برای اکثر افراد علت کاهش دلبستگی شان پس از ازدواج بهمثابه یک راز ناگشوده است. زوجهایی که زندگی مشترکشان را با عشق شروع میکنند و زوجهایی که نمیتوانند از ابتدا به شناخت درستی از همدست یابند؛ مشاهده میکنند که صمیمیت اولیه بهتدریج رنگ میبازد و هیچکدام نمیدانند که اشکال کار در کجاست؟؟؟
دیگر جوانب زندگیشان مانند ارتباط با دوستان و خانواده رضایتبخش است ولی ارتباط شخصیشان سیر نزولی به خود میگیرد و یا در سطحی پایینتر از انتظارشان راکد میماند، لازم است هشدار دهیم که برگرداندن صمیمیت ازدسترفته مستلزم تلاش خود شماست. ممکن است لازم باشد نوعی از زندگی را شروع کنید که با سبک زندگی گذشته شما؛ متفاوت باشد.
ترمیم یک رابطه با بکن و نکن ساده قابل انجام نیست. این کار مستلزم تلاش و تغییر و مشارکت فعال طرفین رابطه است.
چرا زنان و مردان نمیتوانند آنچه را که در روابط نامشروعشان تجربه میکنند در همسرانشان بیابند؟؟ واقعاً مشکل در کجاست؟؟؟
در زندگی مشترک چه رازی نهفته است که مسئله را اینقدر مشکل کرده است؟؟؟ یا اصلاً چنین چیزی غیرممکن است؟؟؟
ارتباط زناشویی ماهیتاً سرچشمه عمدهٔ ناخشنودی است. دلیلش این است که نمیخواهیم خودمان را با این ارتباط تعهد آور؛ محدود کنیم.
در بین تمامی روابط مختلف ما؛ زندگی مشترک طولانیمدت و خوشایند، کمیابترین نوع رابطه است که بهآسانی به دست نمیآید.
بسیاری از زوجین وقت و پول خود را صرف یافتن راهی برای احیای زندگی مشترکشان میکنند و برای رسیدن به خواستهشان به هرگونه متخصص و حتا دعانویس متوسل میشوند. اما اکثر این راهها به بنبست میرسد. زیرابه دنبال راهی میگردند که شریکش را اصلاح کنند نه خود را. در هر ارتباطی؛ از هر نوع و شکلی؛ هر کس صرفاً میتواند خود را تغییر دهد و نه هیچکس دیگر را.
دلیل عدم موفقیت زوجین در زندگی مشترکشان به سنتی برمیگردد که من آن را خصلت (کنترل گری) مینامم.
فرض اصلی کنترل گری این است که:
چنانچه ما احساس ناخرسندی میکنیم خود مسئول چنین احساسی نیستیم، بلکه این دیگران و حوادث خارج از کنترل ما هستند که مقصرند و یا مغز ما ازلحاظ ساختاری یا شیمیایی به نحوی است که؛ بدون اینکه ما بخواهیم؛ این مشکل را ایجاد میکند.
هفت عادت تخریبگر خصلت کنترل گری یا رفتارهای کلیشهای که تقریباً همه ما هرروز و هرروز این رفتارها را تکرار میکنیم بدون آنکه فکر کنیم تا چه حد این رفتارها عامل بدبختی برای خودمان و دیگران هستند به شرح زیر است:
1- عیبجویی یا انتقاد
2- سرزنش
3- شکوه و گلایه
4- نق و غرغر
5- تهدید
6- تنبیه
7- دادن حق حساب یا باج برای تحت کنترل درآوردن دیگری.