پرخاشگري کلامي که بيشتر به عنوان بد دهاني شناخته مي شود، دلايل مختلفي دارد؛ يکي از اين دلايل مربوط به مسائل شخصيتي افراد است. مثلا فردي که اعتماد به نفس پاييني دارد و براي خودش احترامي قائل نيست با بد دهاني تلاش مي کند از عزت نفس شکننده اش مراقبت کند. در واقع دست پيش را مي گيرد تا پس نيفتد. معمولا اين افراد با کلام هاي پرخاشگرانه و تند مدام به اطرافيان شان حمله مي کنند تا اعتماد به نفس پايين شان را جبران کنند. يکي ديگر از دلايل پرخاشگري کلامي، اين است که اين افراد گاهي از تحقير کردن طرف مقابل شان استفاده مي کنند تا جايگاه شان را در ذهن خودشان و ديگران بالا ببرند.
يکي از دلايل اصلي پرخاشگري بين زوج ها، ناکامي در تامين نيازهاي مختلف زن و شوهر است. اين نيازها انواع مختلفي دارد. نياز به عشق، نياز به آزادي و .... نيازهاي مختلفي است و چون گاهي اين نيازها پاسخ مناسبي دريافت نمي کنند، باعث ناکامي مي شوند و ناکامي در هر زمينه اي باعث بروز پرخاشگري مي شود.
در پرخاشگري يک مسئله مهم رفتار طرف مقابل است. گاهي اوقات رفتار يکي از زوجين، براي بروز پرخاشگري تحريک کننده است؛ مثلا کارهايي که لج طرف مقابل را در مي آورد مثل بي محلي کردن، اهميت قائل نشدن براي انتخاب هايش و .... که ظاهرشان بسيار ملايم تر از واکنش هايي مانند پرخاشگري است ولي باعث مي شود طرف مقابل در يک حالت فرسايشي قرار بگيرد. رفتارهاي اين چنيني باعث مي شود که طرف مقابل مجبور شود به صورت پرخاشگري واکنش نشان دهد.
نياز به تخليه هيجان طبيعي است منتها مسئله اي که وجود دارد اين است که ما بايد راه درست بروز هيجان را ياد بگيريم! وقتي در مسائل تربيتي به ما آموزش داده نمي شود که چگونه هيجان خود را ابراز کنيم، باعث مي شود زماني که عصباني مي شويم هيجان مان را گاهي با پرخاشگري هاي مستقيم فيزيکي يا کلامي بروز دهيم. هر فرد براي کنترل و بروز خشم بايد مهارت کنترل خشم در مواقع خاص را ياد بگيرد.
قطعا مقابله به مثل يا واکنش فيزيکي راهکار درستي نيست. چون اين نوع واکنش ها خشم فرد پرخاشگر را بيشتر و او را تحريک مي کند تا به اين کار ادامه دهد؛ بنابراين دليل اين پرخاشگري هرچه که باشد، طرف مقابل در گام اول بايد آرامش خودش را حفظ کند و بعد دلايل اين پرخاشگري را با توجه به مطلب ذکر شده، پيدا کند. اگر قرار است براي حل اين مشکل به نتيجه برسيد بايد با خودتان صادق باشيد. ممکن است بعد از بررسي به اين نتيجه برسيد که صحبت يا اعمال خودتان هم در پرخاشگري طرف مقابل بي تاثير نبوده است. اگر مشکل از شما بود، با تغيير دادن رفتارهاي تان مي توانيد وضعيت را کنترل کنيد و حتي تغيير بدهيد و دلايل پرخاشگري طرف مقابلتان را حذف کنيد تا ديگر پرخاشگري اتفاق نيفتد.
اگر دليل پرخاشگري همسرتان مربوط به شخصيت اش باشد بايد در يک فضاي آرام با هم از تاثيرات اين بد دهاني بر زندگي تان صحبت کنيد. گاهي اين صحبت ها مي تواند فرد پرخاشگر را قانع کند که اين بد دهاني در رابطه تان مشکل ايجاد مي کند و بايد به آن رسيدگي شود. البته به هيچ وجه فراموش نکنيد که همه اين راه حل ها، زماني نتيجه بخش است که فرد پرخاشگر را متهم به پرخاشگري نکنيد.