۶- بهتر است سعی کنید ریشه مطلب را بیابید. ممکن است همسالانش اورا در این باره نگران کرده اند یا فکر میکند,به او کم توجه شده اید و..
پس بیشتر باو نزدیک شوید و گاهی بصورت تنهایی با او حرف بزنید.
اجازه ندهید ظاهر، اندازه و شکل کودکان به دغدغه آنها تبدیل شود. تلاش کنید ذهن کودکان را بر تندرستی شان متمرکز کنید.
باو اعتماد بنفس بدهید و بگویید که ظاهر و موهای زیبایی دارد. تکرار این مساله در طول زمان از طرف شما ,پدرش و سایر افراد نظر اورا تغییر میدهد.
سعی کنید با کارهای مختلف اورا مشغول کنید تا کمتر به این مسایل فکر کند. ند به افکار، کلام و عقاید فرزندتان احترام بگذارید و از بیان هر نوع عبارت گزنده و تحقیرکننده خودداری کنید. به شخصیت فرزندتان احترام بگذارید. حتی اگر مرتکب رفتار اشتباهی شده باشد فقط آن رفتار خاص را باید مورد انتقاد قرار داد نه کل شخصیت او را. موقعیتهایی را به منظور کسب تجربه موفقیت برایش ایجاد کنید. ابتدا او را با موقعیتهای ساده مواجه کنید و بهتدریج به سمت مراحل دشوار سوق دهید. در زندگی خود نظم را رعایت کنید و در اجرای قواعد و قوانین خانواده قاطع و باثبات باشید تا فرزندتان هم اینگونه رفتار کند و دچار دوگانگی و تعارض نشود. در برنامهریزیهای زندگیتان زمانهایی را صرفا به فرزندتان اختصاص دهید و فقط به همان فعالیت برنامهریزی شده بپردازید و آن را به محلی برای نصیحت تبدیل نکنید. توقعات خود را با تواناییهای فرزندتان هماهنگ کنید و فرزندتان را قربانی کمالگرایی خود نکنید. فرزند خود را با دیگران مقایسه نکنید و نقاط ضعفش را به رخش نکشید. به جای توجه به رفتار و خصایص منفی و گوشزد کردن آن بیشتر به رفتار و نکات مثبت او توجه کنید و آن رفتارها را مورد توجه و تشویق قرار دهید. بهعنوان مثال «چقدر توی جمع خوب صحبت کردی، واقعا لذت بردم»، «این مدل مو خیلی بهت میاد»، «امروز چقدر زیبا شدی»، «موقع صحبت با دختر خالهات خیلی صبور و متین بودی از رفتارت لذت بردم» یادتان باشد فرزندتان بیشتر از رفتار شما میآموزد تا گفتارتان