0 امتیاز
623 بازدید
در فرزندآوری ، فرزندپروری توسط
من برای تربیت پسرم با همسرم اختلاف سلیقه بسیاری داریم.ومتاسفانه همسرم اصلا به حرفای من درباره تربیت پسرمون گوش نمیدهد مثلا پسرم من هر چی بخواد پدرش بهش میده اما من اینکار انجام نمیدم که الان پسر 1سال 5ماهش به شدت لوس شده.دلم نمیخواد پسرم دوگانگی داشته باشه در تربیت .اصلا حسابی بهم ریختم نمیدونم چه کاری انجام بدم .لطفا راهنماییم کنید

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
خشت اول تربیت کودک از نحوه برخورد والدین با یکدیگر و اتحاد و رفتار صحیح آنان در قبال فرزندان گذاشته می‌شود. خشتی که اگر از اول کج گذاشته شود، دیوار اعتماد کودک به والدین و قاطعیت‌شان سست و متزلزل خواهد شد.

تحقیقات نشان می‌دهد: 25 درصد انحراف‌های رفتاری نوجوانان و جوانان ریشه در اختلاف سلیقه والدین در تربیت آنان دارد. همچنین بسیاری از وسواس‌ها و تعارض‌ها در دوران بزرگسالی به علت روش تربیتی نادرست پدر و مادر و نداشتن توافق آنان در تربیت فرزندان عنوان شده است.

کارشناسان معتقدند، فرزندان در چنین خانواده‌هایی به موضوع‌های مختلف با تردید و ابهام نگاه می‌کنند، چرا که پدر و مادر هیچ‌گاه روی یک موضوع توافق نداشته‌اند. نتایج یافته‌های طرح ملی بررسی خشونت علیه زنان نیز نشان می‌دهد نحوه تربیت کودکان عمده‌ترین عامل اختلاف زن و شوهر در خانواده است.

یک حرف برای همیشه

فکرش را بکنید شما در قلمرویی زندگی کنید که یک سلطان و یک ملکه داشته باشد و آنها همه شما را دعوت کنند و ملکه بخواهد که شما کاری کنید، بعد سلطان بگوید: نه اینطوری خوب نیست بهتر است طور دیگری باشد و آنگاه در حالی که شما دارید این زوج مسلط را نگاه می‌کنید، آنان بر سر این‌ که شما چگونه باشید به اختلاف و دعوا بیفتند. انصافا شما در مورد آنها چه فکری خواهید کرد؟ به لیاقت و توانایی آنان شک نمی‌کنید؟ خوب است بدانید شما سلطان و ملکه خانواده خود هستید و وقتی در مورد تربیت بچه‌ها در مقابل آنان به اختلاف می‌افتید، بچه‌ها هم همین‌طور فکر می‌کنند و دیگر به تصمیمات شما احترام نخواهند گذاشت زیرا آن را متزلزل و تغییرپذیر می‌دانند.

روان‌شناسان توصیه می‌کنند بهتر است والدین حتی قبل از بچه‌دار شدن با هم در مورد رفتارها و انتظارات‌شان در قبال کودک حرف بزنند و از نوع رفتار تربیتی یکدیگر اطلاع داشته باشند.

مهم‌ترین نکته‌ای که والدین باید در مورد آن به توافق برسند، انضباطی است که کودک در چارچوب آن قرار خواهد گرفت. رفتار‌های کودک باید حد و مرز مشخصی داشته باشد، باید کسی باشد که به کودک درست یا غلط بودن هر رفتاری را آموزش دهد و در صورتی که والدین در این مورد با یکدیگر توافق نداشته باشند، کودک دچار سردرگمی خواهد شد. شکل دادن یک چارچوب رفتاری برای کودک به او کمک می‌کند که یاد بگیرد بعدها در اجتماع چطور رفتار کند.

کی سرمربی است؟

به طور سنتی، مادرها وظیفه آموزش کودک را به عهده دارند، اما گاهی پدر‌ها هم دوست دارند در این امر دخالت داشته باشند. زمان استراحت و خواب، نوع غذا خوردن، بازی کردن، حرف زدن و چیزهایی از این قبیل، مسائل روزمره‌ای هستند که کودک در سال‌های اول زندگی باید یاد بگیرد. محققان در یک تحقیق با بررسی روی ۱۱۲ خانواده که کودکانی در سنین قبل از مدرسه داشتند به نتایج جالبی دست یافتند. آنها مشاهده کردند در خانه‌هایی که پدر با کودک بیشتر بازی می‌کند والدین با هم همکاری مناسب‌تری در تربیت کودک دارند و مادر راحت‌تر می‌تواند به کودک آموزش‌های لازم را بدهد. در این خانواده‌ها اغلب اختلاف کمتری هم در زمینه تربیت کودک وجود دارد. در نقطه مقابل، در خانه‌هایی که پدر سعی دارد در آموزش کارهایی مانند مراقبت‌های روزمره مثل حمام کردن و استفاده از دستشویی دخالت کند، بعد از یک سال اختلاف‌های بیشتری بین والدین در زمینه تربیت کودک به‌وجود آمده است. در این خانواده‌ها والدین بیشتر از هم در زمینه تربیت کودک ایراد می‌گیرند و نحوه آموزش‌های یکدیگر را زیرسوال می‌برند. موضوعی که به نظر کارشناسان کاملا بر تربیت کودک تاثیر منفی خواهد گذاشت.

از نظر کارشناسان، بهتر است یکی از والدین کودک نقش یک مربی را داشته باشد و والد دیگر صرفا نقش همراهی و کمک کردن را. آنها معتقدند بهتر است مادر به علت ارتباط بیشتر با کودک این نقش اصلی را به عهده بگیرد و پدر نظراتش را در مورد تربیت کودک تنها با مادر در میان بگذارد و سعی نکند به روش خودش به کودک آموزش دهد.

اگر بطور مداوم با طرز برخورد همسرتان در برابر اشتباهات و بدرفتاری‌های فرزندتان مشکل دارید، سعی کنید موضوع را با او در میان بگذارید. اگر آن را با لحن خوب و مناسب به اطلاع همسرتان برسانید، مطمئنا بیشتر مورد توجه او قرار خواهد گرفت و کمتر در مورد رفتار خود حالت دفاعی خواهد گرفت.

به کودک بگویید که، «من و پدرت هنوز سر تنبیه تو به توافق نرسیده‌ایم، اما بعد از شام حتما به تو می‌گوییم که چه تصمیمی گرفته‌ایم.» این کار به شما فرصت کافی می‌دهد تا با آرامش فکر همه جنبه‌های قضیه را بررسی کرده و تصمیم درستی اتخاذ کنید.
توسط
متشکرم از راهنماییهاتون نگرانی من هم به خاطر همین مسایلی هست که شما عرض کردید .اما باور کنید همسرم مردی کاملا غیر منطقی وبه هیچ عنوان من قبول ندارد البته من هنگامی که همسرم کاری انجام میدهد در مقابل کودکم سکوت میکنم و بعد ازش عاجزانه میخوام که رفتار بد به کودک یاد ندهد اما اصلا توجه نمیکنه .به نظر شما سکوت من درسته
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
تنها کاری که میشود جلوی چشم بچه انجام داد همینه تا از اسیب های دیگر درامان باشد
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

46 نفر آنلاین
0 عضو و 46 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 921
بازدید دیروز: 1449
بازدید کل: 10537523
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...