جهت مزیّن شدن کودک به آداب اجتماعی توجه به نکات ذیل ضروری است:
آموزش سلام و گشاده رویی
به کودکانمان بیاموزیم که با دیگران با گشاده رویی برخورد کرده و به آن ها سلام کنند. طبیعی است که در ابتدای کار وقتی با دیگران برخورد می کنند ممکن است سلام کردن را فراموش کنند یا این که روی حسّ بازی گوشی یا به خاطر خجالت زدگی، به آن ها سلام نکنند. به همین دلیل خوب است با صبر و حوصله به آن ها یادآوری کنیم تا به تدریج به این کار عادت کنند.
مقایسه ی کودک با دیگران
هرگز نباید کودکانمان را با کودکان دیگر مقایسه کنیم؛ این کار علاوه بر آن که موجب شعله ور شدن آتش حسادت و دشمنی در درونشان می گردد، باعث می شود کارهای شایسته ی خود را، نه برای مزیّن شدن به زینت های اخلاقی، بلکه برای جبران تحقیر خود و رسیدن به شخص مورد مقایسه انجام دهند
۲٫ انتظار بیش از توان کودک
فراموش نکنیم که فرزندان ما کودک هستند. همان گونه که کودکان برای صحبت کردن، دوره ی طولانی مدتی را سپری می کنند، همان گونه که به تدریج راه رفتن خوب را یاد می گیرند، آداب اجتماعی را هم به تدریج و با آزمایش و خطاهای بسیار فرا خواهند گرفت. لذا از همان اوّل کودکان خود را کودک ببینیم و از آن ها توقع رفتاری سنجیده و حساب شده نداشته باشیم.
اگر کودکی فرزندان خود را فراموش کنیم، یا از دیدن رفتارهای غیر متعارف او آشفته می شویم و یا این که از تربیت اجتماعی او ناامید شده و از این کار مهم دست می کشیم.