0 امتیاز
621 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
خآنم رستگار عزیز برای کنترل احساس منفی میشه تکنیک بدین
واینکه چجوری اعتماد ب نفسمون بالا بره تا با کوچک ترین حرکت همسر نلغزیم و ب خودمون مسلط باشیم ?

3 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
توجه به برخي از خصوصيات مردان مي تواند زنان را در راهيابي به قلب آنان ياري دهد، لذا :
1. اول از همه مردها به دنبال كسي هستند كه تشنه عشق و محبت باشد. شايد اين حرف، بسياري از خانم ها را غافلگير كند، اما مردها دوست دارند مورد دوست داشتن قرار بگيرند و خودشان نيز كسي را دوست بدارند. مشكل اينجاست كه برخی خانم ها برخورد بي احساس و سردي با آنها دارند.
2. مردها به دنبال خانم هايي هستند كه بتوانند به آنها اعتماد كنند. كسي كه آنها را به خاطر خودشان بخواهد، كسي كه بتوانند به او ايمان داشته باشند. شايد برايتان عجيب باشد اما برخي از خانم ها قابل اعتماد نبوده و بسيار بي وفا هستند. همين امر باعث مي شود كه مردها محتاط تر عمل كنند. آقايان به شدت از بي وفايي و بد قولي بيزار هستند و به دنبال كسي مي گردند كه بتوانند از صميم قلب به او اعتماد نمايند.
3. مردها به دنبال خانم هايي با روحيه زنانه و مهربان مي گردند زيرا چنين خصوصياتي باعث مي شود كه يك زن بتواند همسری خوب برای او و مادر بهتري براي بچه هايش باشد. البته اين امر بدان خاطر نيست كه مردها انتظار دارند خانم ها آنها را نيز تر و خشك كنند بلكه بدان خاطر است كه دوست دارند فرزندانشان در آغوش مادر مهربان و دلسوزي پرورش پيدا كنند.
4. مردها به دنبال خانم هاي خوش مشرب هستند. بعضي از خانم ها خيلي سخت گير بوده و براي جزئيات اهميت بيش از اندازه اي قائل مي شوند. آيا تا به حال دختر هايي را ديده ايد كه داراي خلق و خوي پسرانه هستند؟ مردها مي خواهند از در كنار هم بودن با همسر خود لذت ببرند و احتياج به محبت دارند به همين دليل هميشه به دنبال فرد خوش طبعي هستند كه بتوانند در كنار او به آرامشي كه آرزوي آن را دارند دست پيدا كنند.
6. مردها به دنبال زن هايي هستند كه حس و ظرافت زنانه خود را حفظ كرده باشند. خانمي كه باد گلو مي زند و از خود گاز معده خارج مي كند، هيچ گاه براي يك مرد قابل قبول نخواهد بود. بعضي از خانم ها هستند كه در زمان عصبانيت هر چه كه دلشان مي خواهد بار طرف مقابل مي كنند كه اين كار به هيچ وجه به مزاج آقايان سازگار نيست. مردها نمي خواهند رفتار همسرشان بي شرمانه و توهين آميز باشد.
7. مردها كسي را مي خواهند كه حامي و پشتيبانشان باشد. خيلي از خانم ها منتظر هستند كه اشتباه كوچكي از آقا سر بزند كه آنها را به باد انتقاد بگيرند و در مسائل خصوصي و حتي شغلي شان دخالت كنند. آقايان به ارتباط خود به عنوان يك سيستم محافظ نگاه مي كنند؛ زماني كه خانم نتواند يك چنين حسي را در آنها به وجود آورد و از اين گذشته تا آنجا كه مي تواند از آنها انتقاد هم بكند، چيزي نمي گذرد كه آقا از او جدا مي شود.
8. مردها از خانم هاي عصبي كه تمام مدت داد و فرياد مي كنند خوششان نمي آيد. آنها خانم هايي را مي پسندند كه اهل بحث و گفتگو باشند و قادر باشند كه مشكلاتشان را از راه هاي منطقي حل كنند.
9. مردها به دنبال همسري مي گردند كه به آنها متعهد باشد. مردها زنی را دوست دارند كه بتوانند به او اعتماد كنند و مشكلات و ناراحتي هايشان را با او در ميان بگذارند. تعهد مثل يك خيابان يكطرفه نيست و بايد از جانب هر دو طرف رعايت شود. چنين نيازي براي هميشه در وجود تمام مردها باقي خواهد ماند.

* ديگر اينكه همسرتان را به عنوان يك مرد بپذيريد و براي شناخت دنياي مردانه او دانش و آگاهي خود را افزايش دهيد. همسر خود را به چشم يك شي‌ء مسئول ننگريد. بلكه به شخصيت وجودي او احترام بگذاريد. جنبه يا بخش‌هايي از شخصيت شوهرتان را كه باعث تمايز او از سايرين مي‌شود مورد توجه و تحسين قرار دهيد. براي اين كه همسرتان با شما روراست باشد سعي كنيد او را درك كرده و براي افكار و احساساتش ارزش قائل شويد. اگر حرف‌ها و گفته‌هاي او مطابق ميل شما نيست از خود واكنش تند نشان ندهيد زيرا به اين وسيله بذر بي‌اعتمادي را در زندگي خود مي‌كاريد. وقتي همسرتان با شما درد دل مي‌كند و راز دلش را با شما در ميان مي‌گذارد، احساساتش را بپذيريد و به او نگوييد كه اسرار درونش ناخوشايند و بي‌رحمانه است‌. به طور مداوم از شوهرتان انتقاد نكنيد زيرا انتقاد پياپي باعث مي‌شود كه شوهرتان از شما فاصله بگيرد. او را به درك نكردن‌، عدم صميميت و بي ‌احساس بودن متهم نكنيد؛ زيرا او درك كردن‌، صميميت و با احساس بودن را به شيوه مردانه نشان مي‌دهد. نيازهاي واقعي شوهرتان را دريابيد. اين امر اتفاق نمي‌افتد مگر اين كه همسرتان اين نيازها را باز گويد و به همين جهت در مواقع مناسب با لحن ملايم در مورد نيازهايش از وي سؤال كرده و ديدگاه هاي واقعي وي را نسبت به خود و زندگي‌تان دريابيد و در نهايت جوابي را كه شوهرتان مي‌دهد بدون انتقاد و جبهه‌گيري بپذيريد. زماني كه همسرتان با شما صحبت مي‌كند به دقت به حرف هاي او گوش فرا دهيد زيرا عدم توجه شما به گفته‌هاي او عدم علاقة شما را نشان مي‌دهد. هيچ وقت از كارهايي كه همسرتان براي جلب محبت شما انجام مي‌دهد انتقاد نكنيد؛ براي مثال وقتي او به شما محبت مي‌كند، آن را بيش از اندازه لوس ندانيد چون او به شيوة خود ابراز محبت مي‌كند.
* او را به شيوه خودتان دوست نداشته باشيد بلكه به وجود او نيز اهميت بدهيد. به عنوان مثال اگر در سالگرد ازدواج‌تان‌، هديه‌اي به او مي‌دهيد سعي كنيد از قبل در مورد هدية مورد علاقه‌اش اطلاعاتي به دست آوريد. از همسر خود انتظار نداشته باشيد كه با تمامي طرح‌ها و ايده‌ها و افكار شما موافق باشد و آنها را تحسين كند. واقع بين باشيد و به او اجازه دهيد كه نظرش را هر چند كه برخلاف ميل شما باشد، بيان نمايد. اصرار زيادي براي جلب محبت همسرتان نداشته باشيد و اين نكته را زماني كه وي عصباني است بيشتر مراعات كنيد. در بسياري اوقات حالت روحي او براي ابراز محبت به شما مناسب نيست و اصرار زياد شما منجر به مخالفت شديد او مي‌شود. براي همسر خود نقش يك زن حساس و شكننده را بازي نكنيد؛ زيرا اين حالت شما باعث مي‌شود كه همسرتان فكر كند شما ضعيف و بي طاقتيد و اگر چيزي بگويد باعث رنجش‌تان مي‌شود. بنابراين سعي مي‌كند كه ارتباط كلامي كمتري داشته باشد و همين امر باعث ناراحتي شما مي‌گردد. سعي كنيد كه در ارتباط با همسرتان همواره هويت خود را به عنوان يك زن و همسر حفظ كنيد. زني كه توجه به روابطش به قيمت از دست دادن هويتش تمام شود به خود و روابطش صدمه مي‌زند؛ زيرا اين مسئله باعث مي‌شود كه وي خود را بخشنده‌تر و دوست داشتني‌تر از شوهرش ببيند و فكر كند كه همسرش بي‌نهايت خود خواه و ناسپاس است‌. مردها با زني به عنوان همسر در ارتباط دائمي باقي خواهند ماند كه هويت مستقل و قوي خود را حفظ كند.
* اگر احساس مي‌كنيد كه در روابط خود با همسرتان از عزت نفس پاييني برخورداريد و ميل داريد كه او را واداريد تا در اين زمينه به شما كمك كند كه از احساس خوبي برخوردار شويد اشتباه مي‌كنيد. اين مسئله مشكل شماست شخصاً روي آن كار كنيد و در صورت لزوم از يك روان‌شناس كمك بخواهيد. زماني كه همسرتان از فشار عصبي رنج مي‌برد سعي نكنيد از لحاظ احساسي به او نزديك شويد. زيرا اگر براي صميميت و نزديك شدن به او فشار آوريد فقط او را عصباني‌تر كرده و از خود دور مي‌كنيد. زماني كه استرس او كم شود به حالت عادي خودش بر مي‌گردد. در زندگي زناشويي خويش سعي كنيد خود را مسؤول خوشبختي خود بدانيد. زني كه مسؤوليت خوشبختي زندگي مشترك را فقط بر عهده شوهرش مي‌گذارد يك همسر آزرده و افسرده به بار مي‌آورد. او را به دوست نداشتن و گريزان بودن از همسر و زندگي متهم نكنيد؛ زيرا وي اعتقاد دارد كه شريك زندگي‌اش را دوست دارد و از او گريزان نيست ولي به نظرش او را متهم به چيزي مي‌كنيد كه در موردش صدق نمي‌كند و اين مسئله موجب كدورت در روابط مي‌شود.
وقتي شما در مي‌يابيد كه در ايجاد مشكلات زندگي خود سهم داشته‌ايد و آن را به همسرتان بگوييد عشق و محبت بار ديگر در زندگي‌تان شكوفا مي‌شود؛ زيرا بعد از آن همسرتان نيز سهم خود را مي‌پذيرد و با كمك شما درصدد رفع مشكل بر مي‌آيد
اگر شما همه نكات بالا را رعايت كنيد متقابلاً رفتار شوهرتان هم نسبت به شما همين طور خواهد شد؛ پس نگران اين نباشيد كه مبادا يك طرفه اين كارها را انجام دهيد واو قدر نداند.
0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
هيچ چيز مانند بدبيني در خراب كردن يك رابطه خوب زناشويي و ويران نمودن يك كانون گرم خانواده قدرتمند نيست و لذا شيطان از اين حربه در به آشوب كشيدن خانواده هاي غافل، استفاده بسيار مي‌كند. بدبيني خالق تشويش و استرس، عصبانيت، تنفر و ترس است. هيچ فرد بدبيني نمي تواند به روشني فكر كند و تصميم بگيرد. بدبيني و سوءظن از آفت هاي مهم زندگي زناشويي است. اگر با اين مشكل مقابله نكنيد زندگي زناشويي و جان و جسم و روان تان نابود ميشود. بدبيني و شکاکیت مانع عشق و مهرباني و محبت كه لازمه زندگي زناشويي سالم است، مي شود، و لذا ما نبايد اجازه بدهيم جوّ بدبيني در زندگي ما ايجاد شود؛ خصوصاً اگر بدبيني ما منشأ بيروني نداشته و زاييده افكار و تخيلات ما باشد. يكي از علل جدي بدبيني ها، سوء تفاهم است؛ هنگامي كه به همسر و شريك زندگي خود بدبين مي‌شويد، در حقيقت به ارتباطاتي خيالي و مخفي مظنون شده ايد، كه باعث رنجش شما مي گردد.
زوج درمانگران مي‌گويند كه هيچگاه زوجين نبايد اجازه دهند كه شك و ترديد در زندگي آنها ريشه دوانده و آن را فاسد نمايد؛ بنابراين در صورت بوجود آمدن شك در قلب يكي از زوجين نسبت به ديگري، زوج شك كننده بايد ببيند كه اين شك وي از روي احساس است يا از روي عقل؛ اگر از روي احساس است بايد آن را در سطل زباله بياندازد زيرا این نوع احساس بي دليل است و از القائات شيطان بشمار مي‌رود. اگر از روي عقل است بايد دليل داشته باشد و آنها را در وهله اول با شوهر خويش در ميان گذارد و در صورت حل نشدن با يك زوج درمانگر مطرح نمايد. پس اگر با شريك زندگي خود درباره ترديد خود صحبت كنيد وآن را به كمك هم برطرف كنيد وگفته هاي او را بپذيريد، آنگاه ديگر رازي بين شما نخواهد بود و ديگر آن احساسات بد تقويت نخواهد شد.
برخي از القائات شيطان كه با استفاده از جو سوء تفاهم بين زوجين ابتدا بصورت سوال مطرح شده و كم كم در ذهن به عنوان يك شبهه رسوخ مي كنند از اين قرارند :
- آيا او همدمي بهتر از من پيدا كرده است؟
- آيا من ديگر او را از لحاظ عاطفی و جنسی ارضاء نمي كنم ؟
- آيا روابط نا مشروع با كسي برقرار كرده است؟
- آيا از نظر او من آدم نچسبي هستم؟ و ...
وقتي كه با عينك سياه بدبيني نگاه مي كنيد، چيزهايي كه در حالت معمولي بسيار عادي جلوه مي نمايد به نظر شما پيچيده و رمز آلود مي آيند و ناخواسته فرضيه اي مي سازيد كه در آن بدترين حالت هاي ممكن لحاظ شده است و جهنم آغاز مي شود؛ جهنمي كه خود و اطرافيانتان در آتش آن مي سوزند و كم كم كنترل از دست شما خارج مي گردد.
اگر فرد شکاک و بدبيني هستيد بايد از ذهن خواني و تفسير و تعبير كارهاي شوهرتان دست برداريد و دليل كارهاي او را از خودش بپرسيد و هميشه به ياد داشته باشيد كه آدم زنده وكيل و وصي نمي خواهد و خودش مي تواند دليل كارهايش را توضيح دهد. مثلاً وقتي دير به خانه مي‌آيد اینگونه به او بگوييد كه : من از دير كردن تو بسيار دلواپس و نگران شدم، و هيچ گاه موضع يك بازپرس را بخود نگيريد زيرا اين لحن بدترين تخريب‌گر روابط زناشويي است؛ مثلاً نگوييد كه چرا دير كردي و يا ... ؛ پس به جاي رفتار ناشايست با شوهر خود تان بايد با او ارتباط عاطفي برقرار كنيد. بايد حدس زدن و پيش داوري را كنار بگذاريد و به جاي آن دليل كارش را از خودش، آن هم با مهرباني بپرسيد. احساسات منفي خود را با برقرار كردن ارتباط عاطفي مناسب فرو نشانيد و به اين طريق بر سينه شيطان كه قصد ويران كردن كاشانه شما را كرده، دست رد بزنيد، و خشم خود را فرو بنشانيد. البته بايد در هنگام برقراري ارتباط با شريك زندگي خود حتماً همانطور كه مي خواهيد سوء تفاهم ها را از بين ببريد بايد بتوانيد علاقه خود را به او نمايان كنيد و مهرباني خود را به او نشان دهید. در اولين فرصت حرف دل خود را با صميميت به او بگوييد و مثلاً اظهار داريد كه من دوست دارم بيش از اينها با تو باشم پس لطفاً دير نكن و يا مرا در انتظار نگذار و ... ؛ استدلال پذير هم باشيد و همانند بازجوها در مقابل پاسخ شوهرخود؛ سؤالي ديگر مطرح نكنيد و اجازه ندهيد كه اين نقطه سياهي كه شيطان در دلتان انداخته، بزرگ بشود تا تبديل به بحران بين زوجي گردد.
پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم خطاب به زنان امت خود مي فرمايد که : خود را براي شوهرانتان بياراييد زيرا مردان بني اسرئيل براي اينكه زنانشان خود را براي شوهرانشان آراسته و خوشبو و معطر نمي ساختند به انحراف افتادند؛ پس خوشبو و جذاب ساختن خود براي همسر يكي از اصول موفقيت و پايداري زندگي زناشويي است.
اين افكار منفي كه در مورد شوهرتان داريد را از ذهن خودتان دور بكنيد؛ توجه داشته باشيد كه تمام بدبختي‌ها و مشكلاتي كه ما در زندگي داريم ، توسط همين افكار منفي و سياه، جذب خودمان مي‌كنيم.

* انرژي منفي ندهيد؛ فكر كردن دست خود انسان است و ما مي توانيم فكر كردن را كنترل بكنيم. روزانه بطور متوسط، شش هزار فكر در ما جريان پيدا مي كند كه بيشتر آن هم منفي است و مي توانند اثر سوء بر ما بگذارند، در حاليكه به راحتي مي‌توان جلوي آن را گرفت، زيرا روانشناسان معتقدند كه ذهن همانند يك ابزاري در اختيار انسان و بسان يك قطعه موم در دست انسان است و مي تواند هر جور كه بخواهد آن را شكل بدهد، به شرطي كه فنون آن را بداند. روان درمانگران معتقدند كه مي‌شود ذهن را مديريت كرد و مديريت ذهن، مادر همه مديريت هاست. پس اگر شما افكاري منفي داشته باشيد، مشخص است از ورود افكار منفي جلوگيري نمي كنيد و مديريتي بر ذهن خود نداريد، كه يكي از نتايج تلخ آن شکاکیت و ترس و نااميدي است. در تحقيقات وسيعي كه انجام شده، محققين به اين نتيجه رسيده اند كه افكار منفي ممكن است، انسان را از لحاظ جسمي بيمار كند و صدمات روحي و رواني و جسمي بسيار بر انسان بجا گذارد.
* ذهن، معمار زندگي ماست، و هرگونه كه بينديشيد زندگي تان به همانگونه شكل مي گيرد. مولوي مي گويد : اي برادر تو همه انديشه اي/ مابقي خود استخوان و ريشه اي/ گر بود انديشه ات گل گلشني / ور بود انديشه ات خار گلخني/. اگر انديشه تو گل باشد گلشن مي شوي و زندگي ات با صفا و با نشاط مي شود. پس اين جمله كه نمي شود با افكار منفي مقابله كرد را از ذهن تان بيرون كنيد و آن را اصلاح كنيد. مي‌توانيد جلوي افكار منفي و بدبيني خود را بگيريد.
* افكار منفي، فكر زائد محسوب مي شوند، و فكر زائد مال وقت زائد است و وقت زائد مال بيكاري است؛ پس يكي از راه هاي هجوم افكار منفي به انسان ها بيكاري است و انسان هايي كه بيكار هستند افكارمنفي شان بيشتر است ولي افرادي كه شاغل هستند، اين افكار كمتر به سراغشان مي‌آيد، زيرا اينها وقت فكر كردن به افكار منفي را ندارند. من تقاضا مي‌كنم كه شما برنامه ريزي كنيد و با برنامه هاي جالب و مفيد وقت خودتان را پر كنيد. منظور ما از شغل همان مشغوليت است. خانم های خانه دار هم بايد برنامه داشته باشند.
* ديگر اينكه شما بايد تغيير موقعيت داشته باشيد. اگر افكار منفي در موقعيتي به سراغتان مي آيد آن موقعيت را تغيير بدهيد. دنبال كاري برويد و مشغول بشويد . مي توانيد خودتان را سرگرم كنيد مثلاً جدولي حل كنيد يا تلويزيون تماشما كنيد يا به پارك برويد. افرادي كه افكار منفي به آنها هجوم مي آورد بايد از انزوا بپرهيزند. تنهايي بستر خوبي براي افكار منفي ايجاد مي كند؛ لذا تنها نمانيد و سعي كنيد بيشتر در جمع باشيد.
* مقابله با افكار منفي؛ ديگر اينكه با افكار منفي مقابله كنيد. اگر تمام اين كارها را كرديد و باز فكر منفي به سراغنان آمد، با آن مقابله كنيد و با آن چالش داشته باشيد. مي توانيد ذهن را مديريت كنيد. با گفتن ذكر مي توان اين كار را انجام داد. ذكر لا اله الا الله خيلي موثر است؛ ذكر هو الاول و الاخر و الظاهر و الباطن و هو بكل شي عليم؛ با اين ذكر مي توان جلوي افكار متفرقه را بگيريم. ذكر ديگر صلوات است . راهی دیگر، شمارش معكوس از صد به پايين درذهن است. وقتي اين افكار به ذهن شما هجوم آورد از صد به پايين بشماريد؛ اين كار باعث مي شود كه ذهن شما روي امري غيراز فكر منفي تمركز نمايد و اين افكار برگردد. ديگر اينكه ذهن خودتان را درگير كنيد؛ مثلاً كتابي كه مي خوانيد حروف يك صفحه آن را بشماريد. ديگر اينكه جابجايي انجام بدهيد؛ شما افكار مثبت را جايگزين افكار منفي بكنيد و از بدبيني دوري نمایید. مي توانيد افكار منفي را ليست كنيد و براي هر فكر منفي يك فكر خوب بكنيد؛ مثلاً اگر فكرمي كنيد كه شوهرتان به شما علاقه مند نيست، در مقابل فكر كنيد كه شوهرتان شيفته وعاشق شماست و دلايل آن را ذكر نماييد.
* در روايات از معصومين صلوات الله عليهم اجمعين آمده است كه : بدگماني انسان را دچار اضطراب مي‌كند. لذا اگر مي خواهيد اضطراب و استرس نداشته باشيد، حسن ظن داشته باشيد. حسن ظن باعث راحتي قلب و آرامش روح است. بدگماني باعث غصه مي گرددد و حسن ظن غم و غصه ها را از بين مي برد. اگر مي خواهيد دلتان صفا و طهارت نفس داشته باشد خوش گمان باشيد و به خدا توكل كنيد.
* بي‌شك شما همسرتان راخيلي دوست داريد ولي بدانيد بدگماني اين عشق را از بين مي برد؛ چون بدگماني روي رفتار شما اثر مي گذارد و آرم آرام اين عشق شما را از بين مي برد و در مقابل او از شما فاصله گرفته و فكر منفي شما به وقوع مي پيوندد. اگر شما خوش گمان باشيد و رفتارهاي شايسته داشته باشيد محبت شوهر شما بيشتر مي شود.
0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
بدبینی به همسر اشکال متفاوتی دارد
زندگی با کسی که دوستش دارید اما او به شما اعتماد ندارد دشوار است اما شما نباید اجازه بدهید رفتار اشتباه او زندگیتان را برهم بزند، روزتان را خراب کند و غمگینتان کند. نیازی نیست از خودتان دفاع کنید.
خیلی از زوجین بدبینی‌های بیمارگونه خود را نوعی رفتار طبیعی تلقی می‌کنند و آن‌را با عناوینی همچون غیرت و تعصب و مراقبت توجیه می‌کنند، حال آن‌ که واقعیت چیز دیگری است. اساسا بدبینی به همسر در 3 حالت کلی بروز می‌کند: گروه اول افرادی هستند که بدبینی در ذاتشان است. این افراد را از همان ابتدای زندگی براحتی می‌توان شناخت؛ آن زمان که نسبت به هر موضوعی نیمه خالی لیوان را می‌بینند و در رابطه با پیرامون خود نوعی نگاه منفی دارند.

گروه دوم افرادی هستند که نوعی وسواس نیز در بدبینی‌هایشان نهفته است. این دسته از زوجین نسبت به برخی رفتارها و واکنش‌های همسر خود به جنس مخالف، حال در محیط کاری باشد، نوعی وسواس فکری دارند که در پاره‌ای اوقات همراه با بدبینی به وی است که البته در این فرم باز هم اختلاف بین زوجین خیلی پدیدار نمی‌شود.

گروه سوم که در حقیقت روزگاری جزو گروه‌های یک و دو بودند بشدت در معرض خطرند، چرا که مبتلا به اختلالات پارانوئیدال می‌شوند به این معنا که با کنار هم گذاشتن برخی پارامترهای خیالی به این نتیجه می‌رسند که همسرشان قطعا در حال خیانت به وی است و این فکر همچون خوره جسم و روح فرد را نابود می‌کند و اگر خوشبین باشیم که اتفاق ناگواری در این بین نیفتد، طلاق و جدایی بین زوجین مسالمت آمیز ترین اتفاق است.

ریشه‌های بدبینی به همسر
** خیلی اوقات بدبینی و شک بین زوجین از علاقه و عشق زیاد به یکدیگر نشات می‌گیرد. خانم همسرش را تنها متعلق به خود می‌داند و طبیعتا هر نوع رفتار خارج از منزل برایش سخت و غیر قابل هضم است. بتدریج این عشق و علاقه به نوعی احساس شکست از دیدگاه خودش تبدیل می‌شود و هر آن فکر می‌کند که زندگی اش در حال فروپاشی است. ** عدم شناخت کافی از همسر، اساس بدبینی و شک به وی است. وقتی مرد از همسر آینده‌اش تصویری دیگر را در ذهن می‌پرورانده با ورود به زندگی مشترک متوجه می‌شود که در انتخابش اشتباه کرده و این خود نوعی نفرت و انزجار را در وی نسبت به همسرش ایجاد می‌کند و طبیعتا این موضوع مهم‌ترین دلیل می‌شود برای پیدایش بهانه گیری‌ها و بدبینی‌های بیمار گونه.

** فرزندان والدین بدبین و شکاک در طول زندگی یاد می‌گیرند که در آینده نیز نسبت به همسرشان و اطرافیان خود بدبین و شکاک باشند. این موضوع نقش تربیت خانواده را براحتی روشن می‌کند، این‌گونه که فرزندتان از شما بدبینی و شک به همسرش را یاد می‌گیرد.

** مراقبت از خانواده در مقابل سنگ اندازی و حسادت‌های
اگر فکر می‌کنید که همسرتان بی هیچ دلیلی به شما شک دارد، به او کمک کنید شک‌هایش را برطرف کند. اگر باز درست نشد، قبل از اینکه دیر شود از متخصص کمک بگیرید
دشمنان خانوادگی که عموما به شکل یک دوست وارد زندگی می‌شوند نیز اساس خیلی از بدبینی‌ها و سوءتفاهم‌هاست. دوست شما به زندگیتان حسادت می‌کند و بر همین اساس پروژه‌ای را پیاده می‌کند که اطمینان شما را به همسرتان سلب کند. اگر فکر می‌کنید که همسرتان بی هیچ دلیلی به شما شک دارد، به او کمک کنید شک‌هایش را برطرف کند. اگر باز درست نشد، قبل از اینکه دیر شود از متخصص کمک بگیرید

تاثیر شک و سوءظن در روابط
چه بلایی سر همسر شکاک می‌آید؟ شک و سوءظن چه تاثیراتی می‌تواند بگذارد که فرای کنترل ماست؟ اگر سوءظن به یک اتفاق هر روزه تبدیل شود، می‌تواند مشکل‌ساز شود. فرد شکاک معمولاً احساس ناامنی می‌کند و بدترین چیزها را درمورد همسرش تجسم می‌کند. حتی یک اتفاق ساده مثل برنداشتن تلفن توسط همسرش می‌تواند زندگی فرد شکاک و همچنین همسر و بقیه اطرافیانش را جهنم کند. افراد شکاک آرامش روحی و روانی را از خود و دیگران سلب می‌کنند.
گاهی اوقات سوءظن به خیانت درست به اندازه همان خیانت می‌تواند به رابطه آسیب بزند. اگر شک‌ها نادرست باشند، همسر فرد شکاک حالت دفاعی گرفته و او را سرزنش خواهد کرد. گاهی‌اوقات حتی ممکن است وسوسه شود که واقعاً خیانت کند. افراد شکاک افرادی شدیداً متزلزل هستند که احساس ناامنی می‌کنند و حتی ممکن است تا جایی پیش بروند که دست به کشتن همسرشان بزنند. حتی ممکن است به خاطر حس عدم امنیت و اطمینانشان خودکشی کنند. به همین دلیل اگر فکر می‌کنید که همسرتان بی هیچ دلیلی به شما شک دارد، به او کمک کنید شک‌هایش را برطرف کند. اگر باز درست نشد، قبل از اینکه دیر شود از متخصص کمک بگیرید.

چه کمکی می‌توانید به خودتان و او بکنید؟
چه چیزی باعث می‌شود که همسرتان به شما شک کند؟ آیا شما می‌توانید این شکاکیت را از بین ببرید؟ دلایل زیادی وجود دارند که باعث می‌شوند شریک زندگیتان به شما شک کند. احساس عدم امنیت، بدبینی، سوءتفاهم، حسادت و بی‌اعتمادی انگیزه‌های همسرتان را برای سوءظن بیشتر می‌کنند. زندگی ترسناکی است اگر هر روز احساس کنید یک نفر شما را زیر نظر دارد، به هر کاری که می‌کنید حساس است و اجازه نمی‌دهد هرجایی بروید. شما حق دارید از همسرتان عصبانی شوید که شماره‌های تماس، پیامک‌ها و ایمیل‌هایتان را بدون اجازه شما کنترل کند بدون اینکه هرگز در طول رابطه زناشوییتان خطایی از شما سر زده باشد. دفاع از خودتان در برابر این سو ظن و پافشاری برای اینکه ثابت کنید کاری نکرده‌اید بی‌فایده است. همسرتان باید بفهمد که اشتباه می‌کند و از شما بخواهد تا کمکش کنید از شکاکیت‌‌ رها شود.

چگونه رفتار کنید؟
کار آسانی نیست که به همسرتان بفهمانید او بیش از اندازه شکاک است به ویژه اگر شما تازه ازدواج کرده باشید. بعضی از واکنش‌های خاص مثل داد و بیداد و قهر کردن در برابر پرسش‌های همسرتان مثل اینکه «کجا بودی؟ با کی بودی؟ چرا تلفنت رو جواب ندادی؟ چرا این عطر خاص رو استفاده کردی؟» بسیار ناشیانه و بی‌فایده هستند.

پس اگر احساس می‌کنید همسرتان شکاک است باید به دنبال راهکارهای مفیدتری باشید:

مشکل از شما نیست:
پیش از هر واکنشی مطمئن شوید همسرتان تا چه اندازه شکاک است. او ممکن
یک مشاور یا روان درمانگر نه تنها می‌تواند علت شکاکیت در همسرتان را تشخیص بدهد بلکه می‌تواند راهکارهایی را برای رابطه و مشکل خاص شما پیشنهاد بدهد
است تمام روز مشغول کنترل کردن شما باشد. ایمیل‌هایتان را چک کند و با نام کاربری شما در اینترنت فعالیت کند تا از روابط شما سر دربیاورد. اما این مشکل شما نیست و فقط بخاطر بی‌اعتمادی همسرتان است. واکنش‌های آنی و دفاع از خودتان کمکی به وضعیتی که در آن هستید نمی‌کند. شما حق دارید ناراحت باشید اما حتی یک لحظه فکر نکنید شما غیرطبیعی هستید و راه و رسم برقراری یک رابطه عاطفی زناشویی را نمی‌دانید. این نکته را به راحتی می‌توانید بفهمید؛ آیا شما هم مثل همسرتان بدبین و شکاک هستید و علاقه‌ای به دخالت در امور شخصی همسرتان دارید؟

تحت تأثیر قرار نگیرید:
زندگی با کسی که دوستش دارید اما او به شما اعتماد ندارد دشوار است اما شما نباید اجازه بدهید رفتار اشتباه او زندگیتان را برهم بزند، روزتان را خراب کند و غمگینتان کند. نیازی نیست از خودتان دفاع کنید. می‌توانید تمام روز را با همسرتان به بحث درباره اینکه چه کسی را و کجا و در چه ساعتی دیده‌اید و یا اینکه مغازه دار به شما چه گفته است و چه پوشیده‌اید تلف کنید و یا فقط شنونده ترس‌ها و بی‌اعتمادی‌های همسرتان باشید.

شنونده باشید:
به جای انتقاد یا واکنش‌های تند کمی به حرف‌ها و نگرانی‌های همسرتان گوش بدهید. او از چه رفتار شما احساس نگرانی می‌کند؟ همین که او بتواند به شما اعتماد کند تا از ترس‌ها و نگرانی‌هایش بگوید قدم مهمی برای بهبود احساس بی‌اعتمادی‌اش برداشته است. او می‌گوید: «نپوش، نرو، نیا، نگاه نکن» و وقتی شما پاسخ می‌دهید «به تو ربطی نداره» همه چیز در یک تنش تمام می‌شود. اما اگر بپرسید «چرا؟ از چی می‌ترسی؟ چی شد که این ترس‌ها به سراغت اومد؟ برام توضیح بده چه اتفاقی می‌افته اگه من با یه غریبه تلفنی حرف بزنم؟» همسرتان شروع به واکاوی احساساتش می‌کند و شما خوب می‌دانید که همه ما نیاز به یک شنونده بی‌طرف داریم! یک مشاور یا روان درمانگر نه تنها می‌تواند علت شکاکیت در همسرتان را تشخیص بدهد بلکه می‌تواند راهکارهایی را برای رابطه و مشکل خاص شما پیشنهاد بدهد

روی رفتارتان کار کنید:
بهانه به دست همسرتان ندهید. بعضی از رفتارهای شما ممکن است به نظر همسرتان شک‌برانگیز باشند. اگر عادت دارید در جایی خلوت با تلفن حرف بزنید یا دیر به خانه بیایید آن‌ها را کنار بگذارید.

با هم صحبت کنید: اگر از تلاش برای ایجاد اعتماد در همسرتان خسته شدید باید با همسرتان درباره احساساتتان حرف بزنید. به او بفهمانید که رفتارش چه احساس ناراحت‌کننده‌ای در شما ایجاد می‌کند. با این حال اگر بعد از تمام تلاش‌های شما برای اعتماد سازی در همسرتان ناکام ماند هنوز یک فرصت مهم دیگر دارید. این تنها راه باقی مانده کمک از متخصصان است. یک مشاور یا روان درمانگر نه تنها می‌تواند علت شکاکیت در همسرتان را تشخیص بدهد بلکه می‌تواند راهکارهایی را برای رابطه و مشکل خاص شما پیشنهاد بدهد.

گاهی رفتارهای حسادت‌آمیز همسرتان صرفا بخاطر احساس ناامنی نیست بلکه ممکن است همسرتان شخصیت ناسازگاری داشته باشد و تربیت غلط ذهنیت او را نسبت به روابط تخریب کرده باشد و این مساله‌ای نیست که شما خودتان بدون کمک از یک متخصص آن را حل کنید.
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

114 نفر آنلاین
0 عضو و 114 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 2893
بازدید دیروز: 1369
بازدید کل: 10525091
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...