0 امتیاز
238 بازدید
در مهارت های زندگی توسط
با سلام دختری 12 دارم که تک فرزند می باشد از سه ماه پیش ناگهان به وایبر و شبکه های تلویزیونی صدا وسیما که فیلم خارجی پخش می کنند بسیار حساس شده است.  وقتی پدرش سرگرم تماشای فیلم می باشد گریه می کند و تاچند روز به شدت ناراحت و عصبی است. چون با من راحتتراست با الفاظ بسیار بد که تاقبل از ان  اصلا استفاده نمی کرد نثار من می کند و حتی با زدن من ناراحتی اش را تخلیه و سپس ارام می شود .این داستان تقریبا هر ده روز یکبار تکرار می شود.هرچه سعی کردیم تا اورا پیش مشاور ببریم میگوید چون مرداست من نمی ایم.اگرخانم باشد می گوید اگرمن حرف بزنم ابروی شما می رود موندم چه کار کنم؟ خواهش می کنم فقط به من بگویید دراین مواقع چه کار کنیم تا راحتتر برخورد کنیم.دخترمان به شدت باپدرش رودوایستی دارد .

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
تک فرزندي ، پديده اي با عوارض فردي و اجتماعي

- تاثیر بر مراحل رشد
یکی از معایب تک فرزند بودن، تأثیر آن بر مراحل رشد کودک است. این کودکان کسی را ندارند تا با او رقابت یا بازی و دعوا کنند. آنها دوست و همدمی در منزل ندارند، بنابراین برخی از احساسات را تجربه نمی کنند و فرصتی برای کنترل و مدیریت آنها نخواهند داشت.
- ضعف در برقراری ارتباط با دیگران
اگر کودک تک فرزند باشد احتمال اجتماعي شدن و توانايي وي براي تعامل با ديگران کمتر مي‌شود ،اما هنگامي که با ديگر فرزندان رشد کند بستر اجتماعي شدن برايش افزايش مي‌يابد.البته شرايط اجتماعي شدن به شرطي است که بين فرزندان اختلاف سني زيادي وجود نداشته باشد تا تعامل و ارتباط لازم ميانشان برقرار شود.کودک در صورت رشد با ديگر فرزندان امکان رشد اجتماعي،هيجاني و ارتباطي را خواهد داشت
- احساس ترس و اضطراب درکودک
 در خانواده هاي تك فرزند گاهي اوقات كودك احساس مي كند زير ذره بين والدين قرار دارد و كوچك ترين رفتار او از نظر پنهان نمي ماند. اين حس به جهت اينكه كودك درمي يابد مورد توجه است و احساس تنهايي نمي كند، ارزشمند است اما جنبه منفي آن زماني است كه او خود را در محاصره مي بيند و درمي يابد كوچك ترين خطاي وي از نظر والدينش پنهان نمي ماند. والدين تك فرزند مسووليت خود را در قبال فرزندشان بسيار جدي تلقي مي كنند و دقت و حساسيت زيادي نشان مي دهند و اين امر باعث مي شود گاه كودكاني كه تنها فرزند خانواده هستند احساس اضطراب والدين خود را درك كنند و در چنين وضعيتي ترس و اضطراب والدين به آنها نيز سرايت كند.
- پیدایش احساس خودبيني و تمايل به تنهايي
 توجه افراطي والدين به تك فرزندشان، حس خودبيني را در او به وجود مي آورد و علاقه افراطي آنها فرزندشان را از خود راضي بار مي آورد. اين گونه رفتارها گرايش كودك به تنهايي را افزايش مي دهد كه اين امر خود موجب پيامدهاي ذيل مي شود.
- خودبيني كودك باعث مي شود او همواره اظهار وجود كند. اين كودكان احساس مي كنند داراي توانايي ها و ارزش هايي هستند كه بايد آنها را به ديگران نشان دهند.
 -خودبيني باعث مي شود كودك توجه خود را تنها به فعاليت هاي مورد علاقه اش معطوف سازد.
- خودبيني كودك موجب مي شود وي به دوستان خود وابسته نباشد و بيشتر از تنها بودن لذت ببرد. خودبين بودن زماني مشكل آفرين و زيان آور مي شود كه تك فرزند به طور افراطي خودستايي كند و والدين نيز براي اجتناب از مايوس كردن فرزندشان به او اجازه دهند به اين رشد ناسالم ادامه دهد و زماني كه خودبيني تك فرزند با بي توجهي به مشكلات ديگران همراه باشد، اين گرايش وي به خودخواهي تبديل مي شود. والدين نيز در اين ميان بي تقصير نيستند. آنان از طريق واكنش هايي چون فدا كردن منافع خود، تسليم شدن، عقب نشيني كردن، مخالفت نكردن و اجتناب از درگيري به نوعي ميل به خودخواهي را در فرزندشان تقويت مي كنند. اين كودكان چنين خصلت هاي ناپسندي را پرورش داده و پس از بلوغ در محل كار و روابط دوستانه خود مشكل آفرين مي شوند.
 - احساس ناکامی ازعدم تحقق آرزوهای بلندپروازانه
 داشتن آرزوهاي بزرگ همواره دام هايي بر سر راه والدين و كودكان تك فرزند مي گسترد، چرا كه اصولاً والدين اين كودكان سعي دارند آرزوهاي دست نيافته خود را در زندگي فرزندشان تحقق بخشند و محروميت هايي را كه داشته اند، از طريق فرزندشان جبران كنند. در مقابل تك فرزندان نيز سعي مي كنند به آرزوهايي كه والدين شان به آن دست نيافته اند، برسند و هر كاري را بي عيب و نقص انجام دهند و كوچك ترين نقيصه را در اين راه، نوعي شكست براي خود تلقي مي كنند.
- ناسازگاري اجتماعي

يكي از مهم ترين اثرات تعريف و تمجيد زياد والدين از تنها فرزندشان، القاي اين تصور به كودك است كه او واجد خصوصياتي منحصر به فرد است.همان طور كه توجه مثبت والدين، اعتماد به نفس فرزندشان را تقويت مي كند، تعريف و تمجيد نيز نوع تحليلي كه كودك از خود دارد را تعيين خواهد كرد. در واقع عباراتي چون «فوق العاده هستي،»و «تو قادر به انجام هر كاري هستي،» از طرف والدين باعث مي شود كودك خود را فراتر از ديگران بداند- معمولا بچه‌های تک فرزند ارتباط زیادی با بیرون ندارند. این فرزندان نسبت به دیگر بچه ها پر توقع و حساس هستند. بچه‌هایی که درخانواده‌های پر جمعیت زندگی می‌کنند تلاش بیشتری برای اثبات خود دارند در حالی که، تک فرزندان آن قدر مورد توجه هستند که تلاشی برای اثبات خود نمی‌کنند.این بچه‌ها معمولا در اجتماع و در محیط مدرسه منتطرند تا دیگران برای برقراری ارتباط پیش قدم شوند در حقیقت، آنها هیچ گاه شروع کننده یک ارتباط نیستند.
- تاثیربر هوش اجتماعی
تنهایی درارتباط برقرار کردن، صحبت کردن و تبادل اطلاعات وخلاقیت افراد موثر است.
- کاهش شادی وفعالیت درجامعه
وقتی تعداد انسان‌ها کمتر شود نیروی مولد با کاهش رو به رو می‌شود و شاهد کاهش شادی و فعالیت جامعه هستیم. اینکه جوان در جامعه کم شود آسیب پذیری در جامعه افزایش می یابد. سازگاری در این جامعه کاهش می یابد و سطح توقع افراد بالا می رود؛ این وضعیت برای جامعه فاجعه بار است - ورود زودهنگام به دوران بزرگسالی
فرزند در دوره اولیه كودكی بیشتر نیازمند حضور والدین خود است.ولی در دومین دوره كودكی اش نقش همسالان بارزتر می شود و مهارتهای زیادی را از همسالانش می آموزد. وجود خواهر یا برادر بزرگتر نیز می تواند مهارتهای لازم برای اجتماعی شدن او را فراهم كند. حال اگر فرزند تك باشد و به دلیل تربیت سختگیرانه والدین اجازه ارتباط با همسالان خود را نداشته باشد. مجبور است در كنار بزرگسالان پرورش یابد. در نتیجه او تجربه های از كودكی و نوجوانی خود ندارد و با بازی ها، كارها و نقش های این گروه سنی آشنا نیست و یك دفعه پرشی به دوران مسئولیت پذیری بزرگسالان خواهد داشت.
وجود يک فرزند در خانواده ها باعث مي شود که اين فرزند به دليل نداشتن همبازي و يا هم صحبت در محيط خانه، دچار نوعي از خلا عاطفي شود و اين خلا در کودک رشد کرده و در آينده در سلامت روان و نسل هاي بعدي تاثير منفي مي گذارد.
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

132 نفر آنلاین
0 عضو و 132 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 3564
بازدید دیروز: 1369
بازدید کل: 10525762
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...