0 امتیاز
266 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
سلام خانم رستگار عزيز
من 28سالمه و در يک خانواده پر جمعيت بزرگ شدم (ما 6خواهر و 2برادر هستيم و من فرزنده 7 خانواده هستم در حاله حاضر 3خواهر و 2برادرم ازدواج کردند و من به همراهه يک خواهر بزرگتر از خودم که فرزند 3خانواده و يک خواهر کوچکتر که فرزند آخر هست تو خونه پدري هستيم ) پدر و مادرم هم ميانسال هستند و تقريبا بي حوصله و از نظر وضعيته معيشتي اوضاعه مالي خوبي داريم. اين اطلاعات از وضعه زندگيم اما مشکله اصلي ......
پدر و مادرم تا سنه 21 سالگي هيچ خواستگاري رو برام راه نميدادن(با وجود اينکه 3خواهرم تو سن 20سالگي ازدواج کردند مخالفت ميکردند و دليلشون هم اين بود که همسر خواهرم برايه شروعه زندگيشون خيلي اذيت کرد مشکلات زيادي به وجود آورد و همين باعث سختگيري زياد پدر و مادرم شد) بعدهم با صحبت هاي خواهرم راضي شدن که اجازه بدن خواستگار بياد اما هر کدومو به يه دليلي رد ميکردن و گاهي اصلا من خبر دار نميشدم تا اينکه تو 22سالگي يه نفر از هفت خوان رد شد و اجازه خواستگاري پيدا کرد آدمه خوبي بود و همه چيز خوب پيش رفت و بعد تحقيقات و صحبت هاي فراوون به نتيجه رسيديم تنها مشکل بحث خانواده ها سره مهريه بودکه اونم بعد از کلي صحبت نتيجه داد و مشخص شد قراره بله برون گذاشتن ولي روزه بله برون مادرم با مادر ايشون حرفشون شد و همه چيز به هم خورد بعد از اون من منتظر بودم که دوباره برگردن اما يه سال گذشت و خبري نشد و من خيلي ضربه خوردم البته اين تصوره من بود چون در واقع 6ماه تلاش کرده بودن برايه رضايته مادرم ولي من با وجود حضورم تو اون خونه متوجه نشدم حتي بارها واسطه فرستاده بودن اما.......بعد از اون خواستگار زياد داشتم حدود 37نفر اما هيچکدوم موندگار نشدن البته 90درصدشون مطابق خواست و ميل من نبودن و از رفتنشون ناراحت که هيچ خوشحالم شدم چون هيچ تناسبي نداشتيم الان تعدادشون نسبت به قبل کمتر شده ولي جالب اينجاست که غالب آقايون يا همسر مدرن و امروزي ميخوان که ويترين سياره آرايشگاه تو خيابون باشه که از عهده من خارجه يا همسري ميخوان که تو پستو مخفيش کنن يکي ميگه حجاب شما برا افراد مسن و پير فاميل ماست يکي ميگه من اجازه نميدم همسرم تنها بره بيرون هرجا خواست بره خودم ميبرم ميارمش که احساس ميکنم اين توهين به شعور و شخصيت يه خانومه ........
حالا مدتيه که احساس تنهايي هر لحظه تو وجودم بيشتر ميشه و اميد به ازدواج کمرنگ تر چون خواهر بزرگم هم با وجود 42سال سن هنوز ازدواج نکرده و همين مشکل رو داشته( نموندن خواستگارا و بهونه هاي الکي) در حاليکه اخلاق و رفتار و منش و تحصيلات و زيبايي ش از بسياري ازهم سن هاش بالاتره پدر و مادرم سنشون زياد و اصلا هم پا و هم زبونه من نيستن هيچوقت نتونستم با آنها صحبت کنم چون اگر نظرم خلاف نظرشون بودقهر ميکردند و اگر کوتاه نميومدم و تسليم خواستشون نميشدم حتي گاهي تا 10روز اصلا باهام حرف هم نميزدن نه اينکه فقط با من اين رفتارو داشته باشن نه .... کلا برخوردشون با نظراته مخالف هر کدوم از ما همينطوره و هميشه نهايت صحبتمون با وجود بي نتيجه بودن ميرسه به اينکه من شما رو نميخواستم و همش تقصير پدرتون که فکر ميکرد بچه چه گلي ميخواد به سرش بزنه من همون 4تا که تا قبله 30سال داشتم برام کافي بود اين جمله همه باورمو نابود ميکنه چند ساله که برا نشنيدن اين جمله اصلا مخالفت نميکنم و تسليمم اما بازم تو عصبانيتش ميگه اين جمله مادرم و رفتار خواستگار ها به کل آرامش و اعتماد به نفسمو گرفته براي اينکه راهه ازدواجم باز بشه خيلي تلاش کردم چله هاي مختلف ، نماز ، قرآن و.....که شايد مشکل حل بشه و از اين تنهايي بيرون بيام اما خوب قسمت نبود  اين شرايط روي زندگي و کارم هم اثر گذاشته به طوريکه به شدت زودرنج شدم و خيلي زود سر مسايل کوچيک گريه ميکنم و وقتي تو محله کارم چيزي بهم ميگن نميتونم جلوي اشکامو بگيرم نميدونم چيکار بايد بکنم از اين وضعيت خسته شدم و نميتونم در موردش با کسي صحبت کنم براي مشاوره هم چون نميتونستم حضوري با کسي صحبت کنم با چند نفر تلفني صحبت کردم اما راهنمايي م نکردن و گفتن که بايد حضوري مراجعه کنم اما نميتونم وقتي حضوري مراجعه ميکنم فقط گريه ميکنم و نميتونم صحبت کنم نميدونم چيکار بايد بکنم خواهش ميکنم يه راهي جلو پام بذاريد
سپاس

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
چرا دعایمان برای ازدواج نمی گیرد؟     

کم نیستند کسانی که این سؤال را طرح و تکرار می کنند که به رغم تأکیدات فراوانی که در آموزه های دینی ما بر دعا و راز و نیاز شده است، چرا این همه آن هم در بهترین مکان ها و بهترین و عارفانه ترین حالات دعا می کنیم، دعای ما مستجاب نمی شود؟ مگر خداوند در قرآن نفرموده، «ادعونی استجب لکم» دعا کنید تا اجابت کنم شما را؟ پس چرا دعای ما اجابت نمی شود، حتی گاهی اوضاع و شرایط ما بدتر می شود؟


1- دعا نوعی عبادت است، همه موجودات عالم در حال تسبیح و عبادت خدا هستند. ما که اشرف مخلوقاتیم نباید از این قافله عقب بمانیم. این که همه آسمان و زمین و نبات و حیوان و جماد و ... برای عبادت و کمال ما آفریده شده اند، آیا پرهیز از دعا (عبادت) کفران نعمت نیست؟ عقب ماندن از حیوانات و نباتات و جماد است که تسبیح خدا را می گویند نیست؟
پس دعای واقعی، عبادت و شکر نعمت و تعظیم و خشوع و خضوع در برابر خالق هستی است. خداوند در سوره ی غافر آیه 60 می فرماید: «وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَكُمْ إِنَّ الَّذِینَ یَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِی سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِینَ »؛ مرا بخوانید تا اجابتتان کنم و بدانید کسانی که از عبادت من استکبار می ورزند و از آن عار دارند، به زودی با کمال خواری داخل جهنم خواهید شد.
در این آیه دعا مصداقی از عبادت خوانده شده. پس طبق آیه مذکور ترک دعا در واقع ترک عبادت و گناهی است که مرتکبش به عذاب دوزخ تهدید شده است. ضمناً عبادت و دعا، امری فطری است. اگر پیامبران و اولیاء خدا ما را به سمت دعا و ارتباط با خالق هستی هدایت و راهنمایی نمی کردند به عبادت اموری مادی و ساخته دست خود می پرداختیم که نمونه های آن در تاریخ کم نبوده است.
گناه، ترک واجبات و انجام محرمات، همچون سمومی کشنده مانع استجابت دعا می شوند. در ظرف نشسته و آلوده غذای پاک و سالم نمی ریزند. اگر هم ریخته شود غذا هم آلوده شده و قابل خوردن نیست
2- دعا و رسیدن به مقام سخن گفتن با خدا، خود مقام بسیار والایی است که به هر کسی داده نمی شود لذا همین که مالک و ملک و صاحب اصلی ما به ما اجازه حضور در محضرش و ارتباط کلامی با خودش را داده باید شاکر بوده و از فرط خوشحالی به سجده بیفتیم. این مژده ای به همه آنانی است که به مقام دعا می رسند. حتی اگر به ظاهر خواسته شان اجابت نشود.
3- استفاده ابزاری از دعا و دین، امری باطل و گاهی موجب وهن دین می شود. لذا گاهی بدون مطالعه، مشاوره (با اهل فن)، مشاهده (آزاد موفق و ناموفق) و مجاهده (در راه رسیدن به هدف) و بر اساس تنبلی و سستی دست به دعا می شویم. در نماز دعا می کنیم: خدایا ما را به راه راست هدایت کن و فقط از تو یاری می خواهیم. اما از کار و تلاش فکری و جسمی در این راه سر باز می زنیم." از دیگران بیش از خدا انتظار تأمین نیازهای خود را داریم" و بدون ایمان و باور قلبی به دعا می پردازیم و انتظار اجابت هم داریم.
4- گناه، ترک واجبات و انجام محرمات، همچون سمومی کشنده مانع استجابت دعا می شوند. در ظرف نشسته و آلوده غذای پاک و سالم نمی ریزند. اگر هم ریخته شود غذا هم آلوده شده و قابل خوردن نیست.
پس قبل از دعا باید توبه کرد، پاک شد، زمینه پذیرش و ارتباط را فراهم ساخت. توبه یعنی پشیمانی از گناه، دادن حق الناس و حق الله، پوشاندن بدیها با خوبی ها (ان الحسنات یذهبن السیئات، همانا حسنات، گناهان را از بین می برد) تصمیم بر عدم تکرار.
ازدواج
5- گاهی دین خدا و دعا و عبادت را وسیله تجارت و تأمین منافع و نوعی بده بستان با خدا قرار می دهیم. یعنی خدا را دوست می داریم و دعا می کنیم به شرط آنکه خواسته ها و آرزوهای ما را برآورده سازد. لذا وقتی به خواسته هایمان دست نمی یابیم دست از عبادت و دعا بر می داریم. این هم یکی از موانع استجابت دعاست.
6- گاهی اجابت دعا به صلاح دعا کننده نیست. مثل اینکه کودکی بیمار، طعامی را می خواهد که تشدید کننده بیماری اوست.
7- گاهی دعا در جهان آخرت اجابت می شود. و اهل دعا در آن جهان می گویند ای کاش هیچ یک از دعاهای ما در دنیای قبل از مرگ مستجاب نمی شد.
رسول اکرم اسلام (صلی الله علیه و آله) در این باره می فرماید:
"دو نفر در بهشت وارد می شوند که هر دوی آنها یکسان عمل کرده اند، ولی یکی از آن دو دیگری را می بیند که جایگاهش از او بالاتر است! پس می گوید: پروردگارا به خاطر چه این جایگاه را به او دادی با این که عمل ما یکسان بود؟ خدای متعال پاسخ می دهد: (به این سبب که) او از من درخواست کرد (دعا کرد) و تو در خواست نکردی." (بحارالانوار، ج 93، ص 302)
8- در بسیاری مواقع دعا با خلوص نیتّ صورت نمی گیرد توجه به اسباب و امور دنیایی و یاری و مساعدت دیگران بیش از یاری خدا مورد توجه و اعتقاد قلبی دعا کننده می باشد. بدیهی است اینگونه دعاها با مانع عمده استجابت مواجه می شود.
9- فراموش نکنیم که بر اساس این اصل مهم که کمال هم نشین در ما اثر می کند، ارتباط با خدا و خلوت و راز و نیاز با خدا نیز زمینه های طهارت روح و کسب فضائل و زیبایی های اخلاقی و رفتاری را برای ما فراهم خواهد ساخت حتی اگر دعایمان آن گونه که ما آرزو کرده ایم مستجاب نگردد.
10- ناگفته نماند که بسیاری از ما در زمینه و زمان گرفتاری و قطع امید از اسباب و امور مادی و دنیوی به سوی خدا روی می آوریم و دست به دعا بر می داریم. این حالت و عادت یکی دیگر از موانع استجابت دعا به شمار می آید. این حالت را با انجام واجبات و ترک محرمات و در مرحله بعد مراقبت در اصلاح اخلاقی و کسب فضایل اخلاقی و رفع رذایل می توان از ذهن و زندگی حذف و به صفر نزدیک نمود. خواندن خدا می بایست بدون شریک دانستن امور مادی و غیر خدایی باشد.
دعا و رسیدن به مقام سخن گفتن با خدا، خود مقام بسیار والایی است که به هر کسی داده نمی شود لذا همین که مالک و ملک و صاحب اصلی ما به ما اجازه حضور در محضرش و ارتباط کلامی با خودش را داده باید شاکر بوده و از فرط خوشحالی به سجده بیفتیم
11- بهره گیری  از خرد و تجربه و دانش اهل فن در تصمیم گیری ها در فرآیند عبادت و دعا از ضروریات بسیار مهم و اساسی به شمار می آید. آیا می شود در باک اتومبیل خود به جای بنزین نفت بریزیم و بعد با دعا و ناله و گریه از خدا بخواهیم اتومبیل ما حرکت کند؟ بهره گیری از عقل و اندیشه و علم خود و دیگران در راستای دعا و عبادت است. خداوند فرموده است: "الذین جاهدو فینا لنهدینهم سبلنا"؛ تلاش کنید تا یاریتان کنم. راه ها را برایتان روشن و روان کنم.
جوانانی که طالب ازدواج هستند و  نمی شود ضمن توجه به مراتب فوق به این نکات کاربردی و کلیدی نیز توجه کنند حتماً همسری در شأن و مقام خود خواهد داشت:
1- منزوی نباشید. در عرصه های مهم دینی، علمی، فرهنگی و اجتماعی در چار چوب شرع و عرف حضوری جدی داشته باشید.
2- از مشاوران متعهد و متخصص و با تجربه بهره بگیرید.
3-  توقعات و آرزوهای خود را تعدیل بخشیده و واقع نگر باشید.
4- در انتخاب همسر، سلامت فکری، عقلی و رشد دینی همسر آینده خود را اصل و اساس تصمیم گیری قرار دهید، چشم و هم چشمی ها و رقابت ها و ثروت و داشته های مادی را در تصمیم گیری ها دخالت ندهید.
5- مؤلفه های ممتاز یک انسان را در خود تقویت کنید. یعنی به مقام و جایگاه همسر شدن برسید. قابل توجه خانم ها : در بین محارم جلوه های زیبای زنانه خود را پنهان نکنید. خشک و بی روح بودن، کاهل بودن در ارتباطات فامیلی و خانوادگی، عدم حضور فعال در مجالس و محافل خویشان و آشنایان، ضعف در ایجاد ارتباطی سالم و صمیمی و متواضعانه با والدین از عوامل عمده تأخیر ازدواج به شمار می آید.
6- دخالت و نظرات دیگران نباید در تعارض با نظرات مشاور ازدواج باشد.
پس فراموش نکنید که اگر دعا با مراتب فوق همراه باشد قطعاً و حتماً مستجاب می شود اگر چه به ظاهر به آنچه می خواهید نرسید. خود دعا در دنیا و آخرت یار و یاور شما خواهد بود.
توسط
اما من همه کارايي که شما فرموديد انجام دادم ولي بازم بي نتيجه بود هميشه تو زندگيم تنهايي برا من بود اگه پيشنهاد شما اينه باشه سکوت ميکنم و همون راهه قبلو ميرم بازم دعا ميکنم اما ديگه اميدي به جوابه خدا ندارم
يا علي
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

18 نفر آنلاین
0 عضو و 18 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 7
بازدید دیروز: 4821
بازدید کل: 10541430
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...