تورم سینه ها پس از قطع شیردهی
معمولا بعداز قطع شیردهی، سینه ها بدلیل پر بودن و تخلیه ناکافی شیرازآنها، دچارتورم و دردمیگردند؛ که این دردتاوقتیکه سینه ها بدلیل پر بودن و تخلیه ناکافی شیرازآنها، دچارتورم و دردمیگردند؛ که این دردتاوقتیکه سینهخالی نشده و شیرمادر خشک نگردیده ، باقی میماند.
برای بهبود درد سینه ناشی از قطع شیردهی روشهای زیر میتواند کمک کننده باشد:
عمل قطع شیردهی رادرطول دو تاسه ماه انجام دهید تابتدریج باکم شدن میزان شیردهی به،کودک،میزان شیردر سینه ها نیز کاهش یابد.
پس از قطع کامل شیردهی ازتحریک و دستکاری سینه ها بشدت خودداری نمایید.
پس از قطع کامل شیردهی ازسینه بند (سوتین ) مناسب استفاده،کنید.
بعداز قطع شیردهی ازکمپرس سرد استفاده،کنید. دو قالب یخ کوچک برداشته و روی سینه ها بصورت دورانی حرکت دهید.
بعد از قطع شیردهی ازداروهای ضد التهاب غیر استروییدی برای تسکین دردمیتوانید استفاده،کنید.
تغییرات پس از شیردهی
• ▪️ دانه های چربی روی پستان بتدریج كم می شوند.
▪️ مقداری از آب بدن دفع می شود كه خود سبب كاهش وزن مادر می گردد.
▪️ ممكن است ترشح شیر تا چند ماه وجود داشته باشد كه شبیه كلستروم بوده، بعد غلیظ تر شده و بالاخره قطع می شود.
▪️ مادر باید دریافت كالری روزانه خود را كمتر كند. تا بتواند چربیهای ذخیره شده را از دست بدهد.
▪️ برای جلوگیری از شل شدن و افتادگی پستان ها مادر باید ورزش كند به ویژه حركات ورزشی كه در هنگام شنا كردن انجام می شود.
▪️ قطع شیردادن به عنوان قطع ارتباط عاطفی تلقی نمی شود بلكه در مواقعی كه كودك نیاز به در آغوش گرفتن دارد ، یا خسته یا افسرده است یا درد دارد مادر باید او را با مهربانی در آغوش گرفته و آرام كند و عشق و علاقه خود را اینبار نه از طریق شیردادن بلكه از طریق نوازش و محبت به او هدیه نماید.
تمرینات ورزشی برای بافت سینه : یکی از بهترین راه ها برای سفت نگه د اشتن سینه ها ورزش است و در بین تمرینات ، شنا ( شنا در خشکی ) بیشترین تاثیر را در عین سادگی دارد و باعث تقویت عضلات سینه ای شده و چربیهای اضافی را از بین میبرد . با شکم بر روی زمین دراز بکشید و در حالی که کف دست و پنجه پا با زمین در تماس هستند ، سعی کنید بقیه نقاط بدن را از زمین جدا کنید ، سپس آرنج را خم کنید وبدون اینکه با سینه و شکم با زمین در تماس باشند آنها را تا جای ممکن به سطح زمین نزدیک کرده و دوباره آرنج را صاف کنید .
• ماساژ : حداقل دو تا سه بار در هفته سینه ها را با روغن زیتون ماساژ دهید . اینکار به سفت شدن پوست و بازگشت قوام آن بسیار کمک خواهد کرد . یکی از خواص روغن زیتون دادن خاصیت کشسانی و بازگرداندن الاستیسیته پوست می باشد .
• ماساژ با یخ : یکی دیگر از ماساژهای مؤثر در سفت کردن سینه ها ماساژ با یخ است . دو تکه کوچک یخ بردارید و به صورت دایره وار از اطراف سینه تا نوک آن را ماساژ دهید . نکته ای که حتما باید به آن توجه داشته باشید این است که اینکار را برای بیش از یک دقیقه انجام ندهید چرا که پوست پستان بسیار حساس است . این نوع ماساژ به خوش فرم شدن سینه ها نیز بسیار کمک میکند .
• ماسک پستان :میتوانید هفته ای یکبار از ماسکهای گیاهی استفاده کنید . خیار را با رنده به قطعات ریز تقسیم کنید و زرده تخم مرغ را به آن اضافه کنید . مخلوط را به اندازه کافی هم بزنید تا خوب ترکیب شوند و سپس برای مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بر روی سینه ها قرار دهید و بعد از این مدت زمان ، سینه ها را با آب خنک بشویید . اینکار به استحکام بافت بدن و شادابی پوست بسیار کمک خواهد کرد و تاثیر آن را بعد از چند هفته احساس میکنید .
• سینه بند ( سوتین ) مناسب : خیلی مهم است که در انتخاب سینه بند مناسب دقت داشته باشید . در صورتی که از سایز نامناسب استفاده کنید و یا نوع نامناسبی بپوشید ، خود باعث از دست رفتن فرم سینه ها میشود . در صورتی که سینه های افتاده دارید حتما سینه بندی را انتخاب کنید که قوام داشته باشد و به بالا آوردن سینه ها کمک کند .