0 امتیاز
718 بازدید
در فرزندآوری ، فرزندپروری توسط
دوباره دسته بندی کردن توسط zrastegar
باسلام دختر ۴ساله ام خیلی خواهر کوچکترش که ۱سااو۹مماه دارد را میزند وخودش از این بابت ناراحت هست وعذاب وجدان دارد گاهی میگوید ""من دوست دارم با ابجیم مهربون باشم اما نمیتونم"چگونه کمکش کنم خودش دبد منفی به خودش پیدا کرده "فکر میکنه دختر بدی هست از بس ازاین کار نهی شده

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
اولين فرزندان در هر خانواده از يك موقعيت برتري برخوردارند. مراقبت بيش از حد به جهت ثمره يك عشق سرانجام يافته بودن، بعضا اولين نوه بودن نزد پدربزرگ ها و مادربزرگ ها در سلسله مراتب نظام خانوادگي از يك موقعيت مطبوع مزيت يافته اي بهره مند هستند. اين موقعيت تا زمان تولد دومين فرزند ادامه مي يابد ولي با تولد فرزند دوم ناگهان محبت و توجه والدين و ديگر اطرافيان نسبت به آنان كمتر مي شود و فرزند اول از موقعيت مطبوع و مزيت يافته اي تنزل مي يابد. از آنجائيكه والدين و اطرافيان الگوي رفتاري خاصي براي نحوه برخورد خود با فرزند اول در مقابل اين تنزل ندارند و اغلب با رفتارهاي ناشيانه خود فرزند اول را نسبت به فرزند دوم نه تنها بي علاقه مي كنند بلكه حسادت را در وجود او نهادينه مي نمايند و يا با توجه بيش از حد او را دچار نخوت و تكبر مي كنند. بررسي هايي كه كارشناسان انجام داده اند مؤيد اين مطلب است كه تظاهرات رفتاري رواني در فرزندان اول نسبت به ساير فرزندان بيشتر است كه دليل عمده آن تنزل مرتب فرزند اول پس از كودك دوم است و كاهش توجه و محبت اطرافيان موجب آن مي شود كه فرزند اول سعي نمايد با نشان دادن اختلالات رفتاري و رواني به هر قيمتي كه شده دوباره آن موقعيت را به دست آورد.
با کمی تلاش و توجه ما برای از بین بردن این حس می توان تا حدی این حس را کاهش داد. در همین راستا، در این مطلب ۶ روش برای کمک به فرزند بزرگ تر را برایتان نقل میکنم تا کمتر به فرزند دوم اسیب ودختربزرگ شما هم به ارامش یرسد

۱٫ تعیین زمان مجزا برای هر دو نفر

 

۲٫ به او بگویید که چقدر خواهرت تورا دوست دارد

این واقعیت است که کودکان کوچک تر همیشه برادر یا خواهر بزرگ تر خود را دوست دارند. آنها سعی می کنند کارهای برادر/ خواهر بزرگ خود را تقلید کنند و با دیدن آنها و عکسشان بسیار هیجان زده و خوشحال می شوند. در اینجا وظیفه والدین این است که ین نکته را هر روز به روش های مختلف، مستقیم و غیر مستقیم به فرزند بزرگ تر خود یادآوری کنند.

۳٫ اجازه دهید فرزند بزرگ تر در کارهای فرزند کوچک تر به شما کمک کند

کودکان بزرگ تر می توانند در مسایل ساده و جزئی همچون گرفتن پیشبند کثیف، پستانک یا … به والدین خود کمک کنند اما کار بیشتری از آنها بر نمی آید. اما حتی اگر کار خاصی هم از عهده فرزند بزرگ تر ساخته نیست، سعی کنید در مورد فرزند دوم مسوولیت هایی به او بدهید. مثلا بگویید موهای او را مرتب کند. با این کار فرزند بزرگ احساس می کند در رشد و پرورش خواهر یا برادر کوچک تر خود نقش داشته است.

۴٫ اجازه دهید فرزند بزرگ از کمک کردن شانه خالی کند

درست است که فرزند بزرگ تر می تواند تا حدی (حتی خیلی کم) به شما در نگهداری نوزادتان کمک کند، اما باید به یاد داشته باشید این مسوولیت آنها نیست. اگر از او خواستید تا به شما کمک کند و او از این کار سرباز زد، او را مجبور نکنید. باید اجازه دهید که همیشه احساس خوبی به برادر/خواهر کوچک تر خود داشته باشد.

۵٫ گاهی همچون نوزاد با فرزند کوچک خود رفتار کنید

یکی از مهم ترین مسایلی که فرزندان بزرگ تر با آنها درگیر هستند این است که دیگر نوزاد و در مرکز توجه نیستند. برای از بین بردن این احساس می توانید به او در انجام کارهایی که خودش به تنهایی از عهده آنها بر می آید، کمک کنید. همیشه به او یادآوری کنید که نخستین فرزند شماست. گاهی به او اجازه دهید سوار کالسکه شود یا مثلا غذای او را در دهانش بگذارید.

۶٫ دوره خاطرات دوران نوزادی با کودک بزرگ تر

فرزند بزرگ تر خود را روی پاهایتان بنشانید و برای او از خاطرات دوران نوازدی اش تعریف کنید. آنها از این کار لذت می برند. به طور مثال، کارهای شیرین و جالبی که انجام می داده را برایش تعریف کنید و به یادش بیاورید که چه زمان های شادی را در کنار هم داشته اید. در همین میان نیز به او بفهمانید تا چه اندازه برای شما ارزش دارد و او را همچون خواهرکوچک ترش دوست دارید
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

7 نفر آنلاین
0 عضو و 7 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 972
بازدید دیروز: 1370
بازدید کل: 10617092
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...