0 امتیاز
190 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
سلام،سپاس فراوان از زحمات شما
من دختر 15ساله ای دارم که نسبت به من وپدرش و... بسیار بی اعتناست ،خیلی پرخاشگروتندخوست وسرهر موضوع کوچکی بحث و بد اخلاقی میکند ،مدام با برادر کوچکترش دعواوبدرفتاری میکند.
همه اینها به کنار مدتیست تمام وقتش را با گوشیش مگذرونه واکثر شبکه های اجتماعی(تلگرام ،لاین و....)رادارد وکوچکترین وقتی برای اطرافیانش نمیگذارد شبها تا صبح بیداراست و با گوشیش مشغول است واز انطرف تا ساعت 4-5میخوابد .
هرچقدر منو پدرش با او صحبت میکنیم فایده ای نداردوهیچ توجه ای نمیکند بارها شده گوشیشو ازش گرفتیم ملی از بس گریه وناراحتی کرد اجبارا بهش دادیم.هر وقت از این رفتارش گله وشکایت میکنم میگه من هیچ تفریحی ندارم وهمش بحث میکنه چرا نمیذاریم با دوستانش بیرون بره.دیگه عاجز شدم ،همه راهها رو امتحان کردم ولی فایده ای نداشت وباعث شد هرروز بدتروگستاختر بشه ،من خیلی نگرانش هستم واز اینکه در این شبکه ها با همه جور ادم درتماس هست میترسم.خسته شدم نمیدونم چه کار کنم خواهش میکنم راهنماییم کنید.
خیلی ممنون.

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباطتان
اهتمام تان به مسائل رواني و تربيتي خانواده خصوصا دختر نوجوانتان قابل تقدير است.
براي حل مسئله توجه به نكات ذيل ضروري است:
الف)به صورت طبيعي برخي از انسان ها از نظر خلق و خو درونگرا هستند . برخي برونگرا. انسان هاي درونگرا كم تر با ديگران رابطه برقرار مي كنند، تنهايي را دوست دارند،كم حرف هستند . براي هر انتخاب يا تصميم حتما مدتي فكر مي كنند. هيچ كس به صورت مطلق درونگرا يا برونگرا نيست، بلكه همه انسان ها آميخته اي از اين دو خصوصيت هستند، ولي در بعضي درونگرايي غلبه دارد و در بعضي برونگرايي .بنابراين به خودي خود درونگرا يا برونگرا بودن شخص دليل بر مشكل نيست.
ب) خلق و خوهاي افراد با هم متفاوت است. لازم است براي ارتباط با هر فردي بر اساس خصوصيات اخلاقي و متناسب با سن او رابطه برقرار كنيم و به قول معروف همه را با يك چوب نرانيم. از سوي ديگر استعدادها و توانايي هاي افراد هم با هم فرق مي كند و منطقي نيست كه از همه انتظار رفتارهاي مشابه داشته باشيم.
ج) دوره نوجواني دوره عبور از كودكي به بزرگسالي است. تغيير و تحولات سريع جسمي كه در اين دوره رخ مي دهد، موجب تغييرات رواني و عاطفي عميقي در نوجوان مي شود. لازم است براي ايجاد يك رابطه موثر ، خصوصيات جسمي و رواني و مشكلات و بحران هاي اين دوره را بيش تر بشناسيم.
با توجه به اين مطالب توصيه هايي را براي ايجاد يك رابطه صميمي با دخترنوجوان تان پيشنهاد مي كنيم:
1.نکته مهم در کار تربیت نوجوان تغییر دادن خود به‌ جای تغییر دادن نوجوان است. نمی‌توانید بسیاری از جنبه‌های رفتار نوجوان خود را کنترل کنید، اما می‌توانید روی رفتارهای خودتان کنترل داشته باشید،
2.به نوجوان تان نشان دهید که مشکلش را می‌فهمید.با نشان دادن عشق و حمایت، مسؤولیت حل مشکل را به خودش واگذار کنید.به نوجوان بگویید اطمینان دارید او می‌تواند کنترل امور را به دست بگیرد و مشکل را به بهترین شکل حل کند.
3. با آگاهي دادن به اعضای خانوادهمشاركت آن ها را در ايجاد رابطه صميمانه با دخترتان جلب كنيد. همه نوجوانان نیاز دارند گاهی با پدر و مادر خود تنها باشند. ممکن است کمی وقت ببرد که واقعاً با والدين همراه شوند، فقط به آن‌ها گوش بدهید، بدون این‌که حرف شان را قطع کنید یا مخالفتی نشان دهید.
4 .موثرترین روش‌های تربیتی در این دوره «روش تغافل» است. یعنی مسائل و مشکلات نوجوان را بزرگ نشان ندهیم که در او ایجاد وحشت نماید و یا به لحاظ رفتارهایش دائم بازخواست ننمائیم.
5.ایفای نقش راهنمایی به جای دستوری: در برخورد با مسائل نوجوان بهتر است از خودش کمک بگیریم، یعنی این واقعیت را بداند که نخستین مسئول حلّ مشکل او، خودش است و برای حل آن باید اقدام نماید و ما فقط وظیفه راهنمایی او را داریم که از عواقب تصمیم خودش مطلع شود.
6.مهم ترین دلیل ترس و اضطراب از هر موضوعی جهل و ناآگاهی نسبت به آن موضوع می‌باشد . ضروری است برای کاهش ترس و اضطراب‌های نوجوانی آموزش‌های لازم در مورد بلوغ، دوست‌یابی، حل مساله، گذراندن اوقات فراغت، برنامه‌ریزی درسی و مواردی از این قبیل به نوجوان داده شود.
7.باید بیاموزیم که چگونه حس اعتماد نوجوان را نسبت به خودمان جلب و جذب کنیم. چنانچه اعتماد میان نوجوان و والدین کمرنگ شود ، برای حل مسائل خود به دیگران مراجعه می‌کند.
8. ارتباط کلامی مقدمه ارتباط عاطفی: با تنظیم ساعات کار خود و بسترسازی مناسب در منزل بایستی فرصت کافی برای «ارتباط‌های کلامی» با اعضای خانواده به ویژه نوجوان را فراهم آوریم ،چرا که ارتباط کلامی مقدمه «ارتباط عاطفی» است که نوجوان سخت به آن نیازمند است.
9. تاکید بر محبت و پرهیز از خشونت:ارتباط با نوجوان اگر بر اساس عشق و علاقه و صمیمیت استوار باشد، اعتماد به نفس را در او تامین و تضمین می‌نماید . اگر بافشار و خشونت همراه باشد، ممکن است موجب اختلال عصبی و دشواری‌های روانی در او شود.
10.با نوجوان صحبت کنیم و به سخنان او با علاقه گوش فرا دهیم . بدانیم خوب گوش کردن به حرف‌های نوجوان رمز ارتباط موثر با اوست.
11. تکیه بر نقاط قوت:با مشاهده برخی ضعف‌ها، نوجوان را تحقیر و سرزنش و یا با دیگران مقایسه‌ نکنیم، بلکه بیش تر سعی نمائیم برای از بین بردن ضعف‌هایش قوتش را تجلی بخشیم.
12. انتظار به اندازه:با کسب شناخت همه جانبه از نوجوان به اندازه توان و ظرفیت وجودیش از وی انتظار داشته باشیم.
13. اجازه خطا کردن به‌ نوجوان بدهیم:نوجوان بایستی بیاموزد که از مشکلات گریزان نباشد، بلکه برای حل مشکلاتش به دنبال کشف راه حل باشد . این زمانی است که اجازه خطا کردن را به او بدهیم تا از خطا کردن احساس گناه نکند و بتواند فرصت یافتن راه حل را بیابد.
14. نوجوان در اندیشه مستقل شدن است، بنابراین نبایستی عقاید خود را بر او تحمیل کنیم، بلکه بایستی او را تحمل کرد . با مشورت گرفتن از او در امور خانه در کسب استقلال یاریش کنیم.

15. نوجوان را همان طور که نشان می‌‌دهد بپذیریم ،نه ‌آن‌طور که در رویا و تخیل خود تصور می‌کنیم . بدانیم اگر نوجوان در خانواده مورد احترام قرار گیرد، یاد می‌گیرد خودش را آن‌طور که هست بپذیرد.
16. پرسش‌ها و سرزنش‌هایی که رفتار نوجوان تان را زیر سؤال می‌برد ،با دستورهای ساده، روشن و مستقیم و آرام جایگزین کنید. یاد بگیرید که به‌ جای سؤال کردن، خواسته‌های تان را واضح و مستقیم بیان کنید،
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

6 نفر آنلاین
0 عضو و 6 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 610
بازدید دیروز: 6368
بازدید کل: 10529175
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...