0 امتیاز
470 بازدید
در فرزندآوری ، فرزندپروری توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
سلام ببخشید فرزند یکی از بستگانم نسبت به گوشت ومرغ وکلا غذاهای پروتعینی میوه ولبنیات وچیزای مفیدی که برای بدن لازمه رو اصلا نمیخوره هرچی ام تکرار میکنم جواب عکس میده اگه میشه راهنماییم کنید ممنون میشم ...

2 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
دو سالگي نگران ميوه نخوردن كودك خود نباشيد

در صورت مصرف قطره مولتي ويتامين از پانزده روزگي نوزاد تا دو سالگي، امتناع كودك از خوردن ميوه تاثيري در رشد و سلامت او نخواهد داشت.

دكتر«الهام طلاچيان» متخصص گوارش كودكان درگفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان، ايسنا واحد علوم پزشكي ايران گفت: مادران بايد به كودكاني كه تمايلي به مصرف ميوه ندارند فرصت داده و موقتا ميوه اي كه مورد علاقه كودك نيست از برنامه غذايي او حذف كنند.

وي ادامه داد: اصرار به استفاده از ميوه‌اي خاص، صرفا باعث لجبازي كودك و تنفر هميشگي او از ميوه مي‌شود در صورتي كه خوراندن روزي 25 قطره مولتي ويتامين، از 15 روزگي تا دوسالگي نياز كودك به ويتامين را رفع مي‌كند.

دكتر طلاچيان در همين راستا ادامه داد: اجازه دهيد برنامه غذايي كودك تا دوسالگي مطابق ميلش باشد و او بتواند از غذاها و ميوه‌هاي مورد علاقه خود استفاده كند در ضمن مي‌توان ميوه‌اي را كه از خوردن آن امتناع مي‌كند با ميوه ديگري كه خواص مشابه دارد جايگزين كند.

وي در پايان عنوان كرد: با توجه به اينكه بر استفاده از ميوه در فرهنگ غذايي ايران، تاكيد زيادي مي شود كه البته اين تاكيد نيز كاملا صحيح است اما بايد به دليل كوچك بودن معده نوزاد در سن شش تا 12 ماهگي در صورت استفاده از آب ميوه دريافت انرژي غذايي افت يافته و به اين خاطر بايد سعي شود تا اعتدال در مصرف ميوه و آب ميوه براي كودكان رعايت گردد.
_________________
من این غذا را دوست ندارم

تماشای كودكی كه ظرف غذایش را كنار می زند، آسان نیست. همه پدر و مادرها می خواهند كودكان خردسال آن ها غذایی مقوی بخورند و وقتی فكر می كنند كه درست تغذیه نشده اند نگران می شوند

تماشای كودكی كه ظرف غذایش را كنار می زند، آسان نیست. همه پدر و مادرها می خواهند كودكان خردسال آن ها غذایی مقوی بخورند و وقتی فكر می كنند كه درست تغذیه نشده اند نگران می شوند. ولی به خاطر داشته باشید كه تغییرات روزبه روز یا ماه به ماه در اشتهای كودك كاملاً طبیعی است و برخی كودكان همیشه در مورد غذایشان سخت گیرند. بسیاری از كودكان خردسال آن قدر بد غذا هستند كه تمایل دارند فقط از یك نوع غذا بخورند، برخی نیز كه وضعیت تغذیه ای خوبی داشته اند به یكباره ایرادگیر می شوند.
به نظر متخصصین اطفال تا زمانی كه الگوی رشد مناسب است می توانید در مورد عادت روزانه غذا خوردن او راحت باشید. در مورد نگرانی خود با پزشك كودك صحبت كنید. او اطلاعاتی در مورد قد و وزن كودك از زمان تولد دارد به طوری كه با رسم منحنی رشد كودك روی جدول رشد طبیعی یا غیرطبیعی بودن رشد او را بررسی می كند.
همان طور كه نادیده گرفتن آنچه كودك می خورد یا نمی خورد عاقلانه نیست، یك دنده بودن هم درست نیست زیرا به تدریج به جنگ و جدل بدل خواهد شد.
بكوشید میزان غذای مصرفی كودك را برای دو هفته اندازه گیری كنید این غذا شامل وعده های اصلی و همین طور غذاهای بین وعده ها است. مدت زمان خوردن غذا را نیز در نظر بگیرید بررسی كنید آیا دستور غذایی متعادلی داشته است در مورد تغذیه خوب مطالعه كنید و توصیه های پزشك متخصص را در این مورد جویا شوید. ممكن است از دریافت این حقیقت كه رژیم كودكتان كاملاً متعادل است و تنها به یك قرص كوچك ویتامین در روز نیازمند است متعجب و كاملاً آسوده خاطر شوید.
راه حل های زیر برای به حداقل رساندن مشكلاتی كه در برخی از خانه ها به هنگام سرو غذا پیش می آید طراحی شده اند:
۱) مصرف خوراكی ها را بین وعده های غذا محدود كنید. اگر در مورد بی اشتهایی كودكتان در هنگام غذا نگران هستید كمی بیندیشید، احتمالاً بین وعده ها برای رفع گرسنگی كودك خوراكی های خاصی به او داده اید. حتی اگر خوراكی های سالمی نظیر گردو، میوه، هویج، كشمش و یا پنیر به او داده باشید چون این غذاها منبع اصلی كالری اند و اشتهای او را به هنگام سرو وعده های شام از بین می برند.
۲) زمان سرو غذا را نشاط آور كنید. وعده های غذایی یك رخداد خانوادگی ویژه اند نه میدان جنگ. كودك را درگیر كنید كودك سخت گیر و بدغذای خود را در آماده كردن غذا شریك كنید و بگذارید در خرید از فروشگاه چیدن میز و پخت غذا به شما كمك كند تا غذا برایش جالب تر باشد. انتخاب ها را محدود كنید؛ از كودك نپرسید آیا سبزی می خواهد یا نه. فرصت های كمتری برای «نه» گفتن به او بدهید. به غذاها تنوع و جاذبه بدهید هم كودكان و هم بزرگسالان غذاهایی را دوست دارند كه جذاب و اشتها آور باشند بشقاب كودك را زیاد پر نكنید.
به طور كلی می توان چنین وضعیتی را با به كارگیری روش هایی درباره غذا و غذا خوردن دگرگون كرد بدین ترتیب كه غذای كمی به كودك بدهید و در مورد آنچه می خورد یا نمی خورد نظر ندهید. اگر غذایش را تمام كرد از او نپرسید كه آیا باز هم می خواهد یا خیر اگر بیشتر می خواهد بدون هرگونه توضیحی به او بدهید باید مطمئن باشید كه بین وعده ها چیز زیادی نمی خورد و او را در این مورد محدود كنید تا گرسنه باشد.

اگر نادیده گرفتن اثری نداشت و می خواهید كه كودكتان از غذایی خاص بیشتر بخورد روش های زیر را به كار بندید. وقتی كودك غذایی را كه دوست نداشت بچشد این مقدار می تواند به كوچكی یك دانه ذرت باشد وقتی كودك عمل كرد او را تحسین كنید پاداشی نظیر یك دسر مورد علاقه پس از شام، یا چیزی شبیه این ها به او بدهید.
به تدریج درخواست ها را افزایش دهید در صورت همكاری كودك با شما در قانون قبلی پس از یك هفته مقدار غذایی را كه باید بچشد بیشتر كنید، (مثلاً به اندازه دو دانه ذرت) همیشه به خاطر پیشرفت تشویقش كنید و هرگز منصرف نشوید. اگر از غذایی خاص متنفر است به سادگی وضعیت كنونی را حفظ كنید.
فشار نیاورید ولی محكم رفتار كنید كودكی كه غذا را امتحان نكند پاداش دریافت نخواهد كرد. حتی اگر آن غذا یا دسر برای دومین بار به او پیشنهاد شده باشد.
0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
اگر كودك به خوردن بعضی از غذاها علاقه نشان نمی دهد چه باید كرد؟

بعضی از مادران شكایت دارند كه كودكشان گوشت تكه یا تخم مرغ نمی خورد و یا شیر كم می خورد و یا شیرینی زیاد طلب می كند. در زیر چند پیشنهاد برای راهنمایی این مادران آورده شده است.
اگر كودك علاقه كافی برای خوردن بعضی از انواع غذاها ندارد مادر باید آن غذا را به روشهای مختلف درست كند تا همان ماده غذایی با مزه و طعم جدید مورد استفاده كودك قرار گیرد و اگر باز هم از خوردن امتناع كرد می توان از جانشین های آن ماده غذایی استفاده نمود.
بعضی از مادران شكایت دارند كه كودكشان گوشت تكه یا تخم مرغ نمی خورد و یا شیر كم می خورد و یا شیرینی زیاد طلب می كند. در زیر چند پیشنهاد برای راهنمایی این مادران آورده شده است.
● كودكانی كه گوشت تكه ای نمی خورند
▪️ بهتر است گوشت را به قطعات بسیار كوچك و ریز تقسیم كنید كه بخوبی پخته شود مثلاً بصورت حلیم گندم درآید.
▪️ قطعات بسیار ریز گوشت را مخلوط با حبوبات كاملاً بپزید و نرم كنید همراه با یك قاشق غذاخوری و روغن زیتون و یك قاشق مرباخوری آب لیموترش یا آب نارنح تازه به كودك بدهید.
▪️ گوشت چرخ كرده را بصورت كوفته قلقلی درآورید یا بصورت مخلوط با گوجه فرنگی بجای سس روی ماكارونی بریزید یا كتلت ( مخلوط گوشت و سیب زمینی و تخم مرغ) به شكلهای كوچك و زیبا تهیه كنید و یا بصورت مخلوط با آب گوجه فرنگی و لوبیا وبرنج ( لوبیا پلو) بپزید.
▪️ از گوشت مرغ یا ماهی استفاده كنید.
▪️ اگر كودك هیچ یك از انواع گوشت را نمی خورد از جانشین های آن استفاده كنید مثل زرده تخم مرغ،‌سفیده تخم مرغ، عدس، پنیر با بادام یا گردو ، لوبیا چیتی پخته شده ، بادام زمینی بدون پوست ، شیر و ماست.
▪️ برنج را در آب گوشت یا مرغی كه می پزید بریزید و بصورت كته نرم ، با انواع سبزی ها و یا عدس، به او بدهید.
▪️ كودكانی كه اصلاً گوشت نمی خورند باید از نظر دریافت آهن مورد توجه باشند.
● اگر تخم مرغ سفت شده را نمی خورند
▪️ تخم مرغ سفت شده را با كمی كره یاشیر نرم كنید.
▪️ زرده و سفیده تخم مرغ را بزنید و داخل سوپ بریزید و بگذارید چند جوش بزند.
▪️ زرده و سفیده تخم مرغ را با كمی شیر ( ۲ قاشق غذا خوری) مخلوط كرده و در روغن بپزید ( خاگینه)
▪️ سیب زمینی پخته شده و تخم مرغ سفت شده را رنده كنید و به آن كمی كره یا روغن زیتون بزنید ( تقریباً مثل سالاد اولویه ولی بدون سس مایونز) / یا به آن ماست و روغن زیتون یا كمی شیر اضافه كنید.
▪️ تخم مرغ را بزنید و با نصف استكان ماست در ته قابلمه ای كه برای او كته درست می كنید بریزید. ( مثل ته چین).
▪️ ماكارونی را بپزید آبكش كنید یك تخم مرغ را بزنید و با یك استكان شیر مخلوط كنید، كمی پنیر در آن رنده كنید و با ماكارونی دم كنید.
▪️ تخم مرغ را بزنید و با كمی خامه و آبلیمو به سوپ او اضافه كنید و بگذارید بپزد. ( از مصرف تخم مرغ خام یا نیم پز پرهیز كنید)
● اگر شیر مادر یا هیچ شیردیگری را نمی خورند
▪️ ماست را جانشین شیر كنید و دوغ و ماست را در وعده های غذای كودك بگنجانید.
▪️ در بعضی از غذاها از شیر استفاده كنید مثلاً آرد و كره و شیر را به سوپ اضافه كنید.ماكارونی و شیر و پنیر درست كنید. به كودك شیربرنج و فرنی بدهید.
▪️ با شیر و كره و پنیر و كمی آرد، سس درست كنید روی ماكارونی یا روی سبزیهای پخته شده بریزید.
● اگر سبزی یا میوه نمی خورند
▪️ كودكان ممكن است در این سن یك نوع میوه یا سبزی را نخورند و نوع دیگر را بهتر بپذیرند هر كدام را كه بهتر می خورند بیشتربدهید اما گهگاه سبزیها یا میوه هایی را كه نمی خورند باز امتحان نموده و پیشنهاد كنید.
▪️ سبزیهایی مثل كرفس و هویج را بپزید. ( نه خیلی زیاد كه له شود بلكه كمی ترد باشد) و بگذارید كودك آنرا با دست بردارد و بخورد.
▪️ سبزیها را ریز كرده و در سوپ او بریزید.
▪️ كمی ماست چكیده برروی سبزیهای پخته بریزید یا سبزی را با نان و پنیر به او بدهید.
● اگر میوه نمی خورد ، آنرا رنده كرده یا به تكه های كوچك تقسیم كنید و با كمی خامه یا ژله به او بدهید . ( مثل سالاد میوه) یا در تهیه ژله به جای آب، آب میوه بریزید یا ژله درست كنید و تكه های بسیار كوچك میوه را به ژله اضافه نمایید. ( فراموش نكنید میوه و سبزیها را قبل از مصرف خوب شسته و ضد عفونی نمایید.)
● اگر شیرینی زیاد می خورند
▪️ چون عادت به خوردن مواد شیرین از كودكی ایجاد می شود. لذا برای پیشگیری از ایجاد این عادت باید:
▪️ خرید شیرینی و درست كردن غذاهای شیرین را كاهش دهید.
▪️ در غذاهای شیرینی كه تهیه می كنید ، از شكر كمتری استفاده نمایید.
▪️ مواد شیرین مثل بستنی و شكلات را به عنوان جایزه به كودك ندهید بلكه مقدار كمی از آن را جزو برنامه غذاییش بگذارید.
▪️ مراقب دندانهای كودك نیز باشید و بعد از مصرف مواد شیرین حتماً دندانهای او را مسواك بزنید.
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

43 نفر آنلاین
0 عضو و 43 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 2621
بازدید دیروز: 8226
بازدید کل: 10614467
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...