24_ دوست عزیز ،این رفتار شما عادت است و برای رفع ان نیاز به تمرین میباشد
روشها و چگونگی کنترل خنده ناخواسته
۱. فکر کردن به موقعیت
شاید اولین گام این است که باید به این موضوع فکر کنیم که اصلاً در چه موقعیتی هستیم
همین که شما به موضوع فکر کنید و تلاش کنید که موقعیت خود را بسنجید، میتواند به شما بسیار کمک کند.
بنابراین به عنوان اولین گام برای کنترل خنده همیشه سعی کنید موقعیت خود را به یاد بیاورید.
۲.پرت کردن حواس
شاید برای شروع خوب باشد که با هر روشی که میتوانید حواس خودتان را پرت کنید! میتوانید به موضوع دیگری فکر کنید و یا یک محاسبه ریاضی انجام دهید.
مثلاً میتوانید مضارب ۳ را از ۲۱ به عقب بشمارید (البته در ذهن خود: ۲۱ و ۱۸ و ۱۵ و ۱۲ و ۹ و …) و یا هر عملیات ریاضی که باعث میشود حواس شما پرت شود!
۳.استفاده از شرطی سازی
شرطی سازی کلاسیک یکی از روشهای بسیار پرکاربرد در کنترل رفتارهای کوچکی است که به صورت غیر ارادی رخ میدهد و کنترل خنده نیز یکی از همین موضوعات است!
در این روش ما قصد داریم که ضمیر ناخودآگاه خود را برنامه ریزی کنیم برای این که اگر در مواقع ناخواسته بخندد، جریمه میشود و برای همین میتوانید وقتی که به صورت کنترل نشده خندیدید، دست خود را یک نیشگون کوچک بگیرید و یا یک ضربه کوچک روی دست خود بزنید. (فقط هدف این است که مغز بفهمد که اگر بیهوده بخندد تنبیه میشود!
یکی دیگر از تنبیهها این است که ما داخل لپمان را یک گاز کوچولو (بدون این که آسیبی ببینیم) بگیریم! این کار هم به بهم ریختن حالت صورت هنگام خنده کمک میکند و هم برای شرطی سازی ذهن کاربرد دارد…
۴.تبدیل به سرفه
یکی از روشهای دیگری که زیاد توصیه میشود (و البته من آن را تست نکردهام) تبدیل کردن خنده به سرفه است! اگر شما خندهای کنترل نشده داشتید و نتوانستید خنده خود را کنترل کنید، میتوانید خنده خود را به سرفه تبدیل کنید. این موضوع باعث میشود که خنده شما خیلی به چشم نیاید
۵.خارج کردن هوای درون ریه تا حد ممکن
یکی از روشهای خیلی بامزه و کاربردی این است که شما وقتی خندهتان میگیرد تا حد ممکن هوای داخل ریه را تخلیه کنید و اجازه ندهید که هوایی برای خندیدن باشد! (البته نه تا این حد که خفه شوید!)
۶.گاز گرفتن لب پایینی!
آخرین گام این است که اگر هیچیک از روشهای بالا کارساز نبود، لب پایینی خود را کمی گاز بگیرید (نه آنقدری که صدمه ببینید!)