0 امتیاز
723 بازدید
در مهارت های زندگی توسط
سلام. من شاغل هستم. آیا باید پولمو در منزل شوهرم خرج کنم یا اصرار داشته باشم که مال خودمه و در منزل خرجش نمی کنم. حتی وقتی که به پول نیاز داریم آیا من باید به راحتی خرج کنم یا اینکه قسمتی از اونرو قرض بدم. ممکنه همسرم از من انتظار داشته باشه در موقع لزوم این پول رو بی منت خرج کنم و حتی در غالب قرض هم نباشه و اونرو یک وظیفه بدونه. من چه سیاستی رو در خرج کردن درآمد خودم در منزل داشته باشم که هم شوهزم توقع بیجا پیدا نکنه و هم مخارج منو گردن خودم نیندازه و بهش هم بر نخوره؟

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
سلام
زن حق دارد حقوق کار خود را خودش مصرف کند و نیاز به اجازه شوهر ندارد و می تواند مقدار حقوق خود را به شوهر نگوید.
در صورتی که زن قبل از ازدواج کارمند بوده است و یا در ضمن عقد ازدواج شرط کرده باشد که حق کار کردن داشته باشد، مرد نمی تواند او را از کار کردن منع کند.
اما اگر در ضمن عقد ازدواج، شرط کار کردن نگذاشته باشد، مرد می تواند از کارکردن زن جلو گیری کند و یا شرط کند که در صورت اجازه رفتن به کار را دارد که مقدار حقوق او را شوهر بداند و با اطلاع شوهر حقوق خود را خرج کند.
اگر شوهرتان حقوق شما را بدون رضایت شما و به اجبارمی گیرد ، این کار غصب و حرام است ولی اگر شما به او هدیه می دهید، حکم هدیه را پیدا می کند .
آن چه در اين ميان مهم است اين که حال زن از طريق محبت گرفتن از همسر، مشارکت در مسئوليت ها، مراقبت، پرورش و تربيت فرزند (زايمان، شيردهي) و ... خوب مي شود که ناشي از ترشح هورمون عشق و الفت (اکسي توسين) است. يعني وقتي زن در درجه اول کاري را براي کسي انجام مي دهد و در ازاي آن پول دريافت مي کند هورمون مردانه ( تستوسترون) افزايش مي يابد (مانند حقوق گرفتن، پس انداز کردن و...) اما اگر همين درآمد (بدون اجبار!) صرف مشارکت در اقتصاد يا مسائل رفاهي خانواده شود مي تواند اکسي توسين را تقويت و تحريک کند؛ يعني اشتغال زن در راستاي ماهيت زنانه وي است و موجب بهبود روحيه و حال او مي شود اما اگر مدام در حال جمع کردن پول و سرمايه گذاري اقتصادي باشد رفتارهاي مردانه اش را تقويت کرده است!
 با توجه به اطلاعات محدودي که در سوال شما وجود دارد مي توان گفت: شما به نوعي درصدد تحريک هورمون عشق و الفت ( اکسي توسين ) هستيد يعني با فداکاري که مي کنيد و مشارکتي که در اقتصاد خانواده داريد نقش زنانه خود را خوب ايفا مي کنيد، اما...

اشکال اول: تعارض
اما به نظر مي آيد سه اشکال در کار شما وجود دارد:

اول اين که اين کار يعني دادن حقوق به همسرتان به انتخاب خودتان نيست يا در انجام آن دچار تعارض هستيد ( حقوقم را بايد بدهم يا براي خودم نگه دارم) وقتي با انتخاب خود کاري را نمي کنيم مدام دچار تنش و نداشتن احساس آرامش خواهيم بود پس بهتر است براي حل تعارض به اين ترتيب عمل کنيد:

1) اگر از حقوق خود، ريالي را به شوهرتان ندهيد چه اتفاقات بدي مي افتد؟ جنجال، آشفتگي وضع اقتصادي خانواده، قهر و...

2) اگر کار کردن را با اين شرايط کنار بگذاريد چه اتفاقات بدي مي افتد؟

3) اگر خود را مجاب به ادامه همين وضع کنيد چه اتفاقات بدي مي افتد؟ با بررسي و تحليل سود و زيان هر کدام از موارد بالا، دست به انتخاب درست بزنيد و مسئوليت انتخاب خود را بپذيريد.

در واقع بايد ببينيد کدام يک از موارد بالا ضررهاي کمتر و سود بيشتري دارد پس همان را انجام دهيد.

اشکال دوم: فداکاري منفي!
وقتي زنان فداکاري مي کنند اما ديده نمي شوند يا به اندازه کافي چيزي به دست نمي آورند به عنوان مثال به اندازه کافي حمايت نمي شوند يا مورد قدرداني و توجه قرار نمي گيرند فداکاري خود را يک فشار تلقي مي کنند يعني فداکاري منفي! ولي آن چه ارزش دارد يک فداکاري مثبت است در فداکاري مثبت زن با کنار گذاشتن آرزوها وخواسته هاي خود به منظور حمايت از ديگري ( همسر، فرزند و ...) اهميت بيشتري به شخص مقابل مي دهد و توانايي خود را در دوست داشتن تقويت مي کند ( که موجب ترشح اکسي توسين مي شود) فداکاري توام با «توقع» چندان موجب تحريک هورمون عشق و الفت نمي شود زيرا آميخته با منفي بودن و عصبانيت است فداکاري بدون قيد و شرط توليد کننده قوي آرامش و عشق است و هرگز فرد را دچار نفرت و پشيماني نمي کند؛ مثل بيدار شدن در نيمه شب و مراقبت از فرزند مريض يا آرام کردن نوزادي که گريه مي کند. البته براي حل چنين مشکلي مي توانيد:

1) انتظارات خود از همسرتان را به او بگوييد، به عنوان مثال به او بگوييد که با يک تشکر ساده احساس بهتري در ادامه اين رفتار خواهيد داشت.

2) معناي مثبتي براي رفتارتان بيابيد؛ مانند: کاهش فشار مالي از همسرتان، پيشرفت اقتصادي خانواده، انجام يک کار خير و معنوي ( گره گشايي از مشکلات مالي همسر)، تقويت احساس مردانگي در همسر و جلوگيري از احساس ضعف او و...

اشکال سوم: يک باور اشتباه زنانه
يک ترس مشترک ميان بسياري از زنان اين است که اگر فداکاري را متوقف و به خود بيشتر توجه کنند مردان آنان را دوست نخواهند داشت اما اين حقيقت ندارد چون مردان هميشه زن راضي و موفق را دوست دارند.

از آن جا که شما در بيرون از خانه انرژي و درآمدتان را فداي همسر و خانواده مي کنيد و در خانه هم به مسئوليت خانه داري مي پردازيد احتمالا دچار فشار عصبي شده ايد پس بهتر است تعادلي بين نيازهاي زندگي مشترک و نيازهاي شخصي تان برقرار کنيد يعني رسيدگي بيشتر به حال و اوضاع رواني خود؛ مثل رسيدگي به ظاهر، تفريح، ورزش، ديد و بازديد و... تا از اين فشار خارج شويد و احساس بهتري نسبت به نقش خود پيدا کنيد همچنين به بيان احساسات خود با همسرتان بپردازيد و از اختصاص مبلغي از حقوقتان براي خودتان صحبت کنيد. در پايان پيشنهاد مي شود در صورتي که به کارگيري اين روش ها باعث بهبود اوضاع و احوال شما نشد حتما از يک مشاور براي حل مشکلتان کمک بگيريد.
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

34 نفر آنلاین
0 عضو و 34 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 3862
بازدید دیروز: 1449
بازدید کل: 10540464
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...