0 امتیاز
270 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
سلام. من خیلی خجالتی هستم و کم حرف و ساکت از بچگی این جوری بودم . وبه افراد خیلی احترام میزارم و همیشه لبخند دارم ولی خیلی ساکتمو به کار کسی دخالت نمیکنم و کلا کم رو هستم . ولی متوجه شدم بعضیا فکر میکنن من خودمو میگیرم و اونها رو حساب نمیکنم در صورتی که اینجوری نیست ومن دوستشون داشتم سکوت و بی خبالیم به خاطر خجالته و ادب و دخالت نکردن به کار اونهاست .معمولا از همه جا بیخبرم خب علاقه ای ندارم از زندگی و کارهای دیگران سر در بیارم .
ولی انقدر رفتار بدی انجام می دهند که در مدت طولانی خوش بینی من و به خودشون تبدیل به بدبینی میکنن.به اصطلاح در صدد حالگیری و مالوندن پوز به زمین و شکستن شاخ در میاین(البتع ببخشید از این اصطلاح.غیر مسقیم از خودشون شنیدم این اصطلاحات رو).
راستی در بسیاری موارد متوجه  شدم فرصت خطا و اشتباه ندارم و قانون برای من منظم و متعهد به کار وضع شده. منظورم اینکه خجالتی بودن و سکوت پیامدهای بدی برام داره . و دیگران رو به اشتباه میندازه که من مغرورم و متکبر و اونارو حساب نمیکنم و ... پس در صدد تلافی و ضربه زدن برمیان.

2 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
دوست عزیز شما مودب به اداب هستید مورد شما ربطی به خجالتی بودن ندارد شما مهارت ابراز وجود رو اموزش ندیده اید وعمل نمیکنید

گرچه ابراز وجود همیشه به تأمین خواسته‌های شما منجر نخواهد شد اما باعث احساس خوبی نسبت به خودتان می شود.
روانشناسان اجتماعی تعامل و روابط متقابل افراد را مطالعه می‌کنند. از این رو مهارت برقراری ارتباط مؤثر در حیطه مطالعات روانشناسی اجتماعی قرار می‌گیرند. با توجه اینکه ارتباط موثر در حیطه مطالعات روانشناسی اجتماعی قرار می‌گیرد. با توجه اینکه ارتباط بین فردی بزرگ ترین دستاورد بشری محسوب می‌شود، افراد عادی به خوبی قادر به برقراری ارتباط نیستند. ارتباط ناموثر موجب فاصله بین فردی عمیقی می‌گردد که در همه جنبه‌های زندگی و همه بخش‌های جامعه تجربه می‌شود. پیامد فروپاشی ارتباط اغلب موارد تنهایی مشکلات خانوادگی عدم صلاحیت و نارضایتی شغلی فشارهای روانی بیماری جسمی و حتی مرگ خواهد بود. علاوه بر نا امیدی شخصی و اندوه ناشی از آن در حال حاضر شکاف بین فردی نیز یکی از مسایل عمده اجتماعی شدن برخی از مهارت‌های ارتباط بین فردی را کسب می‌کند. اما سطح عملکزد او در این مهارت‌ها را می‌توان بهبود بخشید. در شناخت ارزش مهارت‌ها را می‌توان بهبود بخشید در شناخت ارزش مهارت‌های اجتماعی روان شناسان برنامه‌هایی آموزشی را توسعه داده‌اند که به افراد می‌آموزد مهارت‌های خود را در تعامل‌های اجتماعی اصلاح کنند. مهارت ابراز وجود یکی از مهم ترین مهارت‌ها در این زمینه محسوب می‌شود. در متن حاضر مهارت ابراز وجود و در نوشته‌های آتی سایر مهارت‌های اجتماعی را معرفی خواهیم نمود.
ابراز وجود چیست؟
ابراز وجود یعنی حمایت نمودن از حق و عقیده خود بدون اینکه به حق و عقیده دیگران تجاوزی شود. ژوزف و لپی ابراز وجود را اینگونه تعریف می کند: ابراز مناسب هرگونه هیجانی نسبت به طرف مقابل بدون احساس اضطراب. بنابر این، افرادی که در موقعیت های میان فردی منفعل یا پرخاشگر هستند . موردهای منسبی برای جرات آموزی تلقی می شوند.
جرات آموزی برای اغلب اضطراب های مربوط به تعامل‌های میان فردی یک درمان انتخابی محسوب می‌شود. از جمله مورد‌های مناسب برای جرات آموزی این تیپ افراد هستند: کسانی که می‌ترسند که احساسات گارسون جریجه دار شود، افرادی که نمی‌توانند موقعیت اجتماعی کسالت آور را ترک کنند، چون می‌ترسند نمک نشناس تلقی شوند، آن‌هایی که نمی‌توانند عقاید خود را ابراز کنند زیرا می‌ترسند دیگران از آن‌ها خوششان نیاید، کسانی که می‌ترسند به استادان یا مظاهر قدرت بگویند که دوست ندارند منتظر بمانند زیرا می‌ترسند این مظاهر قدرت عصبانی شوند، افرادی که نمی توانند افزایش حقوق یا نمره بالاتری درخواست کنند، زیرا احساس حقارت می‌کنند و کسانی که به خاطر ترس از باختن نمی‌توانند در بازی‌های رقابتی شرکت جویند ابراز وجود کردن برابری میان انسان ها را افزایش می‌دهد به ما امکان می‌دهد تا به سود خود اقدامی صورت دهیم و بدون اضظراب بی دلیل روی پای خود بایستیم و احساسات خود را صادقانه و با خیالی راحت ابراز کنیم. به ما امکان می‌دهد که بدون ضایع کردن حقوق دیگران حقوق خود را به دست آوریم.
ابراز وجود یعنی ایستادگی کردن برای احقاق حق خود دو مهارت پایه در ابراز وجود.
توانایی نه گفتن موقعی که می‌خواهید بگویید نه و گفتن آری هنگامی که می‌خواهیم تقاضای طرف مقابل را رد کنیم بایتس چهار اصل اختصار وضوح استحکام و صداقت را رعایت کنیم. پاسخ امتناع بای کوتاه بوده و با کلمه نه شروع شود به طوری که پیام شما نامفهوم نبوده و توضیح طولانی نداشته باشد. همچنین پاسخ شما بایستی صادقانه مستقیم و محکم باشد. مردم در اجتماع ما همیشه خواهش‌هایی داشته یا خواسته‌ای از دیگران دارند. اگر نتوانید این کلمه دو حرفی ساده را موقعی که می خواهید بگویید نه ادا کنید، کنترل زندگی خود را از دست خواهید داد. عدم توانای در نه گفتن نتایج منفی زیر را به دنبال دارد:
شما را به کار‌هایی می‌کشاند که احترم به خود را از دست می‌دهید.
شما را از کارهایی که واقعا می‌خواهید انجام دهید باز می دارد.
چون به افراد دیگر اجازه می دهید دایماً شما را مورد بهره‌برداری قرار دهند رنجش هایی در وجودتان انباشته می‌شود و ممکن است پس از مدت ها آری گفتن خلق خود را در یک موقعیت نامناسب از دست بدهید
عدم توانایی در نه گفتن اغلب باعث عدم احترام به ما می‌شود. نه اینکه دیگران ما را دوست بدارند.
این رفتار باعث قطع ارتباط بین شما و دیگران می‌شود. اگر ارتباط صادقانه بین افراد نباشد، آن‌ها نمی‌توانند یکدیگر را درک کنند گفتن آری وقتی که منظورتان نه است عدم صداقت را می‌رساند.

تقاضا و درخواست چیزی بیان صریح احساسات و افکار خود و برخورد با تحقیر جز مهارت‌های اساسی ابراز وجود هستند. فردی که می‌خواهید ابراز وجود کند، هنگام بیان مناسب احساسات نه تنها از کیفیت احساسی که می‌خواهد ابراز کند آگاه است، بلکه چگونگی ابراز آن را نیز می داند. گفتار احساسی که عبارت است از بیان پیوسته و مناسب حالت متغیر دایمی وضع احساسی فرد دارای ویژگی ‌های زیر می باشد:
به شخص خاص و با هدف معین خطاب می‌شود.
تاکید بر بکارگیری کلمه من و فعلی است که نشان‌دهنده احساس شما است.
ساده و مختصر است.
صادقانه است.
مناسب و مقتضی است.
اصول پرورش ابراز وجود
متناسب با موقعیت ارتباطات خود را هر چه بیشتر آشکار کنید.
سعی کنید همه احساسات خود را ابراز کنید چه خشم چه محبت
طوری عمل کنید که دوست داشتن و احترام به خود شما زیاد شود.
به آنچه می‌توان به طریق دیگر انجام داد توجه کنید، نه به اینکه دنیا چگونه باید باشد.
پرخاشگری و تجاوز به حقوق دیگران را ابراز وجود اشتباه نگیرید.
پرخاشگری عملی دیگران است، اما ابراز وجود ایستادگی مناسب برای حقوق خودتان می‌باشد.
0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
اگر در زمینه‌ای نمی‌توانید ابراز وجود بکنید؛ فنونی را که در زمینه‌های دیگر موجب موفقیت شما شده‌اند در این مورد بکار بگیرید.
تمرین کنید در امور غیر مهم حرفتان را بزنید.
عمل کنید همین اعمال شما تغییر بکند احساسات و افکار شما نیز تغییر خواهد کرد.
بدانید توانایی ابراز وجود یک حالت دایمی نیست. همان طور که شما تغییر می‌کنید اوضاع زندگی نیز تغییر می‌کند و با مسائل جدیدی برخورد می‌کنید پس مهارت‌های جدیدی لازم دارید.
ترس مهم ترین مانع ابراز وجود است
موانع ابراز وجود
سه مانع عمده بر سر را ابراز وجود قرار دارد:
خیلی ها حق ابراز وجود کردن را از خود دریغ می‌کنند.
گروهی از ابراز وجود کردن خود دریغ می‌کنند.
گروهی از ابراز وجود کردن هراسان هستند.
بسیاری از مردم از مهارت لازم برای وجود کردن برخوردار نیستند.
حقوق اساسی شما
شما باید حقوق خود را بشناسید و برای کسب آن‌ها ایستادگی کنید. همیشه پنج حق اساسی وجود دارد:
تا زمانی که مزاحم کسی نباشید حق هر کاری را دارید.
حق دارید ارزش و مقام خود را با ابراز وجود حفظ کنید.
حق دارید از دیگران تقاضا کنید و آن‌ها نیز حق دارند به شما بگویند نه.
باید بدانید که در رابطه با دیگران مرزهایی وجود که حقوق افراد در آنها کاملا مشخص نیست اما شما همیشه این حق را دارید که مسئله را با شخص مربوطه بحث قرار دهید و آن را روشن کنید.
شما حق داید حقوق خود را بدست آورید.
حقوق فردی دیگر عبارتند ازحق آری و یا نه گفتن حق ابراز احساسات حق انتخاب حق ایجاد تغییر حق آزادی بیان حق مالکیت بر بدن وقت و دارایی حق داشتن نگرش مثبت به خویشتن حق ابراز احتیاجات و آرزوها حق برخواردی از احترام، حق تغییر تصمیم قبلی خق تقاضا حق برخورداری از اطلاعات و…
ابراز وجود مخالف سبک زندگی روان رنجور است.
چهار ویژگی افرادی که ابراز وجود می‌کنند.
فردی که ابراز وجود می‌کند دارای چهار ویژگی برجسته زیر است.
او در ابراز وجود آزاد است و آن را با گفتار و اعمال خود نشان می‌دهد
او با تمام مردم در کلیه سطوح ارتباط برقرار می‌کند این ارتباط همیشه صریح مستقیم صادقانه و مناسب است.
او نسبت به زندگی روش فعالانه‌ای دارد؛ بر خلاف شخص منفعل که در انتظار اتفاقات می‌نشیند او اتفاقات را می‌سازد.
او به طریقی که شایثسته می‌داند عمل می‌کند.
ابراز وجود یعنی تقاضا یا رد تقاضا با حفظ احترام به خود و طرف مقابل
حمله و حمله متقابل
تقریباً هر پیام ابراز وجود به عنوان یک حمله تجربه می‌شود و در پاسخ به این مواجهه نیز تقریباً همیشه یک حمله متقابل صورت می‌گیرد. در هنگام مواجه با پاسخ‌های دفاعی قابل پیش بینی دیگران، می‌توان با کمک فرایند ابراز وجود شش مرحله‌ای زیر به موفقیت های زیادی دست یافت:
آمادگی: نخستین گام برای آمادگی، نگارش ( یا آماده سازی ) پیام ابراز وجود قبل از ارسال آن است.
ارسال پیام ابراز وجود: وقتی پیام ابراز وجود آماده شد، قرار ملاقات تعیین شد و زمان کافی وجود داشت می توان پیام را ارائه کرد.
سکوت: پس از ارائه یک پیام کوتاه ابراز وجود که با زبان تن مناسب همراه است توقف کنید وساکت شوید سکوت شما به فرد دیگر اجازه می‌دهد که در مورد گفته‌هایتان بیندیشید و یا از آنچه در ذهن دارد صحبت کند.
گوش کردن انعکاسی به پاسخ دفاعی: وقتی پیام ابراز وجود به او معطوف است، پاسخی دفاعی بروز خواهد داد. در این حالت مهم ترین کار گوش کردن انعکاسی به پاسخ دفاعی قابل پیش بینی طرف مقابل است.
تکرار فرایند: چونفرد دیگر در حالت دفاعی قرار داشته است شاید نتوانسته باشد وضعیت را از دیدگاهع شما درک کند. پس همان پیام را دوباره مطرح کنید و بعد از آن کمی سکوت کنید و سپس پاسخ دفاعی قابل پیش بینی و را منعکس نمایید.

تمرکز بر راه حل: یکی از دلایل مفید بودن پیام‌های ابرز وجود آن است که طرف مقابل را به یک گوشه نمی‌راند او نه تنها مجبور نیست به راه حل‌های پیشنهادی ما پاسخ بلی خیر دهد بلکه می‌تواند به راه حلی بیندیشد که نیاز‌های او را نیز رفع کند
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

7 نفر آنلاین
0 عضو و 7 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 962
بازدید دیروز: 1370
بازدید کل: 10617082
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...