دوست عزیز شما باید به دنبال پیدا کردن ریشه این مسئله باشید،در واقع با همربانی و صمیمیت با فرزند خود صحبت کرده و دلایل پیدا نکردن دوست رااز ایشان بپرسید...ومتناسب با دلایل وریشه راهکار ارائه خواهد شد واما درباره نماز نخواندن از راههای زیر استفاده کنید ن:
1- شما ابتدا با عمل خود او را تشويق به نماز كنيد يعني خودتان نمازتان را سر وقت بخوانيد و ساير احكام واجب را به همين صورت انجام دهيد و با عمل به دستورات الهي او را دعوت به كارهاي خوب و انجام وظايف شرعي كنيد.
2-معاشرت با افراد متدين و ايجاد روابط دوستانه با آنها و ارتباط دادن او با دوستاني مذهبي .
3- هيچ گاه او رابخاطر سخنان و اعمال وي سرزنش و توبيخ نكنيد (به خصوص در برابر ديگران) .
4- مطالعه كتابهاى زير را در مورد نماز به وي توصيه نماييد.
راز نماز، محسن قرائتى
راز نماز، بىآزار شيرازى
پرواز در ملكوت، امام خمينى
از ژرفاى نماز ، آيتالله خامنهاى
اين است نقش عبادات، محمد باقر صدر
5- در صورت همكاري با شما ولو يك گام، ايشان را مورد تشويق قرار دهيد.
6- صفات پسنديده و نقاط مثبتي كه در ايشان هست را مد نظر قرار دهيد و همواره ايشان را به خاطر آن ويژگي هاي مثبت مورد احترام و تكريم قرار دهيد.
7- علاوه بر كتاب هايي كه معرفي شد هر چيزي كه احتمال مي دهيد در تشويق او براي خواندن نماز اول وقت مفيد است فراهم كنيد مثلا از نوار مربوط نماز يا فيلم مربوط به نماز يا داستان هايي از انسان هاي موفقي كه به نماز اهتمام داشته اند.
8- آيات يا احاديثي كه در مورد اهميت نماز است در محل كاريا محل سكونت وي در معرض ديد او نصب كنيد.
9- سعي كنيد به گونه اي رفتار كنيد كه اعتماد او را به خود جلب كنيد زيرا يكي از راه هاي تأثيرگذاري روي ديگران اين است كه طرف مقابل اعتماد داشته باشد براي جلب اعتماد سعي كنيد نسبت به او صميمت، دوستي و محبت داشته باشيد و بدون قيد و شرط او را بپذيريد و به او محبت كنيد اگر رشته محبت و صميميت بين شما محكم شود امكان تأثيرگذاري بيشتر مي شود.
10- اگر حتي يك بار هم دو ركعت نماز خواند سعي كنيد او را تشويق كنيد.