از این افراد فاصله بگیرید/مراقب شخصیت درونیتان باشید
علت اصلی که این خصوصیت در افراد وجود دارد به طیف شخصیتی آنها برمی گردد. تمام این ویژگیها به دوران کودکی و تربیت خانواده و شرایط اجتماعی ارتباط دارد.
شاید افرادی را در اطراف خود دیده باشید که از هر دری و سخنی بیمهابا سخن میگویند و یا خود دچار این مشکل شده باشید که به اصطلاح نخود در دهانتان خیس نمیشود و فوری اطلاعاتی که دارید را به اولین نفر که میرسید منتقل میکنید.
نسترن حسنلی،کارشناس ارشد روانشناسی در این باره به خبرنگار برنا گفت:دهن لقی مربوط به افرادی است که خیلی مسایل را جدی نمیگیرند و خودشان هم جدی نیستند. وقتی با آنها صحبت میکنید چون خودشان نسبت به مساله مورد نظر متعهد نیستند، احساس شما را خوب درک نمیکنند. اگر شما صحبتی با آنها داشته باشید،همان صحبت را همانطور به دیگران منتقل میکنند و احساسی در مورد اینکه این مطلب در چه شرایط و موقعیتی برای آنها زده شده است،ندارند.
این افراد ضرورتها و شرایط را احساس نمیکنند و به آنها واقف نیستند و اهمیت هم نمیدهند،متعهد نسبت به گفتارها و رفتارها و قضایایی که پیش می آید، نیستند و حتی در برخی موارد این افراد برای خودشان هم دهن لق هستند.
علت اصلی که این خصوصیت در افراد وجود دارد به طیف شخصیتی آنها برمی گردد. تمام این ویژگیها به دوران کودکی و تربیت خانواده و شرایط اجتماعی ارتباط دارد. این افراد در خانواده اینطور تربیت شدند و یا در میان دوستان و آشنایان اینطور رفتار کردهاند.
افرادی که برای همه چیز و همه شرایط صحبت میکنند ونمی توانند محدودهها را رعایت کنند و خطوط قرمزی را که در گفتار و یا رفتار باید رعایت شود، یاد نگرفتهاند.
اینگونه افراد ممکن است چند بار به طور سهوی و نه بر اساس شخصیت خود، این رفتار را تکرار کنند ولی به مرور زمان این رفتار تقویت شده است.هر رفتار بد یا خوب انسان اگر مورد تشویق اطرافیان قرار بگیرد، جزئی از شخصیت فرد شده و در رفتار او پر رنگ شده و امکان تکرار رفتار بالا میرود.
این افراد یا نسبت به این رفتار تربیت شدهاند و یا در زندگی این رفتارشان مورد تقویت اطرافیان قرار گرفته است.یکی از شیوههای تربیتی بد همین سوال کردنهاست که تجسس در عالم دیگری و دهن لقی را ایجاد میکند. خانوادهها برای کسب اطلاعات، از پیامدهای تربیتی که بکار می برند، اطلاعی نداشته و این مشکل را ایجاد میکنند.
این رفتار باعث بی اعتمادی افراد دیگر نسبت به او میشود و دیگران از دایره حوزه شخصیتی او فاصله میگیرند.بدترین مساله برای فرد دوری و فاصله از آدمهای خوب و نزدیکی به افرادی است که خوب نیستند.
برای جلوگیری از رواج این خصوصیت در جامعه باید سعی کنیم برای شخص دهن لق الگو باشیم و از ارائه اطلاعات توسط او ممانعت کنیم تا بتوانیم به طور غیر مستقیم از دهن لقی او جلوگیری کنیم.