0 امتیاز
196 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
سلام و تشکر از شما پاسخگو محترم.
یک دختر 3.5 دارم,که احساس میکنم دچار وسواس هست.
چون مادرم و خواهرم بیماری وسواس دارن,نگران شدم که نکنه حرکات دخترم هم زنگ خطری برای آینده ش باشه.
مثلن وقتی دستشویی میره و مدفوع میکنه,چون هنوز نمیتونه روی سنگ بشینه و کنارش میشینه,از اول,تا آخر کارش که حدود5،6 دقیقه هست روی,پنجه ی پا میشینه و مدام نگرانه که دمپایی هاش و یا پاهاش کثیف نشه..
یا دیروز که مهمان داشتیم و پسر کوچیکشون دور بینیش کثیف شده بود,دخترم حالت تهوع گرفت و فرار کرد!
همه ی آدمها مسلما از کثیفی بدشون میاد,اما احساسم اینه که دخترم زیادی حساسیت نشون میده
چطوری مطمئن بشم که وسواس داره,و اگه داره باید برای رفعش باید چیکار کنم؟
ممنون

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
کودک وسواسی، خود را از درون برای انجام کارها یا افکار تکراری و تنش‌زا در فشار می‌بیند، اما از آنجا که این اختلال، توام با درد یا بیماری خاصی نیست، معمولا تا سنین نوجوانی و جوانی تشخیص داده نمی‌شود. کودک ممکن است به‌دلیل وجود چنین افکار و رفتارهایی، از بودن در جمع دوستان و همسالان کناره‌گیری کند و بتدریج این مساله موجب طردشدگی و انزوای وی شود.
کودکان وسواسی گاهی از اعمال و افکار خود چنان مضطرب و آشفته می‌شوند که تا آن کارها را انجام ندهند، آرام نمی‌گیرند،در مواردی نیز این کودکان سعی می‌کنند افکار و رفتارهای خود را سرکوب کنند یا آن را عادی جلوه دهند. همچنین کودکان وسواسی اغلب والدین خود را مجبور می‌کنند تا تابع رفتارهای وسواس گونه آنان شوند و از این راه ممکن است خانواده را تحت سلطه خود در آورند.
تشخیص اختلال وسواس
زمانی که عادت یا شیوه رفتاری خاصی در روند زندگی عادی کودک اختلال ایجاد کند، اختلال تشخیص داده می‌شود. مثلا وقتی انجام مراسم خاصی برای به خواب رفتن کودک و حساسیتش بر کنترل اسباب بازی‌ها در زندگی وی حاکم شود و از عملکرد بهنجار او جلوگیری کند، جای نگرانی وجود دارد.
اختلالات فکری و رفتاری ناشی از وسواس
 برخی مشکلات ناشی از اختلال وسواس عبارت است از اتلاف وقت به‌دلیل انجام رفتارهای تکراری و کلیشه‌ای، حواس پرتی و ناتوانی در تمرکز کامل و به‌دنبال آن افت تحصیلی؛ همچنین خستگی ذهن و بی‌حوصلگی برای فکر کردن و تمرکز روی مسائل اصلی زندگی از دیگر عوارض ناشی از وسواس کودک است.برخی اختلالات مانند اختلالات اضطرابی، افسردگی، نداشتن‌تمرکز برای یادگیری، کمبود توجه، بیش فعالی، بی‌اشتهایی عصبی و اختلالات رفتاری مثل جویدن ناخن و تیک‌های عصبی می‌تواند ناشی از وسواس فکری و عملکردی باشد.برای جلوگیری از اشتباه در تشخیص اختلال وسواس در کودکان بهتر است پس از مصاحبه با کودک با اعضای خانواده کودک نیز مصاحبه شده، سوابق خانوادگی در نظر گرفته شود.
وسواس؛ ارثی یا اکتسابی
بسیاری از روان‌شناسان معتقدند کودکان، بیماری وسواس را از والدین خود به ارث می‌برند. البته گروهی دیگر از محققان نیز جنبه ارثی بودن آن را یک احتمال می‌دانند و معتقدند، انتقال زمینه‏های عصبی می‏تواند ریشه و عاملی در بروز وسواس کودک باشد. زمینه‌های عصبی نیز می‌تواند ناشی از نوع تربیت سختگیرانه در دوران کودکی، کمال‌جویی و نظم‌طلبی بیش از حد والدین، تحقیر شدن از سوی والدین یا ایجاد حس ترس و ناامنی در محیط خانه و خانواده باشد.
وسواس درمان می‌شود
پژوهش‌های مختلف نشان می‌دهد، بهترین نوع درمان اختلال وسواس در کودکان به کار بردن روش‌های درمانی مانند درمان‌های شناختی، رفتار درمانی و در مواردی دارو درمانی است که در تمام این مراحل، کمک‌های والدین و اعضای خانواده از اهمیت بالایی برخوردار است.
روش درمانی موثر در این زمینه : روش رویارویی و جلوگیری از پاسخ می‌تواند در پیشرفت درمان بسیار موثر باشد.منظور از رویارویی و جلوگیری از پاسخ، روشی است که در آن متخصص به فرد بیمار کمک می‌کند تا با موقعیت‌هایی مواجه شود که عمل وسواسی را برمی‌انگیزد مثل دست زدن به یک شیء کثیف و سپس از مراسم کلیشه‌ای فرد مثل شستن دست جلوگیری می‌شود. البته والدین باید در شیوه رویارویی و جلوگیری از پاسخ همکاری و از شرکت در تشریفات وسواسی کودک خودداری کنند. تحقیقات نشان داده است این روش در درمان وسواس نوجوانان موثر است.
والدینی مشوق، نه متوقع
زمانی که کودکی دچار مشکل وسواس می‌شود، والدین او باید به این نکته توجه داشته باشند که رفتار فرد مبتلا می‌تواند برخی مواقع ناامیدکننده باشد در حالی که کودک نمی‌خواهد مشکل‌ساز باشد و در این بین گناه و تقصیری ندارد یعنی ممکن است مدتی طول بکشد تا فرد مبتلا بپذیرد که نیازمند کمک است.
به والدینی که کودک وسواسی دارند، توصیه می‌کنم: آگاهی خود را در زمینه بیماری فرزندتان با مطالعه بالا ببرید. باید در طول درمان، فرزندتان را حمایت کنید و انتظارات و خواسته‌هایی در حد توان کودک از او داشته باشید. همچنین باید کوچک‌ترین بهبود کودک را تشخیص دهید و مشوق او باشید. در این صورت، روند درمان سریع‌تر پیش رفته، افکار و رفتارهای آزاردهنده کودک بتدریج از بین خواهد رفت. والدین کودکان وسواسی باید سعی کنند تا حد امکان محیط خانه را آرام نگه دارند تا کودک سختی‌ها و چالش‌های درمان را راحت‌تر پشت سر بگذارد. اضطراب و پریشانی والدین به‌هیچ‌وجه نمی‌تواند برای کودک وسواسی مفید و کمک‌کننده باشد.
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

335 نفر آنلاین
0 عضو و 335 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 2660
بازدید دیروز: 2653
بازدید کل: 10606283
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...