0 امتیاز
208 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
عهدیه:
سلام دخترم هفت ساله شه وقتی میخایم بریم جایی برالباس پوشیدن خیلی اذیت میکنه میگه لباس ندارم ،از منم نظرمیپرسه که چی بپوشم وقتی براش انتخاب میکنم بازم نمیپوشه اینقدقرمیزنه گریه میکنه که لباس ندارم،بعضی وقتاهم باکلی گریه حاضرمیشه تادم درمیاددوباره برمیگرده لباسشوعوض میکنه لطفاراهنماییم کنید واقعاخسته شدم نمیدونم چه جوری باهاش برخوردکنم

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
دوست عزیزفرزند شما به سنی رسیده است که مسایل را درک کند بهتر است که به صورت جدی  با او به گفتگو بنشینید ودلایل این رفتارش را جویا شوید ابتدا زمینه های بروز لجبازی را شناسایی کنید، سپس کودک را از آن دور کرد به عنوان نمونه وقتی به طور صراحت با او صحبت میکنیداگر مشکل ایشان مور دپسند نبودن لباس هایش است بهتر است که در خرید نظر وسلیقه خودش را اپیاده کنیدتا جای اعتراضی باقی نماند. اگر مشکل تنوع لباس وعدم اعتدال در خرید است بهتر است که وضعیت مالی خود را شرح داده ودر این زمینه قوانینی را گذارده وکودک وخود را ملزم به رعایت ان قوانین کنید تا کودک قانونمند شود.اگر مشکل عدم تصمیم گیری وحساس بودن ووسواس در این زمینه است بهتر است که با روانشناسی مجرب مشورت کنیدتا درمان صورت گیرد.ودر نهایت از روش هایی زیر جهت پیشبرد کار خود بهره ببرید
برای درمان لجبازی کودکان در ابتدا باید روی استقلال آن ها به شکل عملی و فکری کار شود، والدین باید به کودک میدان دهند تا خودش کارهای شخصی اش را انجام دهد و در برخی زمینه ها نظر او را جویا شوند ، فعالیت هایی از این قبیل با عث خودباوری بیشتر کودک و جلب توجه به صورت مثبت می شود و انرژی بالقوه کودک را به سمت مثبت هدایت می کند .
اعمال روش خاموشی
از طرف دیگر باید روش «خاموشی» را اعمال کرد ، به این مفهوم که والدین در مقابل رفتارهای منفی کودک هیچ واکنش کلامی ، دیداری و شنیداری انجام نمی دهند و گویی چیزی را ندیده اند ، کودک پس از چند بار تکرار رفتار منفی، به علت دریافت نکردن پاسخ، پی می برد که کارش بیهوده است.
روش تقویت رفتار ناهمساز
وقتی شدت رفتارهای کودک نسبت به قبل کاهش یافت والدین باید روش «تقویت رفتار نا همساز» را اجرا کنند، یعنی رفتار مقابل رفتار منفی کودک را به محض سر زدن از کودک ، تقویت کنند ، مثلا کودکی که گریه می کند به محض آن که ساکت شد ، توسط والدین مورد توجه و تشویق قرار گیردرشوه ندادن و حذف پاداش كودك لجباز : اگر كودك برای رسیدن به مطلوب خود چه درست و چه نادرست شروع به گریه كردن و یا داد كشیدن بكند و از این راه بخواهد به خواسته ی خود برسد و والدینی كه به اصطلاح حوصله ی ندارند با دادن امتیاز ( رشوه ) به كودك ، او را ساكت می كنند ، باعث پرورش لجبازی در او می شوند. پس باید پدر به خصوص مادر از دادن هرگونه رشوه و پاداش به كودك خوداری كند. البتّه تشویق برای كارهای خوب و مثبت كودك با رشوه دادن فرق دارد. تشویق باعث رشد اعمال نیك و حركت به سوی ترقِّی می شود. امّا باید توجّه داشت كه تشویق و پاداش ، باید به اندازه  و درخور كار او باشد.
عدم توجّه و نادیده گرفتن رفتار كودك لجباز : گاهی بهتر است وقتی فرزندمان شروع به داد و بیداد می كند خیلی خونسرد و بی توجّه  از كنار مسئله عبور كنیم به طوری كه یا متوجّه نشده ایم و یا موضوع برایمان اهمّیّت ندارد.موفق باشید
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

44 نفر آنلاین
0 عضو و 44 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 2611
بازدید دیروز: 8226
بازدید کل: 10614457
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...