چنین مهارت ارتباطی مهمی با دختران خانواده مخصوصا ارتباط مادران با دختران نوجوان و جوان می توانید به موارد زیر توجه کنید :

1 – آشنایی با روان شناسی دوره نوجوانی دختران

اگر مادران دارای تحصيلات بوده و از رشد و ويژگي‌های سنی دخترانشان از لحاظ عاطفی، روانی و جسمانی مطلع باشند، موفقيت بيشتری در رفع تضادها و تعارضات به وجود آمده خواهند داشت.لذا گذراندن یک دوره آشنایی با روان شناسی دوره نوجوانی به همه والدین توصیه می گردد.

2 – استقلال طلبی

استقلال طلبی یکی از ویژگیهای دوره نوجوانی است.لذا بايد به دختران وظايفی را واگذار کنيم تا آنها احساس استقلال کنند.باید زمينه‌ای فراهم آورد که دختران در آن قادر به ارائه نظراتشان باشند، بايد در مسائل گوناگون از دخترانمان نظرخواهی کنيم تا تصميم‌گيری را ياد بگيرند. كه اين امر در از بين بردن تعارضات نيز موثر است.

3 – درک‌ و همدلی با دختران

دختران در این سنین علاقه‌مندند به درک‌ و همدلی می باشند ، به سخنانشان گوش دهيم و به خواسته‌هايشان توجه کنيم مادران بايد به صحبت‌های دخترانشان گوش داده وتحقيرشان نکنند و به نظرات آنها توجه کنند. چرا که عدم اطمينان والدين به دختران، سبب به وجود آمدن مسائل و مشکلاتی برای آنها خواهد شد.

4 – احساس خودکم بینی در مقابل پسرها

احساس زيادی بودن در دختران و تضييع حقوقشان در برابر پسران یکی از مسائل دوره نوجوانی است که ريشه در گذشته دارد. حاکميت در گذشته بيشتر با مردان بوده است و جامعه ما به گونه‌ای شکل گرفته که در آن گناه و اشتباه دختران عيب شناخته مي‌شود اما انجام گناه و اشتباه از سوی پسران عيب شمرده نمي‌شود. لذا سعی شود از هرگونه تبعیض بین فرزندان دختر وپسر اجتناب شود وفرزندان دختر و پسر به یک اندازه مورد توجه والدین قرار گیرند.

5 – ایجاد محدودیت های بسیار شدید برای دختران

برخی از والدین برای دختران خود محدودیت های زیادی ایجاد می کنند که این امر ناشی از دلسوزی آنان است. مردم از طريق روزنامه‌ها، رسانه‌ها و نشريات از بروز مسائل ومعضلات در اجتماع مطلع شده و برای دخترانشان احساس نگرانی می کنند. به عنوان مثال می توان به بلوتوث‌های مجالس خصوصي و غيره بر روی موبايل و سی دی ها در سطح جامعه اشاره کرد والدين برای جلوگيری از ايجاد اين‌گونه مسائل برای دخترانشان و حفظ حيثيت، آبرو و آينده دخترشان، دوست ندارند آنها بدون کسب اجازه به مکا نهای مختلف بروند. در حالی که علم روانشناسی سخت‌گيریهای بيش‌از اندازه برخي خانواده‌ها را نادرست می خواند. سخت‌گيری هاي نابه‌جا موجب گستاخی دختران می شود.گستاخی دختران سبب مي‌شود كه آنها کارهايشان را به صورت مخفيانه و به‌دور از چشم والدين انجام داده و هميشه در حال مبارزه با خواسته‌های والدين‌شان ‌باشند. از سوی دیگرآزادی های بيش‌ از حد برخی خانواده‌ها برای دخترانشان نیز، سبب بروز فجايعی می شود. .لذا باید در دادن آزادی به دختران از هرگونه افراط وتفریط اجتناب نمود.

6 – تاثیر دختران از دوستانشان

دوره نوجوانی دوره گرایش به همسالان وتاثیرگذاری شدید دوستان می باشد. دوستان گاهی اوقات سبب محکم شدن اعتقادات دوستانشان مي‌شوند و گاهی مشکلاتی را برای دوستانشان ايجاد مي‌کنند که سبب انحراف آنها مي‌شود. با توجه به اين موضوع والدين باید با فرزندان نوجوان خود دوست گشته و در انتخاب دوستان به آنها کمک نمایند. و ويژگی های دوست خوب را به فرزندانشان بياموزند. نه این که بی تفاوت بوده و بعد از انتخاب دوست توسط فرزندشان به ارزیابی آنها پرداخته وفرزندشان را از دوستی با برخی از آنها نهی کنند.

7 -ایراد گرفتن از طرز پوشش دختران

يکي از عوامل افزايش تضادها و تعارضات در خانواده‌ها ، ايراد گرفتن از وضعيت پوشش دختران در سن نوجوانی می باشد. دختران نوجوان به اقتضای سن‌شان قصد خودنمايی و ابراز وجود دارند، اما بايد راه‌های صحيح ابراز وجود را به آنها نشان داد.شرکت در المپيادها، جلسات سرود و کلاس‌های قصه‌خوانی و قصه‌گويی و مسابقات مختلف از جمله راه‌های صحيح خودنمايی می باشد. بايد زمينه های صحیح بروز خودنمايی در دخترانمان را فراهم کنيم تا از توجه افراطی بر ظاهرشان کاسته شود.

8 – اختلاف سنی والدین با فرزند دختر

تفاوت سنی والدين با فرزندان از ديگر عوامل افزايش تعارضات می باشد. هرچه فاصله سني والدين با فرزندان بيشتر باشد، درک والدين کمتر مي‌شود. هر چه بتوانيم با دخترانمان دوست بوده، آنها را درک کنيم، موفق‌تر خواهيم بود .اگر تربيت فرزندان بزرگ‌تر صحيح باشد، آنها می توانند به الگويی برای خواهران و برادران کوچکتر خود تبديل شوند.

9- ‌تضاد، تعارض و اختلاف بين والدين و دختران

وجود تضاد، تعارض و اختلاف بين والدين و دختران سبب مي‌شود دختران بر سر دوراهی قرار گيرند که حتي در برخی مواقع در برابر والدین خود بایستند و از ايستادن در برابر والدين احساس گناه می کنند. بايد داشتن شخصيت و ويژگي‌های شخصيتی مثبت را به دخترانمان تلقين کنيم. چرا که اين امر سبب می شود اگر مرتکب عمل اشتباهی شده و خطا کنند. از درون احساس مي‌کنند اعمالشان گناه و اشتباه بوده و به درستی و نادرستی كارهای خود پی می برند.

10- به دخترانمان اعتماد داشته باشیم

بايد با تربيت صحيح و درست ، به دختران مان اعتماد کنيم اگر تربيت دخترانمان درونی شده باشد، آنها خود کنترل می شوند یعنی در برابر نادرستی ها خود را کنترل می کنند و ديگر مشکلی برايشان پيش نخواهد آمد. پدر ها و مادر ها بايد زيبايی و توانمندی های  دختران را به آنها یاد آوری کنند تا ديگران از بيرون محیط خانواده او را جلب نکنند، والدين بايد با دخترانشان همدلی کنند، برای آنها بها و ارزش قائل شوند و سعی کنند از ديد دختران شان دنيا را ببينند. اگر تربيت فرزندان ما  درونی نشده باشد ، با فشار و زوز نمی خواهیم توانست آنها را در مقابل مسایلی که در جامعه با آن روبرو می شوند به درستی کنترل کنیم .

 

0 دیدگاه ارسال شده است

نظر خود را با ما در میان بگذارید