0 امتیاز
262 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
سلام  من یه دختر سه ساله دارم که هر وقت صدام میکنه یا کاربدی انجام میده من سرش غر میزنم کتکش میزنم ولی بعد چند دقیقه پشیمون میشمو  دلم واسش میسوزه ,بغلش میکنم  و باهم دوتایی گریه میکنیم اصلا دست خودم نیستا نمیتونم خودمو کنترل کنم ولی از  همسرم انتظار دارم وقتی اینجوری میشم بیاد پیشم ارومم کنه ولی همسرم اصلا همچین ادمی نیست همسرم خیلی ادم سرد مزاجیه ولی من گرمم اصلا نمیتونم با این اخلاقش کنار بیام میخواستم راهنمایم کنید

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
در اسلام تنبیه بعنوان آخرین راه در صورتی که اثر تربیتی داشته باشد، جایز شمرده شده است منتهی اگر بحدی برسد که دیه بر او واجب گردد مثلاً بگونه ای کتک زده شود که جای آن کبود گردد ، حرام است و جایز نمی باشد .

باید توجه داشته باشیم که فرق است بین کتک زدن و تنبیه و همیشه ایندو لازم و ملزوم همدیگر نمی باشند.

در حدیثی از امام رضا (ع) آمده است که شخصی از فرزندش نزد آن امام شکایت کرد و امام فرمود:

“لا تضربه و اهجره ولاتطل”[i]

یعنی او را نزن ولی با او قهر کن اما قهر خودت را هم طولانی نکن (مثلاً پدر واسطه شود و فرزند عذرخواهی کند و قول بدهد که دیگر آن کار را مرتکب نشود).

پس تنبیه بعنوان آخرین راه است و البته باید تلاش شود تا آثار منفی او به حداقل تقلیل پیدا کند. پدر و مادر اگر در هر کاری به تنبیه بدنی متوسل شوند، عکس العمل های طفل می تواند اینگونه باشد:

1. واقعیت ها را پنهان کند. 2. چند چهره شود 3. دروغگو شود. 4. کینه توز و انتقام جو بار آید مخصوصاً اگر که کتک بی جا یا زیادی و یا غیر عادلانه باشد و کودک علت تنبیه بدنی را نداند و...

ولذا برای اینکه تنبیه اثر تربیتی لازم را داشته باشد باید نکاتی رعایت گردد که در ذیل به بعضی از آن اشاره می شود:

بدون خشم و غضب باشد چرا که حضرت علی (ع) فرمود:لا ادب مع غضب[ii]

 ولی متاسفانه مشاهده می گردد، ضربات وارده بر کودک بیش از آنکه برای ساختن کودک باشد، برای فرونشاندن خشم خود مربی می باشد.

 متناسب با نوع خطاء باشد.

 قابل تحمل برای کودک باشد.

 بعنوان آخرین راه مورد استفاده قرار گیرد.

 حساب گذشته با جریان امروز قاطی نشود.

 مجری تنبیه بر خود مسلط باشد.

 طفل آنرا ظالمانه و کینه جوئی تلقی نکند و آنرا نتیجه طبیعی عمل خود بداند و لذا مادر هم باید علت کتک زدن را برای فرزند توضیح دهد و هم عدالت را رعایت کند و این کار را بصورت خیرخواهی انجام دهد و اینها را به کودک تفهیم کند.

 تنبیه نباید یکنواخت و مکرر باشد که کودک به آن عادت کند و لذا اگر خطایی با تنبیه از بین نرفت نباید تنبیه را تکرار کرد بلکه باید با دقت به جستجوی ریشه آن بپردازد و راه دیگری را برای اصلاح کودک، پیدا کند.

 بعد از تنبیه هم سعی شود که دل کودک بدست آید و عقده اش زدوده شود.

 تنبیه بلافاصله بعد از ارتکاب جرم باشد نه اینکه فاصله زیادی داشته باشد.

 

[i]بحارالأنوار، ج101، ص 99

[ii] غرر الحکم، ص 303

[iii]برگرفته شده از کتاب "پا به پای آفتاب
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

41 نفر آنلاین
0 عضو و 41 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 632
بازدید دیروز: 8226
بازدید کل: 10612479
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...