0 امتیاز
178 بازدید
در فرزندآوری ، فرزندپروری توسط zrastegar (228هزار امتیاز)

سوال دیگرم دررابطه بانمازخواندن پسربزرگترم است که ازقبل از ماه رمضان به لطف خدا شروع به خواندن نماز کرده است وماه رمضان نیز یک روز درمیان روزه گرفته است.ماهم برای تشویق اوبرایش جایزه خریدیم ولی الان چندوقت است که دیگرباآن اشتیاق قبل نمازنمی خواندآیاسخت گیری که من میکنم اشتباه است واورابه حال خود بگذارم ؟

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)

اينکه براي نماز فرزندتان حساسيت داريد، بسيار خوب و ارزشمند و قابل ستايش است اما بايد دقت داشته باشيد که اصلا در اين موارد از سخت گيري و اصرار يا اجبار يا ملامت و سرزنش استفاده نکنيد، چرا که استفاده از اين موارد نتيجه عکس دارد،بلکه بايد از روش تشويق و تعليم استفاده کنيد.
بي ميلي و بي اشتياقي نسبت به نماز عوامل متعددي مي تواند داشته باشد:
الف)نشناختن نماز و اهميت و اسرار نهفته در آن.
ب)عدم شناخت و توجه کافي نسبت به معبود ،يعني همو که در نماز با او سخن مي گويد.
ج)اشتغال فکر و ذهن و نگراني ها.
د)فشار والدين و زده شدن.
ه)بد رفتاري دوستان و ....
اما وظيفه و کاري که از دست شما برمي آيد براي تاثيرگذاري و ايجاد اشتياق در فرد را در جملاتي بيان مي کنم:
رفتار شما با فرزندتان بايد به گونه اي باشد که تحت تاثير اخلاق و رفتار و عواطف و نحوه برخوردتان قرار گيرد.
به افکار و عقائد شما به عنوان يک فرد نمازخوان مذهبي علاقه مند شود .
با نفوذ در قلب و دل او بتوانيد تغييراتي در قلب و انديشه او ايجاد کنيد.
به بعضي از راهکار هايي که ميزان تاثير گذاري شما را بر افراد افزايش مي دهد، اشاره مي کنيم . اميد است با عمل به راهکارها بتوانيد در فرزندتان تاثير بگذاريد.
تاثير گذاري و تاثير پذيري به توان ها و قابليت هاي مختلف انسان در ابعاد مختلف زندگي بستگي دارد.مهم ترين اموري که در تاثير گذاري نقش دارد، ويژگي هاي روحي از قبيل اراده استوار ،اخلاق نيکو ،حسن معاشرت و توان علمي بالا است.تاثيرپذيري مثبت تا حدودي به اين امور و نيز به ميزان انعطاف پذيري و حقيقت طلبي خود شخص بستگي دارد.بنا بر اين هر اندازه در تقويت اراده و گسترش صفات و خلق و خوي پسنديده و افزايش اطلاعت مذهبي و ديني بيش تر تلاش کنيد،تاثير گذاري بيش تري خواهيد داشت.
رعايت اصول و نکات زير براي افزايش ميزان تاثيرگذاري شما سودمند خواهد بود:
1-اشتباهات و لغزش هاي فرزندتان را به صورت مستقيم مورد انتقاد و سرزنش مستقيم قرار ندهيد.
2-نظرات و ديدگاه هاي خود را بر او تحميل نکنيد، چون کسي به زور حرف کسي را قبول نمي کند.
3- براي ترغيب وتشويق به نماز بايد زيربناي فکري او را مورد بررسي قرار داده و در اصلاح آن بکوشيد.ديدگاه فرزند شما راجع به خداوند ،جهان هستي ،انسان ،معاد،اموري است که داراي نتيجه مستقيم بر عملکرد او دارد. پس بايد در تقويت اين امور کوشيد.
4-اگر خلأ عمده اي که باعث ترک نماز شده، مشکل فکري است و در فلسفه نماز دچار مشکل شده و آن گاه نتيجه نادرستي گرفته است، به پرکردن خلأ فکري بپردازيد. راه اصلاح وي نيز تصحيح انديشه ايشان است. البته کار آساني نيست. نيازمند فرصت طولاني و استفاده از روش هاي اصولي و خردمندانه است.
5-نيازهاي فرزندتان از قبيل محبت و احترام، امنيت رواني و شادي و نشاط خانواده را حتما تامين نماييد.

به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

12 نفر آنلاین
0 عضو و 12 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 2065
بازدید دیروز: 2746
بازدید کل: 9835119
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...