0 امتیاز
254 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
سلام من شاغل هستم و در دوران عقد به سر ميبرم
بايد چه طور رفتار کنم که همسرم روي حقوق من حساب باز نکنه

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
اول حل مشکلات عاطفي، بعد تصميم گيري درباره مشکلات مالي

به طور کلي نحوه برقراري ارتباط صحيح و پايدار، از جمله مسائل مهم در زندگي زناشويي است. در واقع آن چه زندگي زن و مرد را به زندگي مشترک تبديل مي کند نحوه برقراري ارتباط و حفظ آن، همچنين پي بردن به نقص و کمبودهاي ارتباط است؛ بنابراين فضاي ارتباطي نادرست و به هم ريخته بين زوجين باعث بروز مشکلات بعدي مي شود. مشکلات زماني بغرنج مي شود که زوجين نحوه برخورد با مشکل را به خوبي ندانند. زوجين بايد پيش از هر چيز بتوانند شنونده خوبي براي همسرانشان باشند. از اين طريق بدون توجه به اختلاف نظرهاي يکديگر و به جاي پند و اندرز دادن، قضاوت و يا زير سوال بردن ديدگاه همسر به ارتباطي دوستانه دست يابند.
پس از اين که توانستيد ارتباطي مناسب با همسرتان برقرار کنيد، مي توانيد به بررسي ديدگاه هاي يکديگر بپردازيد. شناسايي اهداف، راه هاي رسيدن به اهداف، بررسي و انتخاب بهترين و کم ضررترين راه حل و پيش بيني نتايج احتمالي، گام هاي بعدي را شکل مي دهد.
شايد از ديد مردي که همسرش به اقتصاد خانواده کمک نمي کند، همسرش خودخواه باشد، ولي لازم است پيش از قضاوت يک طرفه به دلايل و نگراني هاي وي هم گوش کنيد. همان طور که شما سعي در بهبود شرايط زندگي داريد همسرتان نيز تلاش مي کند با حفظ موقعيت ها، به بهتر شدن زندگي مشترکتان کمک کند. منتها شايد روش و شيوه برخورد هر کدام از شما با ديگري متفاوت است.
براي رسيدن به هدفي مشترک، مثلا بهبود اوضاع اقتصادي خانواده يا خريد يک وسيله، لازم است هر دوي شما با اعتماد به يکديگر، به حل موضوع بپردازيد. حفظ احترام، لطمه نزدن به اقتدار و اعتبار يکديگر و ايجاد فضايي امن از ديگر مسائلي است که حائز اهميت است. به ياد داشته باشيد مادامي که همسرتان از لحاظ تأمين منابع مالي در آينده احساس امنيت رواني نکند نمي توانيد از او بخواهيد در حل مسائل مالي با شما شريک شود. بهتر است برنامه هاي مالي تان را براي يکديگر شفافانه توضيح دهيد، اهدافتان را عنوان کنيد و پس از آن به حل مشکلات بپردازيد.
از تصميم گيري هاي شتابزده و بي اساس دوري کنيد، آيا شما حاضريد به خاطر حل مسائل مالي و پرداخت بدهي هايتان، همسر و شريک زندگيتان را کنار بگذاريد؟ در حالي که مي توانيد با جلب اعتماد همسرتان و رسيدن به نقطه نظري مشترک به راحتي به حل مشکلاتتان بپردازيد.
پاسخ آيت ا... مکارم شيرازي به استفتاء درباره نحوه هزينه کرد درآمد زنان در خانواده
آيت ا... مکارم شيرازي در پاسخ به سوالي نظر خود را درباره درآمد زنان که جزو درآمد خانوار محسوب مي شود يا نه بيان کرد. به گزارش خبرگزاري حوزه، سوال و پاسخ آيت ا... ناصر مکارم شيرازي درباره درآمد زنان براي خانواده ها بدين شرح است:
سوال: احتساب درآمد زنان شاغل داراي همسر، جزو درآمدهاي خانوار، با توجه به اين که شرعا مسئوليتي در قبال هزينه هاي زندگي ندارند، چه حکمي دارد؟
پاسخ: در صورتي که خانم شما حاضر نباشد اموالش را در اختيار شما قرار دهد، جزو درآمدتان محسوب نمي شود.
اکسي توسين يا تستوسترون؛ مسئله اين است!
حال زن از طريق محبت گرفتن از همسر، مشارکت در مسئوليت ها، مراقبت، پرورش و تربيت فرزند (زايمان، شيردهي) و ... خوب مي شود که ناشي از ترشح هورمون عشق و الفت (اکسي توسين) است، اما وقتي زن در ازاي شغل خود پول دريافت مي کند ترشح هورمون مردانه (تستوسترون) افزايش مي يابد. به عبارت ديگر اگر درآمد زن (بدون اجبار) صرف مشارکت در اقتصاد يا مسائل رفاهي خانواده شود مي تواند اکسي توسين راتقويت و تحريک کند؛ يعني در اين صورت اشتغال زن در راستاي ماهيت زنانه وي محسوب و موجب بهبود روحيه و حال او مي شود، اما اگر به واسطه اشتغال صرفا در حال جمع کردن پول و سرمايه گذاري اقتصادي باشد و ... رفتارهاي مردانه اش را تقويت مي کند که به تدريج در زندگي زناشويي مشکلاتي را ايجاد خواهد کرد.
قانون درباره استقلال مالي زنان شاغل چه مي گويد؟
حجت طهراني، وکيل پايه يک دادگستري - طبق ماده ۱۱۱۸ قانون مدني، زن مستقلا مي تواند در دارايي خود هر تصرفي را که مي خواهد، داشته باشد. با اين وصف، درباره زناني که مشغول کار هستند - اگر با اجازه شوهر باشد - شوهر نمي تواند به حقوق زنش چشم داشتي داشته باشد چون متعلق به زن است و مرد خودش به او اذن داده است که کار کند. در اين مواقع، مرد درباره حقوق و درآمد همسرش هيچ حقي ندارد و وظيفه خود اوست که مخارج خانواده را پرداخت کند، مگر اين که زن با رضايت خود مقداري از حقوق خود را براي کمک به هزينه هاي زندگي مشترک به همسرش اختصاص دهد، ولي اين امر براي زن واجب نيست. البته ذکر اين نکته هم ضروري به نظر مي رسد که برابر با ماده ۱۱۱۷ قانون مدني، شوهر مي تواند زن را از حرفه يا صنعتي که منافي مصالح خانوادگي يا حيثيت خود يا زن باشد، منع کند.
فداکاري منفي و شوهران قدرنشناس

وقتي زنان فداکاري مي کنند اما فداکاري شان ديده نمي شود يا به اندازه کافي چيزي به دست نمي آورند، به عنوان مثال به اندازه کافي حمايت نمي شوند يا مورد قدرداني و توجه قرار نمي گيرند فداکاري خود را يک فشار تلقي مي کنند يعني فداکاري منفي! ولي آن چه ارزش دارد يک فداکاري مثبت است. در فداکاري مثبت زن با کنار گذاشتن آرزوها و خواسته هاي خود به منظور حمايت از ديگري (همسر، فرزند و ...) اهميت بيشتري به شخص مقابل مي دهد و توانايي خود را در دوست داشتن تقويت مي کند.
فداکاري توأم با «توقع» چندان موجب تحريک هورمون عشق و الفت نمي شود، زيرا آميخته با منفي بودن و عصبانيت است. فداکاري بدون قيد و شرط توليد کننده قوي آرامش و عشق است و هرگز فرد را دچار نفرت و پشيماني نمي کند، مثل بيدار شدن در نيمه شب و مراقبت از فرزند مريض يا آرام کردن نوزادي که گريه مي کند. البته اگر شوهر قدرنشناسي داريد، اين نکات مي تواند به شما کمک کند:

۱ - انتظارات خود از همسرتان را به او بگوييد:
به عنوان مثال به او بگوييد که با يک تشکر ساده احساس بهتري در ادامه اين رفتار خواهيد داشت.

۲ - معناي مثبتي براي رفتارتان بيابيد:
به عنوان مثال کاهش فشار مالي از همسرتان، پيشرفت اقتصادي خانواده، انجام يک کار خير و معنوي (گره گشايي از مشکلات مالي همسر)، تقويت احساس مردانگي در همسر و جلوگيري از احساس ضعف او و ... مي تواند دلايل خوبي براي مشارکت شما در امور اقتصادي خانواده باشد.

کارهايي که بايد انجام داد
* اجازه ندهيد مسائل مالي تنها حرف مشترک شما باشد. مهم نيست که يکي از شما ۱۰ ميليون در سال درآمد دارد و آن ديگري ۱۰۰ ميليون. مهم اين است که هر دوي شما براساس توانايي هاي خود کار مي کنيد پس بايد ساعت هاي مشخصي در روز و هفته را به خود و خانواده تان اختصاص دهيد. حتي اگر بر سر مسائل مالي اختلاف داريد، باز هم فرصت هاي با هم بودن را از دست ندهيد، اين کار باعث مي شود، اختلافات تان تنها در حد مسائل مالي بماند و به ديگر حوزه هاي زناشويي سرايت نکند.
* به طور قطع مشکلات مالي بين شما و همسرتان يک شبه حل نخواهد شد. چرا که ذهن هر زوج با الگوهاي سنتي، انتظارات و توقعات خود و والدينشان و البته نظرات خودشان درگير است. اين مسائل ساده نيست و معمولا به طرقي پيچيده و عجيب پيش مي رود. پس اگر با چند جلسه گفت وگو به نتيجه نرسيديد، نااميد نشويد و باز هم درباره تصميم گيري هاي مالي صحبت کنيد. البته بهتر است اين گفت وگوها زماني باشد که لازم نيست هيچ تصميم مهمي آن زمان گرفته شود.
* درباره جزئيات به نتيجه برسيد. وقت بگذاريد و در اين باره حرف بزنيد که درآمد هر کدامتان چقدر است؟ به چه حساب هاي بانکي نياز داريد؟ کدامتان به کدام هزينه ها و پول ها دسترسي داريد؟ قبض ها چطور بايد پرداخت شود؟ کدام تصميمات مالي را بايد به تنهايي و کدام ها را در کنار هم بگيريد؟ هزينه هاي اصلي و بزرگ تر مانند اجاره خانه، شهريه دانشگاه و... چگونه بايد پرداخت شود و...
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

126 نفر آنلاین
0 عضو و 126 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 2999
بازدید دیروز: 1369
بازدید کل: 10525197
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...