0 امتیاز
516 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
سلام چندوقته  زندگیمون  غرق مشکل شده بیکاری ،بیماری ،بی پولی ،مشکلات وفشار روحی وروانی هم که روشاخشه همش توکل وصبر ولی دیگه طاقت ندارم میگم چه نکبتی خونمو گرفته ،همسرم خیلی بداخلاقه وحساس بخاطرهمین باهمه فامیل قطع رابطه کرده ودرنمازوروزه ومسایل دینی هم کمی کاهل شده ،وهرچی هم بهش بگم بدترمیکنه چطورمیتونم راهنماییش کنم وبهش بفهمونم این کارهاش در بروزمشگلاتمون بی تاثیرنیست

2 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
بی پولی وبیکاریفقط در خانواده شما وجود ندارد، بلکه مشکل بسیاری از زوج‌هاست. همه ما اهدافی داریم و فکر می‌کنیم که در طی زمان به آنها می‌رسیم و وقتی به آنها نمی‌رسیم، ناراحت می‌شویم و اجازه می‌دهیم که پول و مسائل مادی به ازدواج و زندگی مشترک‌مان آسیب برساند. پژوهش‌های به عمل آمده در سال ۲۰۰۹ نشان می‌دهند زوج‌هایی که دست‌‌کم هفته‌ای یک‌بار به خاطر مسائل مادی با هم جنگ و مشاجره دارند، ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر جدایی هستند. راه حلی این مشکل چیست؟ بهتر است یاد بگیریم که در مورد مسائل مادی در مواقع خاص و در موقعیت‌های درست و مناسب صحبت کنیم و پرداختن به آنها را باعث ایجاد تعارض در خانواده نکنیم.
 
زمان‌بندی کنید
بهتر است برای حرف زدن زمان بگیرید مثلاً ۱۷ دقیقه کافی است تا در مورد این مسأله یا موضوع  راهکارهای رهاییحرف بزنید. محدود نبودن زمان باعث می‌شود که بیش از اندازه به آن موضوع بپردازید. شما برای رسیدگی به تمام کارهای‌تان نیاز به برنامه‌ریزی‌های بیشتری دارید. وقتی که خود را محدود به مقدار معینی زمان برای پرداختن به کاری می‌کنید، مستقیم به سراغ اصل موضوع می‌روید و حاشیه‌پردازی نمی‌کنید و فرصتی برای بحث‌های اضافی نمی‌ماند.
 
از چیزهای کوچک‌تر شروع کنید
گاهی اوقات صحبت کردن‌های شما با هم بر سر مسائل مالی، هیچ نتیجه‌ای ندارد؛ زیرا مسائل کوچک‌تر را کنار گذاشته‌اید و فقط از موارد بزرگ‌تر گله و شکایت می‌کنید. وقتی‌که بتوانید مسائل و مشکلات کوچک‌‌تر را از میان بردارید، می‌توانید با اعتماد به نفس بیشتر به حل مشکلات بزرگ‌تر بپردازید.
 
گذشته را رها کنید
فراموش کنید که قبلاً در خانه پدری‌تان وضعیت به چه شکلی بود، چه کسی مسؤولیت‌های مالی را بر عهده داشت و شما هیچ‌یک از دغدغه‌ها و مشکلات کنونی را نداشتید، فراموش کنید قبلا که بوده‌اید و از کجا آمده‌اید. وقتی‌که دیگر به این مسائل فکر نکنید و اهمیت ندهید، می‌توانید یکدیگر را بیشتر و بهتر درک کنید و در برابر هم حالت تدافعی به خود نگیرید به این ترتیب بیشتر اهداف‌تان یکی می‌شود.
 
انتقاد بی‌مورد نکنید
قبل از شروع انتقاد از همسرتان، کمی صبر کنید و خود را به جای او بگذارید. تأثیر موضوعی را که می‌خواهید به او بگویید، در خودتان ارزیابی کنید، چه حالی به خودتان دست می‌دهد، وقتی‌که از این شیوه استفاده می‌کنید، جواب بهتری از همسرتان دریافت کنید؛ مثلاً وقتی‌که نگران مسائل مادی مربوط به آینده هستید، به جای آنکه به او بگویید: «چرا سرت را مثل کبک زیر برف فرو برده‌ای اصلاً هیچ فکری برای آینده کرده‌ای؟» بگویید: «من از دوران بازنشستگی و بیکاری خوشم نمی‌آید و دوست دارم برای آن روزها پول کافی پس‌انداز کنم». و همسرتان به شما می‌گوید: «منظورت دقیقاً چیست؟» و شما می‌گویید «دقیقاً پیشرفت»
 
شما نمی‌توانید بار تمام مشکلات را یک جا و در یک زمان تحمل کنید وهمسر شما هم نمیتواند بتنهایی تحمل کند .
 ‌بهتر است حالا که اینگونه بوده است، هر چیزی را بهانه نکنید و به مسائل مادی ربط ندهید و مشاجره را شروع نکنید. اگر مسأله‌ای در خانه پیش آمده، بهتر است حرف زدن راجع به آن را به وقت دیگری که آرام‌تر و متمرکز‌تر هستید، موکول کنید و اگر اصلاً در طول روز پیش نمی‌آید که آرامش داشته باشید، این کار را به روزهای آتی موکول نمایید.
 دغدغه های اقتصادی و مالی از دیر باز ذهن بشر را به خود مشغول داشته است به گونه ای که انسان در هر شرایطی اعم از فقیر یا غنی بودن تمایل به داشتن مال بیشتر دارد ،البته گاه این میل خود را به شکل یک رذیله زشت اخلاقی مانند حرص و طمع نشان می دهد ، که  باید جلویش را گرفت و در غیر اینصورت با داشتن تمام دنیا هرگز رنگ آرامش را نخواهیم دید .
اما گاه در ضمن داشتن رضایت و سپاسگزاری به درگاه بی نیاز تمایل داریم که روزی ما بیشتر باشد که در این صورت می توانیم از درگاه خداوند متعال با اذکار دعاها و نمازهایی طلب روزی کنیم و از این راه بکوشیم ریشه های توکل و قطع امید از غیر خدا را در وجود خویش تقویت کنیم .
در ارتباط با دعا و مقدر بودن روزی از قبل، باید گفت که روزی بر دو قسم است که یکی از آنها ثابت و حتمی بوده و دعا و تلاش، تأثیری در آن نخواهد گذاشت و دیگری متغیر بوده و بسته به کوشش و خواهش، کم و زیاد خواهد شد و دعا در این قسمت دوم تأثیرگذار می‌باشد. روایاتی نیز وجود دارند که این تقسیم بندی را صحیح می‌دانند.[1]
قرآن کریم یکی از اعمالی را که باعث فزونی روزی می شود استغفار معرفی می کند و می فرماید:
0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
«وَ أنِ استََغفِرُوا رَبَّکُم ثُمَّ‌تُوبوا إِلَیهِ یمَتِّعکُم مَتاعاً‌حَسَناً إلی أجَلٍ مُسَمّی و یؤتِ ‌کُلَّ ‌ذِی فَضلٍ فَضلَهُُ…؛ و اینکه از پروردگار خود آمرزش بطلبید؛‌سپس [با ایمان ناب و عمل صالح] به سوی ‌او باز‌گردید تا شما را تا مدّت معینی [از مواهبِ زندگی این جهان] به خوبی بهره‌مند سازد و به هر صاحب فضیلتی، به مقدارِ‌ فضیلتش ببخشد…». (سوره هود، آیه 3)
در روایات وارده از ائمه معصوم علیهم السلام هم اعمالی را معرفی کرده اند که باعث افزایش رزق می شوند و همچنین از اعمالی بر حذرمان میدارند که باعث از بین رفتن رزق و روزی می شوند برای نمونه یک مثال ذکر می کنیم :

امام صادق(علیه السلام) می‌فرماید: «هر کس دو ماه پیاپی هر روز چهار صد مرتبه این ذکر استغفار را بخواند، خداوند او را گنجی از دانش یا مالِ فراوان کرامت فرماید: «اَستَغفرُ اللّه الّذی لاإله الاّ‌هُوَ الحَی القَیومُ الرَّحمنُ‌الرَّحیمُ بَدیعُ‌السّمواتِ والأَرضِ مِن جمیعِ ظُلمی و جرمی و اِسرافی عَلی نفسی و اَتوبُ إِلیهِ».
دعاها و نمازها و اذکاری در کتب روایی و ادعیه، برای طلب رزق از خداوند متعال وجود دارد[2] که همراه با تلاش، می توان  از آنها بهره مند گردید که به بعضی از آن ها اشاره می شود.
در کتاب کافی عنوانی در این زمینه  آمده[3] و  در آن دعاهایی برای زیادی رزق ذکر شده است، از جمله امام باقر (علیه السلام) به زید شحام فرمود: «برای زیاد شدن روزی، در سجده های نماز واجب این دعا را بخوان: “یا خَیرَ الْمَسْئُولِینَ وَ یا خَیرَ الْمُعْطِینَ ارْزُقْنِی وَ ارْزُقْ عِیالِی مِنْ فَضْلِکَ الْوَاسِعِ فَإِنَّکَ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِیم؛ اى بهترین پناه سائلان و اى بهترین بخشایش گران. به من و خانواده ام از فضل وافرت روزى بخش که تو صاحب فضلى عظیم هستى».[4]
سجده
مردى از اصحاب پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) مدتى خدمت آن حضرت نیامد پس از مدتى به حضورش مشرف شد، رسول خدا (صلی الله علیه و آله) به او فرمود: «چه مانع شد که پیش ما نیایی؟ عرض کرد بیمارى و فقر و نیازمندى، حضرت به او فرمود: آیا نمی خواهی دعایى به تو یاد دهم که خداوند بیمارى و فقر را (به وسیله آن) از تو برطرف فرماید، عرض کرد اى رسول خدا رحمت و درود خدا بر تو باد، آرى (آن دعا را به من تعلیم فرما)، پس حضرت فرمود بگو: «لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِی الْعَظِیمِ تَوَکَّلْتُ عَلَى الْحَی الَّذِی لَا یمُوتُ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَمْ یتَّخِذْ صَاحِبَةً وَ لَا وَلَداً وَ لَمْ یکُنْ لَهُ شَرِیکٌ فِی الْمُلْکِ وَ لَمْ یکُنْ لَهُ وَلِی مِنْ الذُّلِّ وَ کَبِّرْهُ تَکْبِیرا». مدتى بر آن مرد نگذشت که به خدمت پیغمبر (صلی الله علیه و آله) مراجعت نمود و عرض کرد: اى رسول خدا(صلی الله علیه و آله)، خداوند (به واسطه آن دعا) بیمارى و فقر را از من بر طرف فرمود».[5]
ضمرة بن حبیب می گوید از پیغمبر(صلی الله علیه و آله) راجع به نماز پرسش ‏شد فرمود: «نماز از شرایع دین است و رضاى پروردگار عزّو جل در آن است و آن روش پیغمبران است، فرشتگان نماز گزار را دوست دارند از آنها است هدایت و ایمان و نور معرفت و برکت در رزق و …» .[6]
على (علیه السلام) فرمود: هر کس در روز سى مرتبه خدا را تسبیح گوید؛ خداى عزّ و جل هفتاد نوع بلا را از او برگرداند، که آسان ترین آن تهیدستى است
‏از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) روایت است که هر گاه به خانواده‏شان سختى و تنگدستى مى‏رسید مى‏فرمود: به نماز برخیزید، زیرا پروردگارم مرا به این کار امر کرده است، چنان که فرموده: «خانواده خود را به نماز فرمان ده و بر آن شکیبا باش، ما روزى از تو نمى‏خواهیم بلکه تو را هم ما روزى مى‏دهیم، و فرجام نیکو از آن پرهیزگارى است[7]».[8]

از جمله اذکار می توان به ذکر (لا حول و لا قوّة الا بالله) اشاره نمود، که برای برطرف شدن فقر (و وسعت رزق) توصیه شده است.[10]
على (علیه السلام) فرمود: «هر کس در روز سى مرتبه خدا را تسبیح گوید؛ خداى عزّ و جل هفتاد نوع بلا را از او برگرداند، که آسان ترین آن تهیدستى است».[11]
علاوه بر این اعمالی چون صله ی رحم،نیکی به پدر و مادر و خلق خدا،صدقه و قرض الحسنه دادن،خوش رویی و خوش برخوردی،و ...باعث افزایش رزق و روزی می شوند .
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

39 نفر آنلاین
0 عضو و 39 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 2472
بازدید دیروز: 6368
بازدید کل: 10531036
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...