0 امتیاز
507 بازدید
در فرزندآوری ، فرزندپروری توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
یه دختر 4 ساله دارم مدتی که خیلی جیغ میزنه این مساله وقتی مهمونی هستیم کمی بیشتر میشه به کارتون هم خیلی وابسته شده وقتی مهمونی هستیم میگه بریم خونه کارتون ببینم شبها موقع خواب هم باید کارتون ببینه
البته برای داد زدنش خودم رو مقصر میدونم چون چند بار عصبانی شدم سرش داد زدم حالت باید چی کار کنم تا این اخلاقش ترک شه

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
چرا کودکان جیغ می زنند؟
دلایل متعددی برای این رفتار وجود دارد كه در عین حال می تواند بسیار عجیب باشد. ولی خوشبختانه راه حل های این مشكل به طور شگفت آوری بسیار ساده و آسان هستند...
ولیكن سعی كنید سن ۲ تا ۳ سالگی تان را به یاد آورید و متوجه خواهید شد كه این كاری كاملاً عادی است. پیش از این كه به قسمت های مهم و مورد توجه برسیم، بهتر است كه نظر برخی از كارشناسان را در مورد این مسأله بغرنج بخوانیم. در این جا به شرح برخی دیدگاه ها و توصیه ها به هنگام جیغ زدن كودك می پردازیم.
● بیش از حد سر و صدا راه انداختن
ظاهراً جیغ كشیدن از جایی نشأت نمی گیرد، شاید شما پیش درآمد آن را زمانی كه به عنوان یك طفل كوچك بودید تجربه كرده باشید، مثلاً در یك مسیر شما به چیز عجیب و غریبی برخورد كرده اید و ناگهان داد و فریاد كشیده و گریه می كنید. یكی از كارشناسان می گوید: «به نظر می رسد جیغ زدن و نق نق كردن یك پدیده طبیعی برای اعتراض كردن كودكان زیر ۲ سال به همراه چند كلمه نامفهوم باشد. اما در سنین بالاتر، این درست شبیه به چیزی مابین گریستن و شكایت كردن است.» اگر نگوئیم سال هال بلكه ماهها طول كشیده تا صدای جیغ فرزندتان به این حد برسد.
«دانیل آرونزون» ، متخصص اطفال و معاون بخش پزشكی یكی از مراكز در نیویورك، مقایسه ای انجام داده است: «اگر به بازی كودكی با پازل های مكعبی اش دقت كرده باشید، مشاهده می كنید كه چگونه او یاد می گیرد كه اگر مكعب اصلی را بچرخاند، شكل یك حیوان درست می شود. جیغ زدن نیز شباهت زیادی به این كار دارد. كودكتان به واكنش های شما در مورد صداهایی كه از خود درمی آورد، دقت می كند و متوجه می شود كه كدام از آنها بیشترین اثر را روی شما می گذارد.» به عبارت دیگر، جای تعجب نیست كه ناله های فرزندتان را كه دارای یك شیوه خاصی است ، همیشه در گوش و یا زیر پوستتان احساس كنید.
● مشكل چیست؟
كار سختی است كه هنگام مواجه شدن با جیغ كودك عصبانی نشوید، ولی باید بدانید كه عكس العمل شدید نشان دادن ممكن است كه فرزندتان را برای ادامه دادن به این كار به مدت طولانی تر و با صدای بلندتر تشویق كند.
معمولاً او از عصبانیت شما، متوجه می شود كه این كار بهترین روش برای جلب نظر شما به خودش است و حتی گاهی اوقات كودكان ۲ تا ۳ ساله در انجام این كار مُصّر می شوند.به جای از پای درآمدن و خسته شدن، سعی كنید كه تشخیص دهید علل واقعی این كار چیست. برخی دلایلی كه باعث جیغ زدن كودكان می شوند عبارتند از:
احساس عجز و درماندگی: در مواقعی كه فرزندتان در بیان بعضی از كلمات احساس عجز و ناتوانی می كند ذهن مستعد او را برای بیان آنها آماده سازید. «پاتر» می گوید: «كودك وقتی كه نمی تواند كلماتی را برای بیان آن چه كه می خواهد پیدا كند، ممكن است عصبانی شود.»
گیجی و سردرگمی: «پاتر» معتقد است: «شاید فرزندتان دقیقاً از آن چه كه می خواهد مطمئن نباشد.»
حسادت: ممكن است كودكتان هنگامی كه شما با تلفن صحبت می كنید، شروع به جیغ زدن كند، چون او احساس می كند كه دیگر به او توجهی ندارید.
گرسنگی، خستگی یا كسالت و بیماری: بعضی اوقات ممكن است فرزندتان نسبت به چیزی احساس خوبی نداشته باشد و حتی شاید بدترین چیز برای او باشد. گاهی اوقات با وجود این كه او سوار یك اسب آهنی است كه تكان تكان می خورد، مدام فریاد می كشد. در این مواقع بهترین كار، دادن تنقلات و یا یك چرت خوابیدن از همه چیز برای او مناسب تر است.
● راه حل های مناسب
برای آن چه كه باعث می شود كه فرزندتان جیغ بكشد _ و حتی اگر نمی توانید منظورش را بفهمید _ یك روش معمولی وجود دارد تا تن صدای او را پایین آورید. اگر شما كاملاً مطمئن هستید از این كه كودكتان دیگر جیغ نمی زند به خاطر این است كه او بیمار می باشد (اگر شك دارید، امتحان كنید) و سعی كنید كه راهكارهای زیر را یك یا چند بار به كار برید. وقتی كه دریافتید كه یك سری از كارهایتان نرمال و عادی پیش می رود، دیگر نیازی به استفاده از آنها نیست. در این جا ارتباط منطقی كلید راه است.
به او اعتنا نكنید: دكتر آرونزون معتقد است: «به خاطر آورید كودك ۲ و4ساله ای كه بیشترین جلب توجه را از شما می خواهد _ یعنی بیشترین توجهی كه دیگر، نظیر آن در دنیا وجود نداشته باشد- اما شما همچنان شام تان را آماده كنید و یا دست از تاكردن لباس ها نكشید به كارتان ادامه داده و بگذارید كه ماجرا خود به خود تمام شود.»
چشم در چشم او بیندازید: در زمان جیغ كشیدن بچه به طوری كه صورتتان درست مقابل صورت فرزندتان قرار گیرد، به او چیزهای شبیه به این بگوئید: «وقتی كه تو جیغ می زنی منظورت را نمی فهمم. آیا می توانی بگویی كه بر سر صدای عادیت چه آمده است؟» اگر نمی تواند كاملاً منظورش را بیان كند، خودتان حدس بزنید كه او چه می خواهد (مثلاً آیا تو چیپس می خواهی؟) و می بینید كه او سر تكان می دهد. ممكن است او چیزهایی را كه شما نمی توانید یا نمی خواهید به او بدهید را تقاضا كند، هیچ لزومی ندارد كه تسلیم شوید، ولی سعی كنید كه پیشنهاد چیز دیگری به او دهید نظیر: «شیرینی را بعد از شام می توانی بخوری، ولی من یك خوراكی خیلی خوب برایت دارم.»سعی كنید او را به عناوین مختلف سرگرم كنید. كتابی را كه قبلاً نخوانده را برایش انتخاب كنید یا اگر وقت اضافی دارید با او بازی كنید.
به او بگوئید كه بیشتر از این از تو انتظار دارم. با او طوری رفتار و همدردی كنید كه همیشه بداند كه بچه های بزرگ جیغ نمی زنند.
● كارهایی كه باعث جیغ زدن می شود
شما مشغول صحبت كردن با تلفن هستید و كودك شروع به فریاد زدن كرده و دست از این كار هم بر نمی دارد.
در هنگام خرید در یك سوپر ماركت او از شما می خواهد كه برایش شكلات یا آب نبات بخرید.
از او می خواهید كه در جمع آوری اسباب بازی هایش به شما كمك كند، ولی او می گوید كه این كار را دوست ندارد.
● كارهایی كه مانع از جیغ زدن می شود
به او یك تلفن اسباب بازی بدهید تا او هم صحبت كند یا اگر مشغول صحبت با دوستتان هستید اجازه دهید كه او هم كمی حرف بزند.
به او بگویید كه: «امروز ما شكلات نمی خریم، آیا دوست داری كه پول را به تو بدهم تا تو وسایلی را كه خرید كرده ایم حساب كنی؟»
برای این كار از یك بازی شروع كنید و از او بخواهید: «آیا می توانی كامیون را پیدا كنی؟» با چنین پیشنهاداتی او را به این كار تشویق كرده و در نهایت به او بگوئید: «تو بهترین فرزندی هستی كه به من كمك می كنی.
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

119 نفر آنلاین
0 عضو و 119 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 5678
بازدید دیروز: 2653
بازدید کل: 10609300
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...