17_ دوست عزیز فرزند 18 ساله شما ديگر آن کودک ديروز نيست؛ پس بايد نحوه تعاملات خود را با او تغيير دهيد و با توجه به ويژگي هاي رواني فرزندتان با او رفتار کنيد. با اين حال، توصيه هايي که در ادامه مطرح خواهد شد، به شما کمک مي کند تا فرزندتان را به درس خواندن علاقه مند کنيد.
*سعي کنيد زمينه دوستي فرزندتان را با افراد درسخوان و پر تلاش فراهم کنيد و زمينه ارتباط او را با افرادي که انگيزه چنداني براي تحصيل ندارند، کمتر کنيد.
*بايد به گونه اي با او رفتار کنيد که احساس نکند با درس نخواندن مي تواند شما را تحت تاثير قرار دهد و در تصميم گيري هايتان، به نفع خودش گروکشي کند. به طور مثال، بگويد: «اگر فلان وسيله را براي من نخريد، ديگر به فکر درس خواندن من نباشيد!»
*گاهي نوجوان نسبت به موفقيت تحصيلي خود دچار ترديد مي شود و به همين دليل، خودش را در برابر درس ها شکست خورده قلمداد مي کند. در چنين شرايطي والدين بايد به نوجوان خود اميد دهند و با او به شيوه اي رفتار کنند که نسبت به آينده خود اميدوار باشد.
*براي اين که فردي در تحصيل موفق باشد، لازم است هدف داشته باشد. بايد به نوجوان خود کمک کنيد تا بتواند در زمينه تحصيلي خود اهدافي را تعيين کند.
*گاهي والدين نيازهاي خود را روي فرزند خود فرافکني مي کنند و توقع دارند فرزند آنان به جايي که خودشان نرسيده اند، برسد. در واقع براي چنين والديني، فرزندان پلي هستند براي محقق کردن آرزوهايشان. و بايد مراقب باشيد، فرزندتان چنين نقشي براي شما پيدا نکند. چرا که باعث سرخوردگی فرزند میشود
*همچنين به فرزند خود براي تهيه يک برنامه درسي مناسب براي استفاده مفيد از اوقات فراغت و همچنين توجه ويژه به دروس، کمک کنيد.
-
تشویق وتحسین کردن نکات مثبتش و چشم پوشی کردن از عیب ها،ازاین روش زیاد استفاده کنید تا فرزند شما علاقمند شود