راههای جلوگیری از بلوغ زودرس در کودکان
به ظاهر شدن علائم بلوغ از جهت فیزیکی و هورمونی در دختران قبل از سن ۸ سالگی و در پسران قبل از سن ۹ سالگی بلوغ زودرس اطلاق می گردد .
؛ بسیاری از پدر و مادرها نگران پدیده ای در فرزندان شان می باشند بە نام بلوغ زودرس و این کە می خواهند بدانند با این پدیده چگونه باید برخورد علمی و درست داشته باشند.
ابتدا این کودکان بلندتر از هم سن های خود می باشند ولی بە دلیل بلوغ زودرس، در نهایت قد کوتاه تری در بلوغ خواهند داشت.
چرا بلوغ زودرس مهم است؟
بلوغ زودرس از دو جنبه اهمیت بسیاری دارد؛ جنبه اول، سبب ایجادکننده است که پزشک متخصص با انجام آزمایشهای لازم و پیگیریهای منظم و دقیق کودک، طی مدت طولانی بەدنبال سبب ایجاد آن می گردد و جنبه دوم، اثر بلوغ زودرس بر رشد قدی و روانی کودک است. همچنین کودکان مقابل استرسهای زمان جوانی قرار میگیرند و نمیدانند چه کار باید بکنند . آنها از نظرجسمی تظاهرات بلوغ را دارند ولی تجربه کافی ندارند.
آیا لازم است بلوغ زودرس درمان شود؟
هنگامی که بلوغ در سنین پایین آغاز شود، رشد قدی کودکان بیشتر می شود و بە نسبت کودکان هم سن خود، قد بلندتری خواهند داشت ولی پس از ۲ یا ۳ سال رشد قدی متوقف می شود و آن ها در نهایت، بزرگسالان کوتاه قدی خواهند شد. از نظر شکل فیزیکی و ظاهری بدن نیز ممکن است مشکلاتی دیده شود. بە علاوه، از نظر روانی نیز این کودکان دچار مشکلات زیادی خواهند شد.
بنابراین درمان باید بسیار زود آغاز شود (قبل از سن استخوانی ۱۲ سال برای دختران و ۱۳ سال برای پسران). درصورت موفقیت، پزشک درمان را تا رسیدن کودک بە سن طبیعی بلوغ ادامه می دهد و سپس قطع می کند تا بلوغ بە طور طبیعی و در سن طبیعی پیش رود.
آیا می توان پیشگیری کرد؟
راه حل پیشگیری از بلوغ زودرس بە تغذیه و توجه بە رشد مناسب فرد بستگی دارد. والدین باید از چاقی مفرط فرزندان شان پیشگیری کنند و بە هیچ وجه مرغ و تخم مرغ ماشینی و فراورده های هورمونی را بە خصوص بە دختران خود ندهند. آمپول های تزریقی برائ جلوگیری از بلوغ زودرس نیز بسیار مضر می باشند و استفاده از آن بە هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود. همان طور کە مصرف داروهایی کە ممکن است منجر بە بلوغ زودرس شود نیز اصلا مناسب نیست. والدین باید مراقب باشند با دیدن علائم اولیه اگر لزومی بە درمان بود حتما درصدد درمان برآیند.
نکته مهم این است که هوش این کودکان طبیعی و حتی در مواردی بالاتر از کودکان همسن است.