0 امتیاز
198 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
معلم هستم وتمام حقوقم را به قسط وبچه ها وخودم خرج می کنم شوهرم نه با خرج مدرسه پسر و دخترم کار دارد نه با لباس وخرج های این چنین، فقط دست وپا شکسته به کمک یارانه خوردو خوراک مان را می دهد هرازگاهی هم به بهانه ای پولی از من می خواهد وقتی هم به او می گویم ندارم دعوا ی حسابی راه می اندازد قهر می کند برای غذا خانه نمی آید در اتاق دیگر می خوابد طوریکه بچه ها خیلی ناراحت میشوند و آسیب می بینند و من مجبور میشم پولی که برای لباس یا وسایل دیگر دختر ۱۶ ساله ام کنار گذاشتم را به او بدهم تا به این وضعیت خاتمه دهم وقتی هم اعتراض میکنم میگوید اصلا سرکار نرو، درضمن وی شدید سیگاری است وبه اعتیادش مشکوکم شغلش هم آزاد است واحساس میکنم خیلی دروغ میگوید وخود را به مظلومیت میزند

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
ـ زن محور و مدار خانواده است و حضور عاطفي و فيزيكي او در خانواده سبب فراهم آمدن زمينه‏هاي رشد و تعالي در همسر و به ويژه در فرزندان است زن با حضور خويش فرزندان را از محبّت و عواطف خويش سير آب مي‏سازد. فرزندان رشد مي‏كنند و شخصيت مطلوب در آنان شكل مي‏گيرد.
ب ـ اسلام به دليل نقش حساس و تأثيرگذار زنان در خانواده، نان آوري و تأمين معاش را از عهده‏ي آنان برداشته و مردان را موظف به تأمين نفقه‏ي همسر و فرزندان ساخته است. طبيعي است زن هنگامي مي‏تواند با آرام و آسايش خيال و با فراغت خاطر به ايفاي نقش در خانواده بپردازد كه اولاً دغدغه‏ي تأمين هزينه‏هاي زندگاني را نداشته باشد ثانياً فرصت‏هاي او و انرژي او در خارج از خانه به‏گونه‏اي صرف نشود كه توان كافي و مفيد براي تأثيرگذاري در خانواده، براي او باقي نمانده بنابراين هرچند در دنياي صنعتي و مدرن امروز، زنان برخي از ساعات خويش را مصروف اشتغال و ديگر فعاليت‏هاي اجتماعي سازند امّا اين زمان بايد بخش اندكي از ساعات مفيد زندگي زنان باشد تا مسئوليت‏هاي خانوادگي زنان را تحت الشعاع قرار ندهد.
ج ـ اسلام اساساً اشتغال و كسب درآمد را براي زنان ممنوع نمي‏داند و در اغلب مشاغل حضور زنان را بدون اشكال مي‏داند اما با اين وجود در سطح كلان جامعه و برنامه ريزي‏هاي جامع زنان را به اشتغال براي كسب درآمد و نان‏آوري تشويق و توصيه نمي‏يابد بلي مورد مشاغل ضروري و اساسي كه حضور زنان در آن عرصه‏ها براي جامعه‏ي اسلامي لازم مي‏باشد نه تنها تشويق كه برنامه‏ريزي براي حضور زنان از وظايف حكومت ديني است هم‏چنين حضور زنان در عرصه‏ي تعليم و تربيت شناخت معارف ديني و مهارت‏هاي زندگي آموزشي و اخلاق فردي و اجتماعي و مواردي از اين قبيل نيز مورد توصيه‏ي اسلام و آموزه‏هاي آن است. بر اساس آن‏چه گفته شده اين‏كه امروزه بسياري از زنان به دليل ناكافي بودن درآمد شوهران خويش به اشتغال روي مي‏آورند، وضعيتي غيرطبيعي و اضطراري است چرا كه حكومت ديني مي‏بايست شرايطي را فراهم سازد كه در آمد شوهران، به حدّي باشد كه زنان مجبور نباشند براي كمك به معاش خانواده فشار مضاعف اشتغال را تحمّل نمايند.
از گذشته تا به امروز جامعه شناسان بزرگ جهان، همواره بر ضرورت حفظ كانون خانواده و اهميت آن در سازندگي جامعه تأكيد كرده‏اند. به اعتقاد آنان به هيچ قيمتي نبايد روابط عاطفي و معنوي خانواده كمرنگ گردد و در اين ميان تفكيك نقش‏ها در خانواده جايگاهي اساسي دارد. نمي‏توان و نبايد گفت همه افراد خانواده بايد نقش‏هاي مشابه و مشترك داشته باشند زنان و مردان به دليل تفاوت‏هاي اساسي در روح روان، و جسم، توانايي‏هاي و ويژگي‏هاي متفاوتي دارند و از اين جهت بايد نقش‏هاي متفاوتي را در خانواده ايفا كنند. تجربه‏هاي فراوان بسياري از كشورهاي غربي و بررسي‏هاي بسياري از متفكران و اندايشمندان غرب نشان مي‏دهد كه زنان در فطرت و نهاد خويش مادري و همسري خانه‏داري را يافته و هويت خويش را در اين نقش‏ها مي‏يابند و هم خانواده را از اين جنبه‏ي وجودي خويش بهره‏مندي مي‏سازند. مردان هرچند بتوانند زنان را در امور خانه خانواده مدد رسانند امّا نمي‏توانند جايگزين زن و نقش او در خانواده گردند.
به هر حال حضور فيزيكي مادر در خانواده و در كنار فرزندان و بال و پر گشودن مادر بر آنان، چيزي نيست كه با ساعاتي اندك و با روحيه‏ي خسته‏ي مادري كه 8 ساعت بيرون از منزل كار كرده است به راحتي به دست آيد. اين‏كه امروزه گفته مي‏شود آن‏چه مهم است حضور معنوي مادر است نه حضور فيزيكي او در كنار فرزندان، تنها شعاري بيش نيست به هر حال حضور معنوي نيز نيازمند زمان كافي و شادابي مادر است و اگر مادر بخش عمده‏ي ساعات مفيد روز را صرف نان آوري كند، در ساعات بعد خسته از كار نيازمند استراحت است و توان كافي براي مادري و همسري كردن ندارد و در نتيجه تمامي خانواده آسيب مي‏بيند.
بر اساس آن‏چه گفته شد مي‏توان نتيجه گرفت كه در دنياي مدرن امروز راه حل عملي براي تعادل در جامعه آن است كه با تأمين كافي خانواده‏ها، اشتغال بيرون از خانه براي زنان بخش عمده‏ي وقت آنان را در برنگيرد و سياست گذاران و برنامه‏ريزان جامعه شرايطي را فراهم سازند كه زنان بتوانند از شرايط مطلوبِ اشتغال استفاده كرده و حتي در مواقع لزوم بدون از دست دادن شغلِ خويش از مرخصي‏هاي طولاني براي حضور در كنار فرزندان خردسال (حداقل تا دو يا سه سالگي) استفاده كنند. البته طبيعي است زناني كه فرزند نداشته يا فرزندان آنان مستقل شده‏اند يا زنان مجرد مي‏توانند در اشتغال تمام وقت و فعال نيز حاضر باشند هرچند نبايد فراموش كرد كه شرايط فيزيكي و رواني زنان ايجاب مي‏كند كه آنان عمدتاً در مشاغلِ متناسب با خويشِ حضور يابند تا دچار مشكلاتِ ناشي از فشارهاي كارِ نامتناسب نگردند.

از ديدگاه اسلامي زنان مالك تمامي اموال و در آمدهاي خويش هستند و وظيفه‏ي تأمين هزينه‏هاي فرزندان و خانواده را ندارند و مي‏توانند با صرفِ نفقه‏ي تأمين شده از سوي شوهر، تمامي درآمدهاي خويش را آن گونه كه خود مايلند مصرف نمايند شوهران حق تصرف در اموال زنان را ندارند.
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

220 نفر آنلاین
0 عضو و 220 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 7103
بازدید دیروز: 2653
بازدید کل: 10610724
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...