0 امتیاز
392 بازدید

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
جویدن ناخن نوعی تیک است که بیانگر نوعی از آسیب روانشناختی است. این آسیب می تواند درجات مختلفی داشته باشد، معمولا شدت این آسیب کم و ناچیز ولی در بعضی موارد قابل توجه و نیازمند درمان است.
 
آسیب های جسمی:
جویدن ناخن می تواند باعث عوارض موضعی شود که محدود به زخم های سطحی هستند و احتمال بروز عفونت را افزایش می دهند و می توانند موجب درماتیت تحریکی و یا عفونت شدید و تورم بند آخر انگشت شوند. برای درمان این عارضه ها لازم است تا ازپزشک متخصص اطفال و یا متخصص پوست کمک بگیرید. مهمترین ریسکی که وجود دارد تغییر شکل ناخن است به طوری که ناخن به شکل ناقص، بسیار نازک یا بسیار ضخیم و به طور کلی بدشکل رشد می کند. اگر این تیک درمان نشود و به شکل مزمن درآید ناخن ها برای همیشه تغییر شکل می دهند.
 
درمان های بازدارنده و کارآمد :
شیوه های مستقیم، کارآمدتر هستند. با کودک حرف بزنید و به دلایل و انگیزه هایش گوش کنید و سعی کنید به او بفهمانید که چرا نباید ناخن هایش را بجود و این کار را بدون وسواس و با صبر زیاد انجام دهید. ناخن جویدن عادتی است که اگر به وجود بیاید، زمان زیادی لازم است تا آن را از بین ببرید حتی ممکن است به چند سال نیاز باشد. اگر نمیتوانید به تنهایی این کار را انجام دهید بهتر است از یک روانشناس کمک بگیرید.

 چه زمانی باید از روانشناس کمک گرفت :
برای تصمیم گیری درباره ی اینکه آیا به مداخله ی روانشناس نیاز هست یا خیر لازم است تا رفتار و خصوصیات کودک را مورد توجه قرار دهید. بهتر است عملکرد کودک را در مدرسه و محیط های دیگر زیر نظر بگیرید. همچنین به حساسیت های کودک، تیک های دیگر که ممکن است داشته باشد و به نوعی با ناخن جویدن مرتبط باشد و یا جایگزین آن باشند توجه کنید.

 آیا به درمان دارویی نیازی هست :
بهتر است به جای استفاده از درمان های دارویی و سنتی از قبیل استفاده از فلفل و یا مواد تلخ با کودک حرف بزنید.به کودک در مورد اهمیت تصویری که هر فرد از خودش دارد توضیح دهید. با او درمورد آسیب های کوتاه مدت مانند تحریک و عفونت و آسیب های بلند مدت مانند تغییر شکل ناخن حرف بزنید. در مورد اهمیت دست های هر فرد در روابط با دیگران بگویید و اینکه بردن انگشتها در دهان و بعد از آن با دیگران دست دادن به هیچ وجه زیبا نیست. به او یادآور شوید که دیگران دوست ندارند ناخن های آسیب دیده و تغییر شکل داده را ببینند. در آخر به یاد داشته باشید که به جای استفاده از داروها و روش های غیر مستقیم بهتر است وقت بیشتری را به حرف زدن و قانع کردن کودک اختصاص دهید.
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

44 نفر آنلاین
0 عضو و 44 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 878
بازدید دیروز: 1369
بازدید کل: 10523078
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...