0 امتیاز
437 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
من مدت هشت ساله ازدواج کردم ,در دوسال اول ازدواج همسرم ورشکست شدن ولی قبل ازدواج سابقه مصرف داشتن البته زمان یک سال و نیم پاک بودن تا اینکه ورشکست شدن و همزمان با بارداری من شد ,وقتی پسرم شش ماه بود متوجه اعتیادشون شدمم همه کاری کردم خانواده ها رو در جریان قرار دادم ولی متاسفانه با قهر و طرد شدن مواجه شدم و همسرم گفتن که طرد شدن به خاطر بازگو کردن من بوده واگر نمیگفتم ترک میکردن ,به مرکز ترک اعتیاد باهم رفتیم ولی فقط مدت دو ماه یا بیشتر پاک میشدن ولی دوباره رجوع میکردن الان مدت شش سال هست که مصرف میکنن و البته هیچ وقت حتی سیگار هم جلو من و فرزندم هم نکشیدن .سخت کار میکنن و حتی ترجیح میدن جمعه هم سرکار باشن ,کارشون هم جسمی هست و هم فکری و اصلا اهل استراحت نیستن .البته خانواده هردو طرفمون به این نتیجه رسیدن که من باید خونه رو ترک کنم ,و تحت فشار بزارمش ,هیچ وقت بابت زندگی بهش سخت نگرفتم و خیلی علاقه بهش دارم   ,ازتون ممنون میشم راهنماییم کنید

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
در رابطه با اين مشكل بايد بررسي شود كه ايشان چي مصرف مي كند آيا فقط ترياك است يا مواد و داروهاي روان گردان شيميايي هم مصرف مي كند.
بهتر اين روش اين است كه شما اين رفتار را به هيچ وجه تأييد نكنيد که همچنان جلوی شما و فرزندتون اقدام نکند

ايجاد انگيزه:شما نمي توانيد براي ايشان تصميم بگيريد يا دستوراتي را به عنوان قرارداد و تعهد به ايشان ديكته و الزام كنيد. بايد در ايشان ايجاد انگيزه كنيد كه دست از اين كار بردارد.
ايجاد انگيزه مي تواند به روش هاي مختلف مستقيم و غير مستقيم باشد.
1- مستقيم: گرفتن برشور و كتاب از كتاب فروشي ها و مراكز بهزيستي و سايت ها. البته زماني كه ايشان آرام هستند و روحيه پرخاشگري و تند ندارند و ارتباط عاطفي و صميمي بين تان هست. گفتگو كنيد و ايشان اعلام رضايت كنند.
2- غيرمستقيم: تشويق به پياده روي و ورزش / تشويق به دوستي و ارتباط خانوادگي با افراد سالم و بانشاط و معنوي.

رفع شبهه: از نظر علمي به ايشان بايد متوجه شوند كه استفاده از مواد مخدر ممكن است چند صباحي در روابط زناشويي وایجاد ارامش مؤثر باشد ولي بعد از چند صباحي نتيجه كاملا برعكس مي شود و فرد از داشتن يك رابطه عادي و هنجار بي بهره مي شود و به برخي از اختلالات جنسي گرفتار مي شود.

گزينش واژه مناسب:‌ نباید از کلماتی که بار منفی دارند و یا تمسخر یا تحقیر آمیز هستند استفاده شود . از تطميع، تحقير و يا وعده و وعيد استفاده نكنيد.
حمايت و همدلي:‌شرايط او را درك كنيد و به او اعلام كنيد كه كمكش مي كنيد تا به آرامش برسد و اگر نياز به ترك باشد حمايتش مي كنيد.

ارتباط با خانواده ها: خانواده خود را از ارتباط با خانواده شوهر و خودتان به شكل ديد و باز ديد محروم نكنيد. اين ارتباط ها مجال كمتري براي استفاده از مواد ايجاد مي كند به شرطي كه از تجملات و مخارج سنگين به دور باشد. وقتي او ببيند كه خانواده شما پشيبان شما هستند به خود اجازه نمي دهد هر طوري كه بخواهد رفتار كند و قوانين زندگي مشترك را رعايت نكند. البته بايد مراقب باشيد خانواده هرگز با او تندي نكنند و از در محبت و صميمت وارد شوند.

شرط گذاشتن: ‌براي استفاده نكردن از مواد و ترياك براي او شرط و شروط نگذاريد. اجازه بدهيد احساس كند نخستين دغدغه شما سلامت جسم و روان شريك زندگي تان است.

وقت مناسب:‌ براي گفتگو با او بهترين زمان و حالت آرامش را در نظر بگيريد حالت خماري و نشئگي زمان مناسبي براي گفتگو نيست.

نقاط مثبت: ‌براي رفع عيوب و نقص از نقاط قوت و برجسته ايشان مدد بگيريد.

تغييرات مثبت:‌ تغييرات مثبت چه جزيي و چه بزرگ را تشويق كنيد. اگر به تغيير جزيي مثبت مثل شروع نماز، ارتباط دوستي با فردي مثبت، مسواك زدن و... بي توجهي باشيد بعد از مدتي بي فروغ مي شود ولي توجه و تشويق آنها خود مي تواند محرك و تقويت كننده او باشد و سبب استمرار تغيير مثبت شود.

صراحت بيان:‌ با صراحت در وقت مناسب زماني كه او لجباز و پرخاشگر نيست اعلام كنيد كه شما و خانواده ها نمي توانند اعتياد را بپذيرند و بايد گرفتار نشد و اگر گرفتار شده بايد برنامه ترك را بريزد. اگر دست از كارش بر نداشت ادامه ندهيد و اعلام كنيد براي رفع اين اختلافات وبرای رفع نگرانی برای سلامت شما باید اقدامی انجام دهید نگرانی از سلامت اولین کلام شما باشد وبعد اینده پسرتون .

باج ندهيد:‌اگر بيمار براي ترك و استفاده نكردن از شما باج مالي و رفتاري خواست زير بار نرويد و گرنه اين كار را تكرار مي شود و اهرم فشار مي شود

مسائل جنسي: براي تقويت مسائل جنسي راه هاي سالم است بايد كمكش دهيد تا از آن روش استفاده شود و بهداشت رواني – جنسي خود را افزايش دهيد.
اگر وقتي در مسائل جنسي سرد بود به رو نياوريد حتي به شوخي. نبايد احساس كند توانايي كافي در ارتباط خوب را ندارد يا شما را نمي تواند در اين مسأله راضي كند. توصيه مي كنم سي دي هنر عشق ورزي آقاي دهنوي و سي دي آشناي محبوب را تهيه كنيد و با هم ببينيد. سي دي دوم را داروخانه بزرگ شهرها دارند.

نقش مادر دلسوز:‌ نقش مراقب يا مادر دلسوز و حمايت كننده افراطي را برعهده نگيريد. و نيز مراقب باشيد خسته نشود كه او را رها كنيد و دلسرد باشيد. خودتان بايد با ورزش و پياده روي و ارتباط با خانواده و دوستان و مطالعه كتب مفيد، ديدن فيلم كمدي و خواندن موضوعات فكاهي سبب نشاط خود شويد.

مهارت هاي زندگي:‌ براي رويارويي با استرس هاي زندگي دو شيوه است:‌سازنده و مخرب.
استفاده ازمواد مخدر و سيگار، انكار مشكل يا اجتناب از رويارويي با مشكل، عياشي و خوش باشي، رفيق بازي و ... از شيوه هاي مخرب است. يادگيري مهارت هاي زندگي مثل مهارت حل مسأله، مهارت خودشناسي و مهارت كنترل خشم و مهارت مديريت استرس و....كمك زيادي براي رويارويي با مشكلات زندگي مي كند براي اين منظور مي توانيد به شكل حضوري، تلفني، كتبي ، مطالعه و ديدن سي دي و...از مشاوران كمك بگيريد.

تأييد نكنيد:‌ رفتار او را به هيچ عنوان تأييد نكنيد يعني ممكن است گاهي به دلايلي چون پرخاشگري نتوانيداو را منع كنيد ولي تأييد هم نكنيد كه مثلا فعلا بكش تا كمي آرام شوي. يا مثلا الان كه كمر يا دندانت درد مي كند بكش يا بده من بكشم تا سر دردم بر طرف شود و..

شناسايي قلق ها: ‌افراد قلق مخصوص به خود را دارند. يعني فهرستي تهيه كنيد ببينيد او بيشتر كه استرس دارد موقع مهماني رفتن، انتقاد از او، آخر برج، مهماني دادن، روز جمعه يا.... نيز زمان هاي آرامش را ثبت كنيد و براي تغيير رفتار او و ارتباط با او كمك بگيريد.

ارتباط با خدا و ائمه: براي رفع مشكل خود از دعا، توسل و ارتباط و توكل به خدا، نذر متناسب با توان( مالي و...) كمك بگيريد.
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

128 نفر آنلاین
0 عضو و 128 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 540
بازدید دیروز: 2653
بازدید کل: 10604165
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...