دوست عزیز در این زمینه باید کاملا صبور باشید..به هیچ عنوان نباید سخت گیری کنید وبه کودک فشار بیاورید،این مرحله هم مانند سایر مراحل رشدی کودک باید با ارامش پشت سر گذاشت تا کودک دچار استرس نشود،یکی از راه حل ها جذاب کردن توالت است تا کودک خوشش اید،دیگری روند دستشویی رفتن را همراه با بازی انجام دهید مثلا استفاده از اسباب بازی ها و عروسک ها برای این کار،همچنین به این مسائل نیز توجه کنید . به کودکتان فرصت دهید: برای آنکه کودک توالترفتن را بیاموزد ابتدا باید مغز او تکامل یابد و سیستم عصبی مرکزی بتواند مثانه او را کنترل کند. وقتی هنوز مغز کامل نیست، کودک بدون اختیار ادرار میکند یعنی مثانه یا رودهها به محض پرشدن، خالی میشوند. تقریبا در تمام کودکان از ۲۸ ماهگی به بعد، مغز تکامل پیدا میکند و میتوانند ادرارشان را کنترل کنند.
به او آموزش دهید: برای کودکتان یک صندلی توالت کوچک بخرید و به او یاد دهید که هر زمان احساس نیاز کرد، روی آن بنشیند. میتوانید این صندلی را در حمام، دستشویی یا اتاق خود کودک قرار دهید.
مثل بزرگترها با او رفتار کنید: اگر فرزندتان به تکامل مغزی رسیده اما هنوز توالت رفتن را نیاموخته، او را همراه با خواهر یا برادرزادههایتان به مسافرت ببرید. بودن در کنار کودکان بزرگتر و دیدن آنها باعث میشود کودک شما نیز از رفتارهای آنها تقلید کند. فقط مراقب باشید رقابت ایجاد نشود یا اگر فرزندتان اختیار خود را از دست داد، مسخرهاش نکنید.
به او اطمینان دهید: برخی کودکان از مدفوع یا ادرارکردن میترسند چون هنوز نمیدانند بدن آنها مواد مضر را دفع میکند و فکر میکنند قسمتی از بدنشان را از دست میدهند. ماجرا را برای آنها توضیح دهید تا ترسشان از بین برود.
تشویقش کنید: وبرایش هدیه بخرید
ترسهایش را از بین ببرید: اگر کودکتان از ریختن آب بعد از اجابتمزاج میترسد، به او آموزش دهید آب برای شستن و پاککردن است و وقتی روی توالت نشسته آسیبی به او نخواهد زد.