0 امتیاز
196 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
سلام پسر7ساله ای دارم که پیش دبستانی میره خیلی ارام ومظلومه وبه نظرمن اعتمادبه نفس ضعیفی داره تومدرسه یامهمانی درهرجمعی که باشه حقش رومیخورن وسرکارش میزارن مثلااگه دوستاش قراره کارانجام بدم حالاخوب یابداین روپیشقدم میکنن .جایی که بهش خوراکی تعارف میکنن خجالت میکشه که برداره یااینکه  اگه خوراکیش رچدوستاش گرفتن دیگه نمیتونه ازشون پسش بگیره خلاصه اینکه کتک میخوره ونمینونه دفاع کنه.بامهربانی باعصبانیت هرطوری که فکرکنیدباهاش حرف زدم اصلافایده نداره خیلی نگرانشم چکارکنم.
توجمع که واردمیشه سلام نمیکنه بزرگترهاکه باهاش حال واحوال میکنن جواب نمیده درساوشعرقران چیزایی روکه یادگرفته حاضرنیست بگه
به شدت به بازیهای کامپیوتری اونم ازنوع جنگیش علاقه داره .ازتا ب بازی میترسه بامدرسه که میبرنشو ن شهربازی گریه میکنه که نره یامنم برم وتزجفتش تکون نخورم.به  شدت هم بی اشتهاست فقط کم خونی داره که داروهاش روهم بهش میدم .چون منوپدرش هم خیلی ازاعتمادبه نفس بالایی برخوردارنبودیم نمیخایم پسرمون هم اینطوربشه
لطفاراهنماییم کنید

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
5_ دوست عزیز نكات زير مي‌تواند راهگشا باشد:
به آنچه مي‌گوييد دقت كنيد: كودكان بشدت نسبت به آنچه والدينشان مي‌گويند، حساس هستند. به ياد داشته باشيد همواره كودك خود را تشويق كنيد نه تنها به اين خاطر كه او كار خوبي انجام داده است بلكه به خاطر تلاشش نيز از او قدرداني كنيد.
مثلا اگر كودك شما در تيم فوتبال مدرسه انتخاب نشده، به جاي گفتن اين مطلب كه «خوب، بار ديگه بيشتر سعي خواهي كرد و موفق خواهي شد» بهتر است بگوييد «تو نتوانستي در تيم انتخاب شوي اما من واقعا به تلاش تو در اين راه افتخار مي‌كنم.» به جاي نتيجه، به تلاش كودك بها دهيد.

يك مدل مثبت باشيد: اگر شما در مورد توانايي‌ها و محدوديت‌هاي خود بي‌نهايت خشن، بدبين يا غيرواقع بين هستيد، كودك هم همچون آينه از شما الگو مي‌گيرد. سعي كنيد اعتماد به نفس خود را بهبود دهيد تا يك مدل مناسب براي كودك خود باشيد.

باورهاي غلط فرزند خود را شناسايي و به سمت درست هدايت كنيد: براي والدين بسيار مهم است كه باورهاي غيرمنطقي كودك خود را شناسايي كنند، باورهايي در مورد توانايي‌ها، جذابيت، خوب بودن و... به كودكان كمك كنيد كه استانداردهاي دقيق‌تري براي خود وضع كنند و در ارزيابي خود واقع‌بين‌تر باشند، اين كار به آنها كمك مي‌كند تصور بهتر و سالم‌تري از خود داشته باشند. درك نادرست از خود مي‌تواند ريشه بدواند و براي كودك به يك واقعيت تبديل شود. مثلا كودكي كه در مدرسه خيلي خوب است، اما با رياضي مشكل دارد، ممكن است تصور كند كه من در رياضي ضعيفم پس دانش‌آموز بدي هستم. اين نه تنها يك نتيجه‌گيري غلط است بلكه باوري است كه باعث حركت كودك به سمت خطا و شكست مي‌شود. كودك خود را تشويق كنيد تا موقعيت خود را به طور منطقي درك كند. يك پاسخ مفيد ممكن است اين باشد: «تو دانش‌آموز خوبي در مدرسه هستي. رياضي تنها يكي از درس‌هاي توست كه بايد وقت بيشتري براي آن صرف كني. ما دو تايي روي آن كار خواهيم كرد».

مهربان باشيد: عشق شما مي‌تواند باعث افزايش اعتماد به نفس كودكتان شود. كودك را در آغوش بگيريد و به او بگوييد كه به وي افتخار مي‌كنيد. حتي در كيف مدرسه اويادداشت‌هايي مثل اين بگذاريد: «فكر مي‌كنم تو فوق‌العاده‌اي». او را به طور مداوم و با صداقت تشويق كنيد، البته مراقب باشيد در اين زمينه افراط نكنيد.
بازخورد مثبت و دقيقي ارائه كنيد: حرف‌هايي مثل «تو مثل ديوانه‌ها رفتار مي‌كني.» مي‌تواند باعث شود كودكتان حس كند كنترلي روي كارهاي خود ندارد. جمله بهتر اين است «تو با برادرت خيلي بد رفتار مي‌كني. اما من خوشحالم كه سر او فرياد نمي‌كشي يا او را نمي‌زني.» اين جمله باعث تاييد احساسات كودك مي‌شود و او را تشويق مي‌كند بار ديگر بهتر رفتار كند و انتخاب بهتري داشته باشد.

يك محيط دوستانه و امن براي كودك خود فراهم كنيد:كودكاني كه احساس امنيت نمي‌كنند يا در خانه در معرض سوءاستفاده هستند، دچار اعتماد به نفس پايين‌تري مي‌شوند. كودكي كه دائم شاهد دعوا و جر و بحث والدين باشد، افسردگي مي‌گيرد. همچنين در مدرسه دچار مشكل شده و با دوستانش نمي‌تواند ارتباط خوبي برقرار كند و همين عوامل باعث تحت تاثير قرار گرفتن اعتماد به نفسش مي‌شود.

به كودكان خود كمك كنيد در تجربيات سازنده، مشاركت كنند:فعاليت‌هايي كه كودك را به جاي رقابت به همكاري تشويق كند، باعث پرورش اعتماد به نفس او مي‌شود. مثلا وقتي يك كودك بزرگ‌تر به كودك كوچك‌تر خواندن را مي‌آموزد، اعتماد به نفس او شكل مي‌گيرد.
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

48 نفر آنلاین
0 عضو و 48 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 6180
بازدید دیروز: 1369
بازدید کل: 10528377
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...