0 امتیاز
418 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
با سلام , لطفا راههایی برای پیشگیری از گناه غیبت ارائه بفرمایید , من خیلی خودمو کنترل می کنم که غیبت نکنم ولی هروقت از کسی دلخور یا خشمگین میشم بی اختیار از او غیبت میکنم وبعد به شدت اندوهگین میشم , بارها خودمو جریمه کردم , تا حدودی مؤثر بوده اما باز ممکنه این کارو بکنم از این که توبه خودمو گاهی میشکنم خیلی ناراحت میشم کمکم کنید لطفا

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
برای پرهیز از غیبت , باید راهکارهای زیر به دقت عمل شود: الف . شناخت ریشه های غیبت و مبارزه با آن ها: ابتدا باید ریشه های غیبت را بشناسید, سپس با آن ها مبارزه کنید. امام صادق (ع ) می فرمایند که ریشه غیبت ده گونه می باشد که ما به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم : 1. شفای غضب 2. همیاری با دیگران ; یعنی عده ای مشغول غیبت باشند و ما به هر دلیلی آنان را کمک می کنیم . 3. تهمت : این مورد حداقل می تواند دو معنا داشته باشد: یکم این که شخصی به ما تهمت زند و ما هم غیبت او را بکنیم ; مثلا بگوییم : ((اگر فلانی این عیب و آن عیب را نداشت به ما تهمت نمی زد)). دوم : این که ما می خواهیم به شخصی تهمت بزنیم , ولی اول با غیبت , جاده را صاف می کنیم ; مثلا می گوییم : ((فلانی چنین حرف زشتی را زد. اصلا او آدم بد زبان و کینه توزی است )). 4. سوء ظن ,5. حسد,6. تمسخر (میزان الحکمه , ج 7, ص 348, روایت 15229)
درمان غیبت:
الف. ابتدا از طریق مطالعه کتاب های اخلاقی مرجع و تامل در انگیزه های نفسانی خود، غیبت را ریشه یابی کنید, سپس با شیوه های مناسب , ریشه غیبت را از بین ببرید. ب . تفکر در آیات و روایات مذمت غیبت : باید هر روز این آیات و روایات را به قصد پندگیری مطالعه کنید. هرگز گذرا و بی تائمل نگذرید; این مطالعه کم و مستمر, به مرور زمان , مذمت غیبت را از اعتقاد به باور تبدیل می کند و وقتی باور آمد, جرائت بر غیبت یا از بین می رود و یا کم می گردد. ج . تفکر در مرگ : بنابر روایات , اندیشیدن به مرگ , برای تهذیب و خودسازی بسیار سودمند است . انسان مرگ اندیش , نه تنها از گناه دست می کشد, بلکه از تجملات و زواید دنیا نیز متنفر می شود. د. ترک زمینه غیبت : گاهی دوستان خاص , حرف هایی خاص , مجلسی خاص یا... زمینه غیبت کردن یا شنیدن آن را فراهم می کنند. اگر نمی توانید از غیبت نهی کنید و یا با زیرکانه مسیر حرف ها را عوض کنید, باید چنین محیطهایی راترک کنید و گرنه غیبت کردن برایتان عادی می شود. ه. مراقبه و محاسبه : پیش از سخن گفتن بر آنچه می خواهید بگویید, دقت و تامل کنید اگر غیبت است , ترک کنید. این مراقبه را باید تا وقتی انجام دهید که غیبت ترک شود. شبانگاه به محاسبه بپردازید. اگر غیبتی از شما صادر نشده است , خدا را شاکر باشید و اگر خدای ناکرده غیبتی کرده اید, هم برای خود و هم برای غیبت شونده استغفار کنید و به نحوی خود را تنبیه نمایید و دوباره تصمیم بر ترک غیبت بگیرید. در آخر تاکید می کنیم که این راهکارها را دقیقا به کار گیرید تا به نتیجه مطلوب برسید و گرنه بدون عمل بهترین راهکارها هم عقیم می ماند.
کتابهای پیشنهادی را مطالعه کنید:
1- گناهان کبیره، شهید دستغیب
2- اخلاق اسلامی، ترجمه کتاب جامع السعادات مرحوم نراقی.
3- اخلاق در قرآن، مصباح یزدی.
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

49 نفر آنلاین
0 عضو و 49 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 4484
بازدید دیروز: 1369
بازدید کل: 10526682
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...