چگونه تفکر مثبت داشته باشیم؟
ما معمولا عادت داریم که بیشتر به شکست ها و نکات منفی که در زندگی مان اتفاق می افتد فکرکنیم و آن ها را در ذهن خود انباشته کنیم. اگر... چه فکر کردن به مشکلات و شکست ها ما را به سمت راه حل ها رهنمون می کند، اما در کل منجر به منفی اندیشی و نارضایتی ما از خودمان می شود. بنابراین باید بین اندیشیدن به مشکلات و مثبت ماندن تعادل ایجاد کنیم و سعی نماییم در عین حال که به چالش ها و شکست هایمان فکر می کنیم، نگذاریم که این چالش ها انگیزه و کارایی ما را از بین ببرند. بایستی در همه حال، افکار منفی مان را تبدیل به افکاری کنیم که برای ما مفید باشند.
راهکارهای کلیدی برای مثبت اندیشی ::
مثبت اندیشی را به عادت تبدیل کنیم.
در مرحله اول باید عادت کنیم که در زندگی به جای تمرکز بر آن چه که نمی خواهیم و برای ما سودمند نیست، بر آن چه که برای ما مفید است تمرکز کنیم، شاید در وهله اول این دو تفکر، یکسان به نظر بیایند، ولی در عمل، انتخاب هر یک از این دو تفکر در احساس ما نسبت به خودمان تفاوت اساسی ایجاد می کند. بیاموزیم که همواره بهتر است به آن چه که داریم بیندیشیم، به جای آن که بر آن چه نداریم تمرکز کنیم.
عادت هایی از این قبیل شخصیت ما و رفتارهای ما را شکل می دهند. باید تصمیم بگیریم که مثبت اندیشیدن را در ذهن خود تمرین کنیم. یعنی هنگامی که افکار منفی به ذهن ما هجوم می آورند، سعی کنیم که آن را تبدیل به فکرهای مثبت کنیم و نیمه پر لیوان را ببینیم. برای این کار، در مواجهه با فکری مخرب و غیرمثبت، باید ابتدا بپذیریم که این، یک فکر منفی است و سپس به دنبال راه هایی باشیم که بتوانیم آن را به شیوه مثبت بررسی کرده و جنبه های منفی آن را از ذهن پاک کنیم. تمرین کنیم که چند روز می توانیم بدون افکار منفی سپری کنیم و هر زمانی که این قبیل افکار به ذهن ما هجوم می آورند ، بتوانیم آن ها را از ذهن خود حذف کنیم. بیایید این تمرین را مانند یک رژیم غذایی ذهنی دنبال کنیم و به آن متعهد باشیم. اگر بتوانیم به جدیت این عادت را در خود ایجاد کنیم، بی شک تغییرات مثبتی را در زندگی مان تجربه خواهیم کرد.
به جای قضاوت کردن، تصمیم بگیریم بیشتر درک کنیم و کمتر قضاوت کنیم.
در مورد خودمان و دیگران سعی کنیم بیشتر کنجکاو باشیم. هنگامی که مشکلی برای ما پیش می آید، دیگران را مقصر ندانیم و آن ها را به قضاوت ننشینیم. به دنبال راه هایی برای حل مشکلات باشیم که بتوانیم به خودمان و دیگران کمک کنیم. مقصر دانستن دیگران در مشکلات، هیچ چیزی را حل نخواهد کرد. اگر در مورد دیگران عصبانی باشیم، از خودمان نیز عصبانی خواهیم بود. به جای قضاوت در مورد آن ها بهتر است نسبت به این امر کنجکاو باشیم که آن فردی که از او عصبانی هستیم چرا در این موقعیت قرار گرفته است و تلاش کنیم شرایط وی را بیشتر درک کنیم.
در شرایط منفی به دنبال یافتن نکات مثبت باشیم
. بایستی تلاش کنیم در هر موقعیت منفی و رو در رویی با افراد منفی چیزی را پیدا کنیم که ما آن را تحسین می کنیم، فکر کنیم که چه ویژگی این شرایط منفی بسیار ارزشمند است. شرایط واقعی را درک کنیم، سپس به آن بیندیشیم که از آن شرایط چه می خواهیم و چه چیزی را می خواهیم در آن موقعیت تغییر دهیم. این تفکر، ما را به سمت تغییرمثبت رهنمون خواهد شد. بعضی اوقات شرایط سخت زندگی به ما کمک می کنند که ارزشمند ترین منابع را برای تغییر زندگی مان پیدا کنیم. پس به دنبال نکات مثبت شرایط منفی باشیم که در آن هستیم. برخی مواقع افکار منفی داشتن می تواند مفید باشد، به شرط آن که بتوانیم از آن ها به درستی استفاده کنیم و آن را تبدیل به عوامل انگیزشی کنیم که ما را به شرایط مثبت برسانند، چرا که این امر بین افکار مثبت و منفی تعادل ایجاد می کند.
تصمیم بگیریم که کامل نباشیم.
خیلی مواقع منشا تفکرات منفی این است که سعی می کنیم کامل باشیم و در نتیجه همیشه از خود ناراضی هستیم، ما تلاش می کنیم که در همه زمینه ها بهترین باشیم و چون نمی توانیم، این نتوانستن برای ما ناراحت کننده می شود. ممکن است تصمیماتیبگیریم که نباید می گرفتیم و یا کارهایی را انجام دهیم که نباید انجام می دادیم و همه این ها منجر به افکار منفی در ما شده اند. بپذیریم که اگر چه کامل نیستیم اما به اندازه کافی خوب هستیم. آن چه که نیاز داریم این است که به مواردی فکر کنیم که ما را تبدیل به فرد بهتری می کنند. به این فکر کنیم که هر روز بهتر و بهتر می شویم، ولی از خودمان انتظار نداشته باشیم که هم اکنون در همه زمینه ها کامل و بدون نقص باشیم. یعنی خودمان را همان گونه که هستیم بپذیریم.
تصمیم بگیریم که خودمان را باور کنیم و به خودمان ایمان داشته باشیم. باور به خود قدرت نامحدودی هست که در ذه ن همه ما وجود دارد. کافی است به آن ایمان داشته باشیم، تردیدهای خود را کنار بگذاریم و به پیش برویم. تصمیم بگیریم که مثبت باشیم و مثبت بیندیشیم.