0 امتیاز
896 بازدید
در جهان بینی اعتقادی توسط
سلام ... ممنون از راهنمایی هاتون... میخواستم ازتون بپرسم من خیلی وقتا پلک چشمام میپره و اذیتم میکنه ... من تو زندگیم مشکل خاصی هم ندارم ، بعضی پستی و بلندی هایی که تو زندگی همه هست .... و گاهی اوقات و خیلی کم عضله گونه صورتم هم میپره... چیکار کنم ؟
من 24سالمه و متاهل هستم

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
علت پرش پلك معلوم نيست و ممكن است در اثر تحريك اعصاب عضلات چشم ايجاد شود. علت پرش پلك در صورت تداوم ممكن است خستگي چشم باشد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، پرش پلک اغلب در عرض چند روز برطرف می شود ولی گاه برای هفته ها و ماهها ادامه می یابد. تیک پلکها می تواند فقط در پلک تحتانی و یا پلک فوقانی و یا هر دو پلک رخ دهد.
پرش پلک گاه یک طرفه و گاه دو طرفه می باشد. دامنه این حرکات از انواع ظریف و خفیف تا انواع شدید و آزاردهنده متغیر است.
علامت تیک پلک، حرکات سریع پلک می باشد که گاه به صورت پلک زدن غیرارادی بروز می کند. معمولاً اختلال بینایی نمی دهد. افزایش استرس ها علت اولیه تیک می باشد و اغلب در روزهایی که فرد دچار اضطراب و استرس شده رخ می دهد.
خستگی شدید و ضعف بدنی، بی خوابی و یا خواب ناکافی هم از علل بروز آن می باشد.
به دلیل تحریک اعصاب عضلات چشم ، تحریکات عصبی و روانی ، استرس و اضطراب و یا حادثه ای که اعصاب شما را تحت تاثیر قرار داده پیش می آید و پس از رفع مشکل پیش آمده به خودی خود برطرف میشود.احتمالا در جایی کار یا زندگی میکنید که منبع نور آنجا ، شدید یا حاصل لامپهای سفید مهتابی است.کم خوابی یا عدم استراحت چشم را نیز میتوان به نشانه های خستگی افزود.
با کاهش میزان تابش نور یا افزودن لامپهای زرد معمولی (از جنس فنر یا سیم فلزی) و نیز استراحت ، دور شدن از وسائل نوری ظاهرا یکنواخت اما دارای تشعشع (مثل مانیتورها) ، کمپرس ناحیه چشم ، استراحت و خواب به میزان لازم و مانند آن عضلات پلک آرامش قبل را بازیافته ، پرش پلک نیز متوقف میشود.
فقر موادی چون منیزیوم و کلسیم در بدن باعث پرش غیرارادی پلک میشود. اگر چنین باشد ، به سبب کمبود منیزیوم در دستهایتان هم لرزش خفیفی را حس میکنید و افزون بر آن اسپاسمهای عضلانی گاه به گاه ، خواب رفتن دستها یا پاها،احساس گرفتگی گلو یا شانه یا گردن نیز به سراغتان می آید. در اینصورت باید به پزشک مراجعه کنید و زمانی در حدود ۲ تا ۳ ماه مکمل ها یا کپسولهای حاوی منیزیوم و کلسیم میل کنید!این زمان طولانی به خاطر آن است که مواد یافت شده بخوبی به همه اعضای بدن برسد.
گاهی نیز کمبود ویتامین B6 باعث پرش پلک در افراد میشود.در اینصورت لبهایتان هم خشک به نظر میرسد.
اسپاسم ها (گرفتگی عضلات) و گاهی پلک زدن ها، تکراری و غیر قابل کنترل هستند که معمولا در پلک بالایی رخ می دهد.به گزارش تبیان، این انقباضات (blepharospasm) معمولا بر عضلات هر دو چشم تاثیر می گذارند.
اگر شما دچار این حالت باشید، ممکن است یک حرکت غیر ارادی را که هر چند ثانیه، یک تا دو دقیقه طول می کشد و یا عود می‌کند تجربه کنید.
اکثر مردم دچار انقباضات جزئی پلک چشم در طول زندگی خود می شوند.
علل آن عبارتند از:
خستگی- استرس – کافئین (مثل قهوه)
شکل جزئی پریدن پلک، بی ضرر و بدون درد است. این حالت معمولا خود به خود از بین می رود. اما می تواند آزاردهنده هم باشد، به ویژه در شرایطی که اسپاسم (انقباض عضلانی) به اندازه کافی قوی باشد و پلک ها را به طور کامل ببندد. انقباض پلک مدت طولانی ادامه دارد.
برخی افراد، اسپاسم های مکرر در طول روز را تجربه می کنند. علائم می توانند روزها، هفته ها یا حتی ماه ها بعد دوباره برگردند. این حالت می تواند استرس های روحی زیادی ایجاد کند و با زندگی فرد تداخل داشته باشد.
در جدی ترین شکل، انقباض پلک می تواند مزمن شود. این حالت می تواند باعث چشمک زدن مداوم و دوبینی شود. اگر منجر به شرایطی شود که در آن باز نگه داشتن چشم فرد مشکل باشد، می تواند باعث اختلال دید شدید شود.
رعایت نکات زیر می تواند به کاهش پرش پلک شما کمک کند:
– اجتناب از اضطراب و استرس های زندگی
– اجتناب از تماشای طولانی مدت تلویزیون و یا کار با کامپیوتر و خیره شدن به نور شدید
– خواب کافی
– عدم مصرف الکل و دخانیات
– کاهش و یا عدم مصرف قهوه و چای
– مصرف غذاهای سرشار از ویتامین و پتاسیم بخصوص موز
– اجتناب از مالش شدید چشم ها
– درمان بیماریهای سطحی چشم، مثل خشکی چشم
– در مواردی احتیاج به تجویز آرام بخش ها و ضد اضطرابها می باشد ولی اثر داروها موقتی بوده و باید علت زمینه ای را برطرف کرد.
– در موارد نادری احتیاج به تزریق آمپول بوتوکس در پلک ها و یا حتی احتیاج به جراحی در پلک ها می باشد.
اگر پرش پلک شما به یکی از اشکال زیر باشد شاید لازم باشد پیگیری نمده و به پزشک مراجعه نمایید :
– اگر تیک طولانی شده و در عرض یک هفته بهبود نیابد
– اگر تیک توأم با قرمزی چشم، تورم پلک، ترشح چشم  وغیره باشد.
– اگر علاوه بر عضلات پلک ها، سایر عضلات صورت درگیر شوند.
– اگر تیک توأم با سایر علائم عصبی باشد.
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

8 نفر آنلاین
0 عضو و 8 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 406
بازدید دیروز: 3005
بازدید کل: 9838703
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...