0 امتیاز
140 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
ویرایش شده توسط zrastegar
سلام خانم رستگار عزیز.من یه مشکلی داشتم خواستم اگه امکانش هست راهنماییم کنید.من و شوهرم در حتی کوچکترین مسایل زندگی قدرت تصمیم گیری نداریم.شاید باورتون نشه ولی گاهی وقتا حتی نمیتونیم تصمیم بگیریم که چی بخوریم.بعضی وقتا به خاطر همین نداشتن قدرت تصمیم گیری باعث کدورت میشه.من نمیدونم این مشکل که هردو بهش دچاریم از کجا ریشه میگیره و درمانش چیه؟ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایید

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
عجز در تصمیم گیری عامل اصلی اختلال شخصیت وابسته
 افراد مبتلا به اختلال شخصیت وابسته در تصمیم گیری عاجزند و این امر در زنان شایع تر از مردان است.
مهم ترین خصیصه اختلال شخصیت وابسته، نداشتن اطمینان به خود است نیاز بیش از حد شخصیت وابسته به حمایت و مراقبت از جانب دیگران سبب تسلط ، اجحاف و بدرفتاری دیگران در حق او می شود.

ترس این افراد از جدایی سبب رفتاری تسلیم جویانه و حقارت آمیز در برابر دیگران می شود فرد مبتلا به اختلال شخصیت وابسته خود را به بدون کمک دیگران بی پناه و ناتوان یافته و درصدد کسب حمایت و مراقبت دیگران با رفتارهای حقیرانه است.

 مواجه با مشکل در تصمیم گیری های روزمره بدون توصیه و اطمینان بخشی فراوان دیگران، ترس از عمل اشتباه و انتقاد از سوی دیگران سبب نظر خواهی دائم آنان از اطرافیان می شود.

 نیاز بیش از اندازه به حمایت را علامت اصلی وابستگی است این حالت به سلطه پذیری، وابستگی و ترس از جدایی می انجامد و افراد وابسته همواره درصدد کسب حمایت و مراقبت از سوی مراجع قدرت مانند والدین همسر یا دوستان خود هستند.

 ترس افراد وابسته از عملکرد مستقلانه، احساس ضعف، بی کفایتی و نگرانی از اشتباه و انتقاد سبب سلب مسئولیت وظایف زندگی از خود در جهت رهایی از اضطراب این تصمیمات می شود.

عدم اعتماد کافی به توانایی ها و قضاوت خویش را سبب رویارویی با مشکل در دستیابی به طرح ها و برنامه های خود بدون اتکا به دیگران است این افراد به باور این که به تنهایی قادر به مراقبت از خود نیستند به شدت احساس ناراحتی و درماندگی می کنند.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت وابسته در جهت کسب حمایت و پشتیبانی دیگران به هر عملی اقدام می کنند : مشغولیت ذهنی آنان رفتار به گونه ای است که دیگران را آزرده نساخته و از حمایت و مراقبت او دست نکشند.

 برای تشخیص این اختلال وجود حداقل پنج علامت مانند نیاز شدید و بیش از اندازه برای تایید شدن تایید طلبی بیش از حد رفتاری مطیعانه و وابسته ترس از جدایی لازم است.

رفتار حاکی از وابستگی و سلطه پذیری در افراد اختلال شخصیت وابسته را به صورت الگویی نافذ و فراگیر است و: افراد مبتلا به این اختلال از تصمیم گیری عاجزند مگر آن که با دیگران به مقدار بسیار زیادی مشورت نمایند.

ترس از نه گفتن و مخالفت با دیگران و عدم جرات و جسارت لازم در افراد اختلال شخصیت وابسته را به دلیل ترس از دست دادن حمایت و همراهی افراد مورد اتکایشان بوده و: وابستگی افراطی در این افراد سبب ظلم و بدرفتاری دیگران نسبت به آنان می شود.

هنگامی که در جمع موضوعی مطرح می شود افراد دارای اختلال شخصیت وابسته علی رغم برخورداری از معلومات کافی سخن نمی گویند زیرا به عنوان یک اصل پذیرفته اند که دیگران در هر مورد بهتر و فاضل تر از آنان هستند.

افراد وابسته هیچ گاه به موفقیتی در زندگیشان دست نمی یابند و اتکا همیشگی افراد اختلال شخصیت وابسته در جهت حل مشکلات خود به دیگران سبب تداوم وابستگی و عدم آموختن مهارت هایی که لازمه ی یک زندگی مستقل است می شود.

حفظ روابط فرد وابسته به هر قیمتی با دیگران سبب تحمل انواع حقارت ها و نامتعادل و مخدوش شدن پیوندهای خود با آنان می شود در برخی موارد وابستگی این افراد به دیگران به دلیل فرار از تنهایی است نه لذت بردن با آنان.

دیدگاه منفی، بدبینانه و مردد این افراد نسبت به خود و ناچیز شمردن توانایی های خویش را از ویژگی دیگر افراد اختلال شخصیت وابسته است این افراد در خلوت یا جمع خود را نادان فرض نموده و انتقاد و عدم پذیرش خویش از سوی دیگران را دلیلی محکم بر بی ارزشی خود دانسته و در نتیجه اعتمادشان به خود کم می شود.

روابط اجتماعی افراد اختلال شخصیت وابسته محدود به افراد معدودی که فرد به آنان وابسته است می شود، افسردگی و اضطراب را در این افراد رایج و روان درمانی بینش گرا بیمار را جهت چگونگی شکل دهی به رفتار خود قادر می سازد.
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

241 نفر آنلاین
0 عضو و 241 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 1147
بازدید دیروز: 2653
بازدید کل: 10604771
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...