پرسشگر گرامي اينكه همسر شما به سمت مشروبات الكلي كشيده شدن ميتونه علل بسياري داشته باشه كه دو تا از مهم ترين علل انها
علل بيولوژيكي و علل روانشناختي هستش
١)عوامل ژنتيكي و بيولوژيكي:
براساس تحقیقات گسترده و شواهد فراوان تجربی، آمادگی و استعداد الکلیلک شدن فرد از طریق توارث منتقل میشود. بدن بعضی از افراد نسبت به برخی از ویتامینها و مواد غذایی، اشتهای مادرزادی شدیدی دارند، از اینرو برای جبران این کمبود به نوشیدن مشروبات الکلی مبادرت میورزند. در بین 28 درصد معتادان آمریکایی و سوئیسی اختلالات غدد داخلی به خصوص تیروئید و هیپوفیز وجود دارد.
البته برخي اعتقاد دارن گرایش به الکل محصول وراثت و بهم خوردن تعادل آنزیمها و یا غدد داخلی نیست، بلکه علت اصلی آن محیط شخص الکلیک میباشد
٢)عوامل روانشناختي:
از دیدگاه روانکاوان، شرابخواری نوعی دفاع روانی است. استاد بزرگوارمون «فروید» معتقد بود که مشروبخواری برگشت به مرحله دهانی است و در این مرحله کودک از هرگونه مسئولیت آزاد بوده و کاملاً به عوامل بیرون از خود متکی است. استاد ديگرمون «آدلر» نوشیدن الکل را جبرانی برای فرار از احساس حقارت میداند و «رادو» نتیجه میگیرد که مشروبخواری برای برطرف کردن احساس پوچی، محرومیت، یأس وسرخوردگی در زندگی است.
الکلیکها پیش از مصرف الکل، دارای هیجانات نابالغی میباشند، از دنیا انتظارات زیادی دارند، احتیاج بیش از حد به ستایش و قدردانی داشته، در مقابل شکست، از خود واکنش حقارتآمیز نشان میدهند. در برابر ناکامی، تحمل کمی دارند، در انجام نقشهای زن و مرد احساس عدم کفایت و عدم شایستگی میکنند.
روابط و تعامل میان اعضای خانواده، در گرایش و مصرف الکل، نقش غیرقابل انکاری دارد، از این رو در خانوادههای الکلی، امکان گرایش دیگر اعضای خانواده بیشتر است و رفتار والدین میخواره، فرزندان را به استفاده از الکل تشویق میکند. پدر الکلی در بدو امر، با مخالفتهای جدی سایر اعضای خانواده به ویژه همسرش، به دلیل بروز رفتارهای ناشایست، کتککاری فرزندان، تجاوز نامشروع، همسایهآزاری و.... مواجه میشود. در این صورت فرد برای تداوم اعتیاد به الکل، احتیاج به جلب نظر همسر دارد و معمولاًً تلاش میکند تا همسرش را وابسته به مشروب نماید تا بتواند به رفتار نابهنجار خود را ادامه دهد و مزاحمی نداشته باشد.
دوست عزيز بايد به اطلاع شما برسونم كه مشروب خواري پيامدهاي بسياري داره كه گاهي حتي غير قابل جبران ميشوند
مثل:آسيب جسمي/اسيب رواني/فراموشي/زوال عقل/افسردگي/اضطراب/حسادت بيمارگونه/رفتارهاي خودآسيب زا/اختلال در تنظيم روابط جنسي/خشونت عليه همسر/دلسردي از نقش همسر و پدرو...
اصول کلی جلوگیری از انحراف شرابخواری به شرح ذیل می باشد:
تبیین آموزههای دینی در مورد تحریم شراب و آثار زیان بار اخلاقی و فرهنگی آن.
تغییر نگرش مردم در مورد زیانهای مصرف الكل
پیشگیری از زمینههای روانی و اجتماعی شرابخواری.
محدود کردن دسترسی افراد به الکل، به ویژه در مراکز تفریحی و سیاحتی.
کنترل عوامل اجتماعی مؤثر بر مصرف الکل مانند بیکاری، فقدان تسهیلات در اوقات فراغت و....
ممانعت از حضور در جلسات و میهمانیهایی که مشروبات الکلی مصرف میشود
الزام در ارائه گواهی عدم مشروبخواری جهت ثبت ازدواج رسمی.
اطلاع رسانی عمومی و فرهنگی و حساسیت زایی در خانواده در مورد خطرات الکلیسم و تبیین اهداف دشمن در ترویج میگساری و تشریع پیامدهای خانوادگی و اجتماعی آن.
و از همه مهمتر نقش بسزاي همسر در ترك اعتياد همسر به مشروبات الكلي.