0 امتیاز
275 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
سلام عليكم

من عضو كانال تربيت فرزند هستم

نميتونم مقاله ٧١ رو باز كنم

مشكل بزرگ من اينه كه دختر پنج سال و نيم من زياد به حرف بزرگ تر ها گوش نميده، خودش رو به كري ميزنه، البته اين ژن پدرش اه ، ولي ما اروپا هستيم و تو مدرسه بارها تنبيه شده به همين خاطر.

لطفاً من رو راهنمايي كنيد . بسيار سپاسگزارم

2 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
#مقاله71

#چراکودکتان_به_حرف_شماگوش_نمی_دهد ؟

مهارت گوش دادن کودکان به گفته ها و خواسته های والدین و مربیان، عامل مهمی در یادگیری آنان می باشد و پیشرفت در امور آموزشگاهی و زندگی اجتماعی و رابطه ی عاطفی مناسب را به همراه دارد اما متاسفانه برخی کودکان در محیط آموزشگاه و منزل، از این مهارت برخوردار نیستند و در پی آن، با گذشت زمان، دچار آسیب های فراوانی می گردند که جبران و رفع آن ها، وقت و هزینه ی زیادی می طلبد. در این نوشته چند راهکار که منجر به آموزش و مهارت گوش دادن کودکان می شود، توصیه می گردد.

به مربیان و پدر و مادران توصیه می شود که به منظور تقویت مهارت گوش دادن، هنگام صحبت کردن، تن و ریتم صدای شان را یکنواخت نکنند، بلکه آهنگ صدای شان را کم و زیاد کنند تا خستگی شنیداری کودکان، رفع شود.
بهتر است ابتدا خواسته ها و پیام های خویش را ساده و کوتاه بیان نموده و سعی می کنیم در یک زمان، فقط یک یا دو درخواست از کودک مان داشته باشیم.
سعی کنیم خواسته های مان را به صورت رسا و همراه با احترام و محبت بیان کنیم تا نفوذ معنوی خویش را بر کودکان اعمال نماییم، برای نمونه بگوییم: «پسر عزیزم! بیا کمکت کنم تا با هم میز شام را تمیز کنیم.»
کودکان را عادت دهیم که از رادیو، بیش از تلویزیون استفاده کنند چرا که رادیو در تحریک شنیداری و تقویت مهارت گوش دادن، تاثیر به سزایی دارد؛ به خصوص گوش دادن کودکان به داستان ها و برنامه های کودکانه می تواند در مهارت شنیداری شان موثر باشد.
خواندن یک کتاب داستان کوتاه، تاثیر زیادی در تقویت مهارت گوش دادن کودکان دارد.
اگر کودک تان بیش فعال است، آموزش مهارت گوش دادن به او، بسیار سخت و طاقت فرساست، بنابراین هیچ گاه صبر و حوصله را از یاد نبرید.
اگر کودک تان را برای خرید به فروشگاه می فرستید، فهرست خرید را به دستش ندهید، بلکه ارقام خرید را در یک یا دو مورد محدود کنید و بگذارید در حافظه اش بسپارد، بدین طریق به مرور می توان به تقویت مهارت گوش دادن او پرداخت.
هیچ گاه یک پیام و خواسته را برای کودکتان تکرار نکنید؛ تکرار مطالب، عامل مهمی در تضعیف آموزش و مهارت گوش دادن اوست، به معلمان گرامی هم توصیه می گردد هنگام گفتن املاء – به خصوص در پایه های بالاتر ابتدایی- کلمات و جملات متن املاء را تکرار نکنند چرا که کودکان عادت می کنند تا جمله و خواسته ای در زندگی تکرار نشود.
تهدید کودکان مبنی بر انجام ندادن یک عمل، خود عامل مهمی در تضعیف آموزش و یامهارت گوش دادن است زیرا کودک به جای این که بیش تر روی خواسته ی شما تمرکز کند، به عاقبت و عواقب کاری که انجام نداده فکر می کند. بنابراین بهتر است به جای تهدید، از شیوه ی تشویق استفاده کنید.
به والدین توصیه می گردد پیگیر خواسته های خویش از کودکان باشند؛ با این کار می توانند مهارت گوش دادن را در کودکان به صورت عادت در آورند.
همواره از سلامت شنوایی کودک تان مطمئن شوید چون برخی کودکان به دلیل مشکل در فرآیند شنیداری، از مهارت شنیدن، برخوردار نیستند.
کاری را از کودک تان بخواهید که در حد توان او باشد؛ چرا که کاری که از توان یک کودک خارج است، نتیجه ای جز نشنیدن به همراه ندارد و با تکرار خواسته های شما به این صورت، یاد می گیرد که نباید به خواسته های تان گوش فرا دهد.
لجبازی، عامل مهم دیگری در تضعیف یادگیری و مهارت گوش دادن کودکان می باشد؛ بنابراین سعی کنید پیش از هرگونه اقدامی، علت لجبازی کودک را شناسایی و برطرف کنید.
مکالمه ی تلفنی با کودک، روشی برای تقویت و آموزش مهارت گوش دادن است چرا که کودک در این روش، بیش از همیشه از حواس شنیداری خود استفاده می کند و به مرور، مهارت شنیدن را کسب می نماید.
در پایان، لازم به یادآوری ست کودکانی که از مهارت گوش دادن برخوردار نیستند، در یادگیری های آموزشگاهی، بسیار ضعیف بوده و در روابط اجتماعی شان، ناتوان می باشند و حتی در بزرگسالی، افرادی که از مهارت گوش دادن بی نصیب هستند، زندگی شان زود متلاشی  شده و فقر و طلاق به سراغ شان می آید.

@tarbiatefarzand
0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
ویرایش شده توسط zrastegar
41-دوست عزیز به طور معمول اگر قبل از انجام کاري گفته خود را 4 ، 5 يا 6 مرتبه تکرار کنيد، بچه مي آموزد که نبايد گوش دهد.  بچه ها زرنگتر از آن هستند که ما فکرش را مي کنيم. آنها ارزش زماني که براي اولين مرتبه او را صدا مي کنيم و زماني که واقعاً با او کار داريم را مي دانند و احتمالاً از 5 يا 10 دقيقه اضافي استفاده کرده و به بازي خود ادامه مي دهند.
 اگرچه هنگامي که بچه، خود را به نشنيدن زده و يا حرفتان را جدي نمي گيرد، بسيار ناراحت کننده است، ولي بچه هااز اين که مي توانند با بي اعتنايي و گوش ندادن، والدين را عصباني نمايند، احساس قدرت ميکنند. پس با اين قضيه به طور شخصي برخورد نکنيد. بچه ها در اين سن نمي خواهند که بد و بي ادب باشند، آنها فقط مي خواهند استقلال خود را نشان دهند. البته اکنون، تشويق به عادت خوب گوش دادن، مشکلات گوناگوني را در آينده بر طرف خواهد کرد. به طور مثال فرزندتان در مدرسه مشکل توجه بر روي چيزي را دارد و نمي تواند در درسهايش تمرکز کرده و يا دستورات را دنبال نمايد. چنانچه حرفهاي شما را ناديده مي گيرد، نبايد بگوييد اين مسئله به مرور زمان به خودي خود حل خواهد شد. دستورات زير به فرزند پيش دبستاني شما کمک مي کند تا بدون آنکه خود بفهمد، دقت و توجه بيشتري بر روي مسائل داشته باشد.
· عصبانـــــي نشـــــويد.
تلاش کنيد تا آرامش خود را حفظ کرده و با صداي آرام صحبت نماييد ، حتي اگر مجبور شديد براي چند لحظه اي به خلوتگاهي پناه آوريد. هر قدر بلندتر صحبت کنيد، مطمئناً بچه ها نه متوجه صداي بلند شما و نه مفهوم کلماتتان خواهند شد.
·  مسائــــل را بــــراي فـــــرزندتان شــــــرح دهيد .
بچه ها هنگامي که به آنها دستور داده مي شود سر لجبازي مي گذارند. به جاي آن که بگوييد، چطور جرأت نمودي سنگها را پرتاب کني!، بگوييد: سنگ که براي پرتاب کردن نيست، توپ را پرتاب کن. بدين طريق بر روي رفتارش تأثير گذاشته و راه چاره اي را بدون پرخاشگري به او ، يافته ايد.
·  مطالب را به سادگـــــي عنـــــوان نماييد .
به جاي سخنراني کردن به نرمي ولي با قاطعيت حرف بزنيد . به اين طريق او ياد مي گيرد که راجع به هر کاري که بايد انجام دهد، فکر کند بدون آن که نيازي به سرزنش و ملامت براي فراموش کاري يا گوش ندادن باشد.
· از فـــــرزند خود بخواهيد که مطالب مهـــم را تکــــرار کند.
اين روش موقعي مفيد خواهد بود که مي خواهيد فرزندتان نتيجه ي کاري را بفهمد. بگوييد : «بايد ماژيک هايت را قبل از نهار جمع کني. بگو ببينم کي ماژيک هايت را جمع مي کني؟
·  ارتبـــاط واقعــــي بــــرقـــــــرار سازيد.
چنانچه فرزندتان جذب فعاليتي گرديده، به آرامي دست به شانه او زده تا متوجه شما گردد. از او بخواهيد موقعي که صحبت مي کنيد به شما نگاه کند، اگر بچه تان با چشم ارتباط  برقرار مي سازد، برايش بسيار سخت است که لجبازي نمايد.
·  جدولـــــي را تهيــــه نماييد.
چنانچه صبح ها  سخت ترين زمان در روز است. به او مسئوليت داده و با کمکش جدولي از تمام کارهايي که بايد انجام دهد (مسواک زدن، شستن صورت، لباس پوشيدن، خوردن صبحانه و پوشيدن کفشها) تهيه کنيد. بسياري از بچه ها دوست دارند که جدول را بررسي کرده و موفقيت خود را اعلام نمايند.
·  به کودک خود تـــــوجه کامـــــل داشته باشيد.  
چنانچه مي خواهيد فرزندتان به حرفهاي شما گوش دهد، بايد به گفته هايش گوش دهيد. بنابراين هنگامي که روزنامه در دستتان است و آن را مي خوانيد با او صحبت نکنيد. تمام توجه خود را به او داده و اگر امکان پذير نيست، علت آن را برايش شرح دهيد. (عزيزم، اکنون مشغول انجام کاري هستم اما دوست دارم که به گفته هايت گوش دهم. در عرض پنج دقيقه پيشت مي آيم و به حرفهايت گوش مي کنم.) به علاوه، به آنچه که او مي گويد اهميت دهيد. چنانچه مي گويد که سردش شده است ، نگوييد : اينجا آنقدرها هم سرد نيست. به جايش بگوييد: سردت شده؟ بيا برويم و لباس گرمت را برداريم.
·  بــــي جهت نگـــــران نشويد.
اکثر بچه هاي کوچک که در گوش دادن با مشکل مواجه بوده و بعضي اوقات بي قرار مي شوند با کمبود توجه روبرو هستند. افرادي با اين مشکل، اين رفتارها برايشان به صورت عادت در آمده است، بنابراين چنانچه اين بي توجهي در زندگي روزمره اش تأثير گذاشته، بايد مورد ارزيابي قرار گيرد. به خاطر داشته باشيد، در اين زمينه بچه ها با بزرگترها واقعاً فرقي ندارند. بچه ها مي خواهند مثل شما، هنگام انجام کاري، کسي مزاحمشان نشود. اين مسئله مانند اين است که کتاب جالبي را در دست داريد و حاضر نيستيد لحظه اي آن را کنار بگذاريد . در اين شرايط شخصي مي خواهد شما را وادار به انجام کار ديگري کند. بنابراين اگر مي خواهيد فرزندتان به آنچه که گفته مي شود دقت کرده و آن را انجام دهد، در حالي که او را در «هنر گوش دادن» کمک مي کنيد، صبور و با توجه باشيد.
.... و در خاتمه اینکه همیشه به خاطر داشته باشید که کودکان وقتی با سرزنش و انتقاد زندگی می کنند می آموزند بی اعتماد به خود باشند. موفق باشید
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

253 نفر آنلاین
0 عضو و 253 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 6275
بازدید دیروز: 2653
بازدید کل: 10609896
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...