0 امتیاز
3.7هزار بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
شوهر من به پدر و مادرش کمک های مالی می کند . آیا او در مقابل نیازهای مادی والدینش وظیفه ای دارد ؟

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
در مورد انفاق و دادن نفقه شرع اسلام قانون هایی دارد . از نظر شرعی و قانون مدنی ما ، نفقه ی زن بر عهده ی مرد است. قانون مدنی ما نفقه را اینطور تعریف کرده است : غذا ، البسه ، لباس ، مسکن و اثاث البیت در حد شان خانم ، اگر خانم عادت به خدمتگزار داشته یا بیمار است ، این هم جزو نفقه است . در قرآن داریم که نیازها و پوشش خانم ها در حد شان بر عهده ی آقایان است . در مرحله ی بعد نفقه ی فرزند بر عهده ی آقا است . در قانون مدنی ما گفته شده است که نفقه ی اولاد بر عهده ی پدر است . مرحله ی بعد قانون مدنی گفته شده است که نفقه ی پدر و مادر با رعایت بعهده ی اولاد است . اگر مرد توان داشته باشد باید به همه ی اینها نفقه بدهد . اگر مرد توان ندارد که به همه ی اینها نفقه بدهد ، اول باید به همسرش نفقه بدهد . در قانون مدنی گفته شده که با بودن زوجه و با وجود چند واجب النفقه ، نفقه ی زوجه واجب است . بعد از زن ، نفقه ی فرزند بر پدر واجب است . در قانون مدنی ما گفته شده است که نفقه ی فرزند مقدم بر نفقه ی پدر و مادر است . شوهر شما در این حد وظیفه دارد که به پدر و مادرش کمک کند البته اگر مرد توان داشته باشد و پدر و مادر مستحق نفقه باشند. کسی مستحق نفقه است که ندار باشد و شغلی هم ندارد که نیازهای خودش را برآورده بکند. مرد برای همسرش تعهد کرده است که نفقه بدهد . ولی برای پدر و مادرش در صورتی که آنها مستحق باشند نفقه می پردازد . اگر پدر و مادر چهار پسر دارند باید آنها مخارج والدین را بین خودشان تقسیم کنند البته اگر همه توان مالی داشته باشند . خویشاوندان دو گونه هستند . خویشاوندان در خط عمودی و خویشاوندان اطراف . خویشاوندان در خط عمودی صعودی یعنی ابوی و خویشاوندان در خط عمودی نزولی یعنی فرزندان . برادر ،خواهر، عمو ، عمه و فرزندان آنها خویشاوندان اطراف هستند . خویشاوندان در خط عمودی ملزم به انفاق به یکدیگر هستند. این آقا از نظر شرعی ملزم به نفقه دادن به برادر و خواهر مستحق خود ندارند . سوره بقره آیه 215 می فرماید : دارایی که دارید برای پدر و مادر ، نزدیکان ، یتیم ها ، فقرا و کسانی که در راه مانده اند انفاق کنید .حضرت علی (ع) می فرمایند : کسی که خدا به او دارایی می دهد باید از این مال به نزدیکانش بدهد. صله ی رحم دو معنا دارد . صله به معنای وصل است که با هم ارتباط داشته باشیم و معنای دیگر صله دادن و کمک به نزدیکان است .
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

109 نفر آنلاین
0 عضو و 109 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 410
بازدید دیروز: 2653
بازدید کل: 10604035
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...