نقش زنان در اقتصاد خانواده
مدیریت منابع مالی و تنظیم اقتصاد خانواده توسط زنها
امام حسن مجتبی (ع) می فرمایند: پرسش صحیح نیمی از علم است ، و مدارا كردن با مردم نیمی از عقل است ، و اقتصاد و اعتدال در زندگی نیمی از مخارج است .
خیلی ها فکر می کنند اگر درآمد بیشترى داشته باشند ، تمام مشكلات و غصه هاى مالى ایشان حل مىشود، این یك فكر توهم آمیز است. متخصصان علم اقتصاد بر این عقیده اند : درآمد زیادتر، درد را دوا نمىكند.
به تجربه ثابت شده است که غالب مردم، وقتى درآمدشان زیادتر مىشود، خرجشان نیز بالا می رود و در نتیجه، باز با بى پولى و كمبود، دست به گریبان می شوند.
بدون نقشه و بى فكر خرج كردن، یعنى آن كه همه از درآمد و دست رنج شما بهره ببرند؛ غیر از خودتان. شما از درآمد خود به كفاش، نانوا، قصاب، بزاز و نجار، نفع برسانید؛ اما یك ریال براى خود كنار نگذارید.
با نقشه و عاقلانه خرج كردن، آن است كه شما و خانواده تان، هر كدام یك سهم عادلانه از درآمد خود را پس انداز كنید.
خانم های محترم ایرانی : تنظیم بودجه، نه مثل یك پیراهن ساده و آسان است و نه این است كه شما صورت بالا بلندى از مخارج روزانه را تهیه كنید و یك ریال یك ریال همه را بنویسید؛ بلكه تنظیم بودجه، عبارت از نقشه مشخص و یك برنامه منظمى است كه به شما كمك مىكند تا از درآمد و پولتان، حداكثر استفاده را ببرید.
حساب مخارجی كه از روى عقل و تدبیر تنظیم شده باشد، شما را به هدف و آرزوهایى كه در زندگى دارید، مىرساند. خرید خانه، باغ، ماشین، تحصیلات عالى براى بچه ها، پسانداز براى زمان پیرى، مسافرت و گردش، از هدف هاى مورد نظر هر خانواده هستند و انجام آنها، جز با تنظیم بودجه عاقلانه، میسر نخواهد بود.
وقتى شما از روى نقشه و حساب خرج كردید و مخارج هر ماه را آخر آن ماه از نظر گذراندید، به چشم خود مىبینید كه براى هر چیز، چه مبلغ پول دادهاید و اگر بعضى مخارج در نظر شما زائد باشد، آنها را حذف مىكنید تا هزینه آنها به مصرف چیزهاى مهم و لازم برسد. صورتحساب خرج ماهانه بهترین مشاور اقتصادى و راهنماى خرج و پس انداز شما خواهد بود.
اگر خداى نكرده شما از آن زنهایى هستید كه عقل معاش نداشته، به تنظیم بودجه معتقد نیستید، از همین امروز، برنامه خرج و دخل را با تطبیق درآمدتان، تهیه كنید. باید بدانید كه یك زن میانه رو كه از روى عقل و نقشه خرج مىكند، مهمترین كمك و خدمت را در راه موفقیت شوهر، انجام مىدهد. مردهایى كه گرفتار زن ولخرج هستند، هرگز روى موفقیت را نخواهند دید.
اگر شوهر شما راه پول درآوردن را مىداند، ولى آینده نگر نیست و همه را از دست مى دهد، شما باید با منطق و عقل معاش، از آن جلوگیرى كنید
اگر شوهرتان زیاد محافظه كار است و خانواده را در فشار و تنگنا مىگذارد، حس اعتماد او را به خود جلب كنید و به او بفهمانید كه شما نیز در پول خرج كردن، همان دلسوزى و تدبیر متقابل را دارید.
هر خانواده ای باید نیازها و میزان درآمد و اهداف خودش در زندگی را بشناسد و بر مبنای نیازهای واقعی خانواده به خرج و هزینه کردن درآمدهای افراد خانواده اقدام کند. تا گامی باشد برای رسیدن به یک خانواده ایرانی اسلامی موفق و برتر