0 امتیاز
173 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
سلام. با مادر شوهرم در يك ساختمان ميشينيم.از جند تربيتي شدن فرزندم ب شدت بيم دارم.(خودم در جنين شرايطي بزرك شدم  علاوه بر مشكلات جند تربيتي ك داشتم صميميت و اعتمادي ك بايد با مادرم نداشتم. مادر بزركم مادرم شده بود ك ب دليل تفاوت سني زياد با ايشون  صحبتي از مشكلات نوجوانيم نميكردم)

فكر كردم بهتره اجازه ندم بجه ام تنها بيش مادربزركش بره. با مخالفت شديد همسرم مواجه شدم

امكان جدا كردن خونه رو نداريم

شاغل هستم اما ميخوام كارم رو كنار بزارم بجه ام برام خيلي مهمتره. ولي همسرم با اينم مخالفه و مدام اصرار داره ك وقتي ميرم سر كار بجه رو يزارم بيش مادرشوهرم

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
نقش پدر و مادر بزرگ بر کودکان را از سه بعد جسمانی و زیستی، روانی و بعد اجتماعی می‌توان بررسی کرد. در بعد جسمانی و زیستی معمولا کودکان به خاطر مراقبت سالخوردگان کمتر دچار آسیب‌دیدگی می‌شوند و دارای خواب و استراحت کامل‌تری هستند و از بعد روانی نیز کودکان در چنین خانواده‌ای احساس تنهایی نمی‌کنند و از آرامش نسبی برخوردارند و با لالائی مادربزرگ می‌خوابند و با نوازش‌ آن‌ها بیدار می‌شوند و ترس‌ها و اضطراب‌هایشان کم می‌شود. از جمله ترس از دزد و ترس از وسایل برقی و خطرناک و در بعد اجتماعی نیز به دلیل ارتباط برون سازمانی سالخوردگان با خویشاوندان، همسایگان و همسالان خود و در نتیجه همبستگی اجتماعی قوی‌تری دارند و از این راه‌ها روابط کودکان هم با همسایگان و خویشاوندان افزایش می‌یابد و میزان اجتماعی شدن و هویت‌یابی سالم، بالاتر است.
پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها گرچه مي‌توانند نقش حمايتي بسيار مفيدي براي کودک و والدين او داشته باشند اما تفاوت نسل و سن آنها گاه باعث اختلاف نظرهايي با والدين در تربيت کودک مي‌شود که اين موضوع به نفع کودک نيست به خصوص اگر کودک ناظر اين اختلاف‌نظرها و تضادها باشد. اما گاهي هم وقتي پدرومادرها به قصد تربيت به خشونت روي مي‌آورند، آغوش مهربان و حمايتگر پدر و مادربزرگ‌ها به سوي کودک گشوده مي‌شود و اين آغوش حمايتگر مي‌تواند رنج و اندوه کودک را کاهش دهد و از آثار منفي رفتار تند و خشن والدين بكاهد. شايد نکات زير بتواند به خانواده‌هايي که در آنها پدر يا مادربزرگ‌ در کنار والدين در مراقبت و تربيت کودک نقش دارند، کمک کند تا آثار مثبت تربيتي افزايش يابد و تاثيرات منفي مداخلات بي‌مورد و نابجا به حداقل برسد. فراموش نکنيد که پدر و مادر نقش اساسي را در تربيت کودک دارند و پدر و مادربزرگ‌ها در قسمت‌هاي بعدي اين هرم قدرت هستند.

تمام اطرافياني كه به نحوي در مراقبت و تربيت کودک نقش دارند، بايد هم?صدا و هماهنگ باشند و يکديگر را تاييد کنند تا کودک جايي براي نافرماني پيدا نکند. چنانچه بين اين افراد اختلاف نظر و ناهماهنگي تربيتي وجود داشته باشد، کودک متوجه اين ناهماهنگي مي‌شود و از يکي به ديگري پناه مي‌برد تا حرف خود را به کرسي بنشاند. اين موضوع باعث خواهد شد تا نافرماني و بدرفتاري کودک افزايش يابد. مثلا ممکن است مادر به درخواست کودک مبني بر برداشتن يک بستني اضافه پاسخ منفي بدهد ولي پس از گريه و بي‌قراري کودک، مادر بزرگ مداخله ‌کند که: «بچه‌ام مريض شد از بس گريه کرد حالا يه دونه بستني بيشتر از اين همه گريه براش ضرر داره؟» با اين كار کودک به اين نتيجه مي‌رسد که از اين به بعد با گريه کردن، ديگران مداخله مي‌کنند و او مي‌تواند به خواسته‌اش برسد.

بهتر است اگر اختلاف نظري بين والدين يا بين آنها و پدر و مادربزرگ بر سر چگونگي رفتار با کودک وجود دارد، وقتي كودك حضور ندارد، موضوع به بحث و شور گذاشته شود و بر سر يک پاسخ رفتاري مشخص با يکديگر به توافق برسند. مثلا در مثال قبلي وقتي کودک براي گرفتن بستني به مادربزرگ روي مي‌آورد، او بايد بگويد: «مادرت که گفت ديگه الان نمي‌توني بستني بخوري، به حرف مامان گوش کن.»

در نهايت کمک گرفتن از پدر و مادربزرگ‌ها در مراقبت و تربيت کودک فرصتي است براي اينكه آنها تجربه‌هاي خود را در اختيار ما قرار دهند و احساس کنند هنوز انسان‌هاي مفيدي هستند و مي‌توانند کارهاي مهمي انجام دهند. با توجه به وقت کم والدين، حضور پدرومادربزرگ‌ها باعث مي‌شود فرزندان اوقات خوش و لذت بخشي را در کنار افرادي امين و مورد اعتماد داشته باشند که براي سلامت رواني آنها بسيار مفيد است.
توسط
خيلي ممنون

مشكل ديكه اي ك خودم داشتم اين بود ك مادر من فرصت نداشت براي من مادري كنه
حتي شب ها بيش مادربزركم ميخوابيدم
جه كار كنم ك وقتي راه رفتن يادكرفت همش خونه مادربزركش نره؟
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

9 نفر آنلاین
0 عضو و 9 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 331
بازدید دیروز: 1370
بازدید کل: 10616451
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...