0 امتیاز
139 بازدید
در فرزندآوری ، فرزندپروری توسط
باسلام وخسته نباشید خدمت کارشناسان محترم
دخترم 6ساله اس گاهی خیلی لجباز و بسیار نیازبه توجه ومحبت داره اعتمادبنفس کمی هم داره همه اش نگران کارش درست نباشه و معلم راضی نشه
به حیوانات علاقه زیادی داره و از روش زندگی شون که در کارتونها و مستندها می بینه خوشش میاد  
دلم نمیخواداینطوری به حیوانات علاقه نشون بده
ببخشیددلیلش چیه این علاقه  والبته چکارکنم که انقدر نگران رضایت بزرگترش نشه و
آیا مهرطلبی زیادی نداره هی میگه بغلم نکردی دوستم نداری بازی نکردی  باتشکر ازشما

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
29_دوست عزیز ،لطف کنید که هرقسمت ازسوالات خود را جداگانه مطرح کنید،دررابطه با بحث اعتماد به نفس و لجبازی مطالب زیر را مطالعه فرمایید
مشکل اصلي را بيابيد
در اين گونه موارد بايد به دنبال پي بردن به علت مشکل و رفع آن بود.
واکنش هايي نظير تنبيه کودک و يا بي توجهي به او مي تواند زمينه ساز ايجاد تصويري نامطلوب از والدين در ناخودآگاه کودک باشد که بعدها به شکل خشم هدف دار خود را نشان مي دهد.
با کودک مدارا کنيد
با اينگونه کودکان بايد مدارا کرد و ابتدا زمينه هاي بروز لجبازي را شناسايي کرد، سپس کودک را از آن دور کرد ، به عنوان مثال کودکي را که در بازار از والدين مي خواهد هرچيزي را برايش بخرند، نبايد به بازار بُرد و هميشه درباره برآوردن خواسته هايش يک چيز ديگر را بايد جايگزين کرد مثل ابزار پلاستيکي به جاي واقعي و دور نگاه داشتن وسايل خطرناک از دسترس کودک . اما کودکان پس از پايان سه سالگي و آغاز چهار سالگي وارد حيطه اجتماعي مي شوند و رفتارهاي مختلف را از يکديگر مي آموزند و با الگوبرداري منفي سعي مي کنند در رابطه با والدين خود آن را اجرا کنند و اين امر تا حدود زيادي آگاهانه و هدفمند است و کودک با آزمون و خطاهايي که مي کند سعي در به زانو درآوردن والدين و تسليم آن ها در برابر خواسته هايش دارد و با اين کار به سيطره قدرت خود و خود محوري اش ادامه مي دهد و براي اين کار ، بهانه هايي نيز براي خود دارد مانند وجود رقيبي به عنوان برادر و يا خواهر کوچک تر و يا به علت رفتن به مهد کودک و يا مواردي از اين قبيل ، اين گروه از کودکان ، اعتماد به نفس پاييني دارند و نسبت به ديگر کودکان تعارضات دروني بيشتري دارند و سطوح ترس و اضطرابشان بالاتر از همسالانشان است.
به کودک ميدان دهيد
براي درمان لجبازي کودکان در ابتدا بايد روي استقلال آن ها به شکل عملي و فکري کار شود، والدين بايد به کودک ميدان دهند تا خودش کارهاي شخصي اش را انجام دهد و در برخي زمينه ها نظر او را جويا شوند ، فعاليت هايي از اين قبيل با عث خودباوري بيشتر کودک و جلب توجه به صورت مثبت مي شود و انرژي بالقوه کودک را به سمت مثبت هدايت مي کند .
اعمال روش خاموشي
از طرف ديگر بايد روش «خاموشي» را اعمال کرد ، به اين مفهوم که والدين در مقابل رفتارهاي منفي کودک هيچ واکنش کلامي ، ديداري و شنيداري انجام نمي دهند و گويي چيزي را نديده اند ، کودک پس از چند بار تکرار رفتار منفي، به علت دريافت نکردن پاسخ، پي مي برد که کارش بيهوده است.
روش تقويت رفتار ناهمساز
وقتي شدت رفتارهاي کودک نسبت به قبل کاهش يافت والدين بايد روش «تقويت رفتار نا همساز» را اجرا کنند، يعني رفتار مقابل رفتار منفي کودک را به محض سر زدن از کودک ، تقويت کنند ، مثلا کودکي که گريه مي کند به محض آن که ساکت شد ، توسط والدين مورد توجه و تشويق قرار گيرد .
رژيم غذايي مناسب
شاخص هاي ديگري که بايد در نظر داشت ، استفاده از رژيم غذايي صحيح است، مصرف بيش از اندازه سردي ها ، تنقلات، کاکائو، نمک و سرکه باعث تحريکات عصبي کودک و تماشاي تلويزيون و بازي هاي رايانه اي بيش از يک ساعت در روز باعث تشکيل امواج مخرب در مغز کودک و عصبانيت او مي شود ، کم خوابيدن کودک نيز باعث افزايش لجبازي مي شود ، خواب شب مهم تر از خواب روز است چون در خواب روزانه عواملي نظير نور و صدا باعث بر هم خوردن ريتم خواب مي شود و کودک با وجود خواب زياد ، پس از بيداري آرامش ندارد .
مراجعه به مشاور
درباره لجبازي هاي شديد کودکان که گاه به صورت گريه هاي طولاني و کبودي لب ها و واکنش هاي غير عادي خود را نشان مي دهد ، بررسي امواج مغز کودک و مراجعه به روان پزشک و روان شناس کودک ضرورت دارد .
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

10 نفر آنلاین
0 عضو و 10 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 200
بازدید دیروز: 1195
بازدید کل: 9818553
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...