0 امتیاز
190 بازدید
در خانواده(تشكيل،تحكيم،تعالى) توسط
دوباره دسته بندی کردن توسط zrastegar
من حدود شانزده ساله که ازدواج کردم. و مشکلات خیلی زیادی با همسر وخانواده همسرم داشتم. همسرم بشدت تحت تاثیر یکی از اعضای خانواده اش بود و بارها به خاطر ایشون با من رفتارهای خیلی ناراحت کننده ای داشت. به مشاور هم مراجعه میکردم و تلاش میکردم که مشکلات رو حل کنم ولی ایشون اعتقادی به این روش نداشت و همکاری نمیکرد. الان مدتیه که اون عضو خانواده ایشون از ایران رفتن و کلا ارتباط ما باهاشون تقریبا قطع شده و طبعا مشکلات ما حجم خیلی زیادیش حل شده و تنش خیلیی بین مون کم و ناچیز شده. ولی الان که آرامش به زندگی مون برگشته من دچار یه مشکل شدم و اونم اینه که دیگه اصلا احساس علاقه و دلبستگی نسبت به ایشون ندارم به خاطر رفتارهای ظالمانه قبلی ایشون وخاطرات تلخی که  از سالهای قبل ازشون دارم. ایشون الان خیلی رفتارش نرمال و قابل قبول شده.ولی من بشدت ازشون احساس دوری و حتی نفرت میکنم . در عین حال که اصلا قصد جدا شدن ندارم. چون دوتا بچه دارم و در عین حال فکر میکنم این زندگی رو دوست دارم چون براش خیلی زحمت کشیدم. ولی ادامه این بی علاقگی داره به دوام این زندگی ضربه میزنه و متاسفانه این بار از جانب من. لطفا راهنمایی کنید که چطور بر این حسم غلبه کنم تا بتونم تحمل کنم.

2 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
راهکارهایی برای فراموش کردن گذشته های تلخ از ذهن
با جرات مي‌شود گفت در همه جاي دنيا كسي وجود ندارد كه تا به حال اتفاق و خاطره‌اي بد را تجربه نكرده باشد. همه ما تجربه‌هاي ناخوشايندي داشته‌ايم كه در گوشه‌اي از ذهن ما ثبت شده و هر ازگاهي مرور آن براي‌مان عذاب آور است. عده‌اي آن را به سرنوشت نسبت مي‌دهند و عده‌اي همه اتفاقات را بازتاب رفتار خود انسان‌ها مي‌دانند اما چيزي كه مهم است نحوه نگرش و برخورد ما با خاطره‌هاي تلخ است.
بطور کلي براي هر انساني فراموش کردن روزها و گذشته‌هاي تلخ زندگي و کنار آمدن با فقدان‌هاي مختلف، مانند؛ مرگ عزيزان، قطع ارتباط با يک دوست‌و... کار بسيار سختي محسوب مي‌شود و بي‌ترديد نمي‌توان گفت که اين کار، يک کار ساده است، اما با اين وجود راه‌هايي عملي، براي فراموش کردن چنين گذشته‌هاي تلخي وجود دارد.
يادآوري و تفكر در مورد خاطرات ناگوار گاهي تا آنجا پيش مي‌رود كه انرژي و توانايي ادامه زندگي را از انسان سلب مي‌كند و اينجاست كه بالاخره همه مان با اين سوال روبه‌رو مي‌شويم كه با اين خاطرات تلخ چه بايد كرد؟ اما ما راه رويارويي با خاطرات ناخوشايندتان را براي‌تان مي‌گوييم. توجه داشته باشيد که قبل از اينکه بخواهيد مثلا از يک رابطه خداحافظي کنيد، يا گذشته‌اي را به فراموشي بسپاريد، لازم است که با آنها کاملا روبرو شده و اگر اشتباهي وجود دارد که شما تاکنون با آن دست و پنجه نرم مي‌کرديد، از اين پس بايد مسئوليت اعمالتان را بپذيريد. به هر روي در همين راستا و در ادامه مطلب، چند توصيه‌‌ روانشناسان را براي روبرو شدن با چنين مواردي، برايتان بازگو مي‌کنيم:
در مورد افکار و خاطرات خود بنويسيد، نقاشي بکشيد و در موردشان حرف بزنيد. براي فراموش کردن گذشته‌تان بايد به خاطراتتان احترام بگذاريد.
با دور ريختن احساسات و عواطف مربوط به خاطرات دردناک خود، آنها را فراموش کنيد. خواهيد ديد که بعد از آن چقدر احساس آرامش مي‌کنيد.
درصورت امکان به عقب برگرديد و با کساني‌که در آن خاطرات دخيل بوده‌اند حرف بزنيد. براي فراموش کردن گذشته‌تان بايد به عقب برگرديد.
احساسات واقعي خود را با کسي درميان بگذاريد وحتي اگر صلاح است به آنها اعتراف کنيد. براي فراموش کردن گذشته‌تان بايد احساسات خود را بروز بدهيد و اگر بايد با اشتباهات‌ خود کنار بياييد، بايد تقصير يا گناه‌تان را گردن بگيريد.
معذرت خواهي کرده و طلب بخشش کنيد. براي فراموش کردن گذشته‌تان بايد آسيب‌پذير باشيد.
براي کنترل پرخوري‌ها، اعتياد يا آسيب رساندن به خودتان بخاطر گذشته دردناکتان کمک بگيريد.
براي فراموش کردن گذشته بايد غرور را کنار بگذاريد. فراموش کردن عزيزان، چه همسرتان باشد که از او طلاق گرفته‌ايد، چه فرزندتان باشد که فوت کرده، چه خواهر يا برادرتان باشد که از شما دور شده يا هر کس ديگري، بسيار مشکل است. فراموش کردن گذشته نياز به تلاش و انرژي بسيار دارد. مطمئن باشيد که بعد از اين گذشته‌هاي دردناک، نه تنها مي‌توانيد به زندگي‌تان ادامه دهيد بلکه عاقل‌تر، آرام‌تر، و متمرکزتر خواهيد بود.
 
فراموش کردن گذشته تلخ يعني چه؟
فراموش کردن گذشته؛ يعني اينکه قبول کنيد که براي تغيير گذشته کاري از دست‌تان برنمي‌آيد. در مواجهه با شکست خود شما هرچه از دست‌تان برمي‌آمده کرده‌ايد. بايد بدانيد که تا جاييکه مي‌توانسته‌ايد خوب، مهربان و موثر بوده‌ايد.
اگر قرار بود به عقب برگرديد مطمئنا نمي‌توانستيد کاري بيش از آن انجام دهيد. پس بايد گذشته را فراموش کنيد. فراموش کردن گذشته؛ يعني خود را براي اشتباهاتتان ببخشيد. فکر کردن دوباره به آنچه که مي‌توانستيد يا بايد انجام مي‌دانيد هيچ اثري ندارد. اگر با اشتباهاتتان درگير هستيد يا شکست خورده‌ايد سعي کنيد خودتان را ببخشيد.
فراموش کردن گذشته؛ يعني افکارتان را بشناسيد. اگر مي‌بينيد که مدام درگير گذشته هستيد، با ملايمت افکارتان را به زمان حال برگردانيد. سعي کنيد اين عادت را کنار بگذاريد که مدام به اشتباهات گذشته‌تان فکر کنيد. فراموش کردن گذشته؛ يعني به ذات زمان اعتماد کنيد. زمان مي‌گذرد و شما هم بايد از گذشته بگذريد. زخم‌هايتان به مرور التيام مي‌يابند و فقط جاي آن برجا مي‌ماند.
فراموش کردن گذشته؛ يعني ارتباطات جديد ايجاد کنيد. لازم نيست که حتما يک گروه دوست تازه پيدا کنيد، مي‌توانيد يک دوستي جديد را با يکي از همکارانتان شروع کنيد يا يکي از همسايه‌ها را براي شام به خانه‌تان دعوت کنيد. اگر در مورد شکست‌هايتان با کسي حرف بزنيد راحت‌تر مي‌توانيد با آنها کنار بياييد.

فراموش کردن گذشته؛ يعني در مکالمات خود به دنبال تعادل باشيد. خيلي مهم است که دردها و ناراحتي‌هايتان را با ديگران قسمت کنيد اما به همان اندازه مهم است که به زندگي ديگران هم علاقه نشان دهيد. فراموش کردن گذشته؛ يعني يک دنياي تازه را تجربه کنيد. شروع به تحصيل در يک رشته تازه کنيد يا يک سرگرمي جديد پيدا کنيد. براي فراموش کردن گذشته بايد به دنبال جهت‌هاي تازه باشيد.
فراموش کردن گذشته؛ يعني زمان‌تان را در اختيار ديگران قرار دهيد. فرصت‌هاي بيشمار تازه‌اي وجود دارد که به شما کمک مي‌کند با گذشته‌تان خداحافظي کنيد.
فراموش کردن گذشته چه به معنای ترک یک رابطه عادتی یا سوگواری از مرگ عزیزی باشد یکی از سخت‌‌ترین کارهاست. حتی بااینکه آن رابطه‌، رابطه‌ای ناسالم بوده اما هنوز هم برای جدا شدن از آن مشکل دارید.
آسان نیست، اما راه‌های عملی وجود دارد که کمکتان کند گذشته‌تان را فراموش کنید. اما قبل از اینکه با گذشته خداجافظی کنید، لازم است با خاطرات و تجربیاتتان روبه‌رو شوید.

با خودت روراست باش
قبل از هرچيز بايد با خودتان شفاف باشيد و در مورد اين موضوع به نتيجه‌اي روشن برسيد كه فكر كردن در مورد گذشته و مرور تجربه‌هاي تلخ براي‌تان آزار‌دهنده است و مثل يك سم كشنده در دراز مدت شما را از پا خواهد انداخت. بايد از اين وضعيت خسته شويد، خسته از غصه خوردن و فكر كردن و مرور تجربه‌هاي گذشته، خسته از احساس افسردگي و حسرت در مورد گذشته و بعد از اين خستگي سودمند و به موقع، بايد همه توانت را براي مقابله با اين حس يك جا جمع كني. تنها به اين فكر كن كه همين الان درست همين الان ديگر نمي‌خواهي حسرت گذشته را بخوري و از داشتن حس افسردگي و ناراحتي به اندازه كافي خسته شده‌اي.

يك راهكار عملي و موثر
يك مكان دنج و راحتي را درنظر بگيريد و آنجا بنشينيد. چشم‌هاي‌تان را ببنديد و چند نفس عميق بكشيد. به تاريكي پشت پلك‌تان توجه كنيد و سعي كنيد فضاي تاريك را در مقياسي بزرگ‌تر تصور كنيد آنقدر كه سياهي همه اطراف شما را احاطه كند. حالا يك تلويزيون را تصور كنيد كه در مقابلتان قرار گرفته است و حتي‌الامكان اين تلويزيون را قديمي در نظرتان تجسم كنيد چون شما در حال بازسازي اتفاقات گذشته‌تان هستيد. بعد از اين كار حادثه‌اي كه باعث دلخوري شما شده است را در صفحه تلويزيون خلق كنيد و با دقت به آن نگاه كنيد. شخصيت‌هايي كه هنگام به‌وجود آمدن آن حادثه تلخ وجود داشته‌اند را با جزئيات تصويرسازي كنيد. صداها، رنگ‌ها و حتي بويي كه در آن لحظه حس كرده‌ايد را از قلم نيندازيد. بعد از اين كار نوبت شماست. سعي كنيد با دكمه‌اي كه روي بدنه تلويزيون است (يادتان باشد كه تلويزيون شما از نوع قديمي است و كنترل ندارد) صداها را كم و زياد كنيد. صداهايي كه باعث رنجش‌تان شده را كم و آن‌هايي كه حس خوبي به شما مي‌دهد را زياد كنيد.migna.irمي‌توانيد رنگ صورت يا لباس شخصيت‌هايي كه در اين فيلم سينمايي خودساخته، باعث آزارتان شده است را كمرنگ تصويرسازي كنيد. به‌تدريج شخصيت‌ها را حذف كنيد و حتي مي‌توانيد نوع جملات آن‌ها را با سليقه خود تغيير دهيد. بعد از اين‌كه تصاوير كمرنگ و كمرنگ‌تر شد دست‌تان را روي دكمه خاموش تلويزيون بگذاريد و تمام صحنه مربوط به آن تجربه تلخ را براي هميشه محو كنيد. انجام اين تمرين را اگر براي چند بار انجام دهيد، مي‌تواند كمك زيادي به فراموشي اتفاق تلخ گذشته تان كند.

تغيير خاطرات آن‌طور كه دوست داريد
وقتي از يك خاطره تلخ صحبت مي‌كنيد و سعي داريد آن را با كسي به اشتراك بگذاريد تقريبا همه آدم‌ها يك جواب مشتركي را به شما مي‌دهند و آن اين جمله است« از خاطره بد بگذر و فراموشش كن» اما در دنياي واقعيت وقتي صحبت از عمل وسط مي‌آيد اينكار كمي مشكل به‌نظر مي‌رسد.
فراموش كردن اتفاق تلخ كار خيلي سختي است اما حداقل مي‌توانيد نوع احساسي كه نسبت به آن تجربه بد را داريد تغيير بدهيد. وقتي خاطره‌اي تلخ را مرور مي‌كنيد قبل از هرچيز به اين فكر كن كه اين اتفاق مي‌تواند جنبه مثبتي هم براي شما داشته باشد. به‌دنبال آن جنبه مثبت و خوب، تجربه ناخوشايند هم داشته باش تا حسي جديد را جايگزين حس آزاردهنده سابقت كني.

خودت را از قلم نينداز
هنگام مرور و تصويرسازي يك حادثه تلخ، آيا خودت را در تصاويري كه دوباره بازسازي كرده‌اي مي‌بيني يا خير؟ اگر خودت را در صحنه نمي‌بيني اين نشان مي‌دهد كه شما هنوز غرق در احساسات باقي مانده از خاطرات گذشته‌ات هستي.میگنا دات آی آر، اما وقتي در تصويرسازي تجربه‌هاي تلخ گذشته‌ات خودت را هم تجسم مي‌كني اين نشانه خوبي است چون شما به‌عنوان يك تماشاچي به آن اتفاق نگاه مي‌كنيد و خودتان را جدا كرده‌ايد و آن صحنه تلخ را در زمان حال و جايي كه هم‌اكنون هستي نگاه مي‌كني. يادت باشد گذشته تنها يك خاطره است و اين ما هستيم كه آن‌ها را زنده مي‌كنيم. در اين تصوير‌سازي‌ و احياي دوباره زمان حال را از دست نده.
0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
شش قدم برای فراموش کردن گذشته
1. درمورد افکار و خاطراتتان بنویسید، نقاشی بکشید و درموردشان حرف بزنید. برای فراموش کردن گذشته تان باید به خاطراتتان احترام بگذارید.
2. با دور ریختن احساسات و عواطف مربوط به خاطرات دردناکتان ، آنها را فراموش کنید. خواهید دید که بعد از آن چقدر احساس آرامش می کنید.
3. درصورت امکان به عقب برگردید و با کسانیکه در آن خاطرات دخیل بوده اند حرف بزنید. برای فراموش کردن گذشته تان باید به عقب برگردید.
4. احساسات واقعیتان را با کسی در میان بگذارید. اگر صلاح است به آنها اعتراف کنید. برای فراموش کردن گذشته تان باید احساساتتان را بروز دهید. اگر باید با اشتباهاتتان کنار بیایید، باید تقصیر یا گناهتان را گردن بگیرید.
5. معذرت خواهی کرده و طلب بخشش کنید. برای فراموش کردن گذشته تان باید آسیب پذیر باشید.
6. برای کنترل پرخوری ها، اعتیاد یا آسیب رساندن به خودتان به خاطر گذشته دردناکتان کمک بگیرید.
برای فراموش کردن گذشته باید غرور را کنار بگذارید. فراموش کردن عزیزان، چه همسرتان باشد که از او طلاق گرفته اید، چه فرزندتان باشد که فوت کرده، چه خواهر یا برادرتان باشد که از شما دور شده یا هر کس دیگری، بسیار مشکل است.
فراموش کردن گذشته نیاز به تلاش و انرژی بسیار دارد. مطمئن باشید که بعد از این گذشته دردناک نه تنها می توانید به زندگیتان ادامه دهید بلکه عاقل تر، آرام تر، و متمرکز تر خواهید بود. باید بپذیرید که نمی‌توانید برای تغییر گذشته کاری کنید. هر چه در توان داشته‌اید را انجام داده‌اید. وقتی با شکست مواجه می‌شوید، بدانید که تا جاییکه می‌توانسته‌اید خوب، مهربان و موثر بوده‌اید. اگر می‌بایست به عقب برگردید، کار متفاوت‌تری نمی‌توانستید انجام دهید زیرا هر چه در توانتان بوده را همان موقع انجام داده‌اید و همه چیز تمام شده است. گذشته را فراموش کنید.
خودتان را بخاطر اشتباهاتتان ببخشید. فکر کردن به کارهایی که می‌توانستید یا باید انجام می‌دادید، بی‌تاثیر و ناسالم است. اگر می‌خواهید با اشتباهات یا شکست‌هایتان کنار بیایید، باید بتوانید خود را ببخشید.
مراقب افکارتان باشید. وقتی می‌بینید که مشغول فکر کردن به گذشته هستید، به آرامی افکارتان را به زمان حال برگردانید.
به ذات و طبیعت زمان اعتماد کنید. مطمئن باشید به مرور زمان التیام یافته و پیش می‌روید. زخم‌هایتان به تدریج رویه بسته و خیلی زود فقط جای آن باقی می‌ماند البته به شرطی که بتوانید گذشته را رها کنید.
با افراد جدید وارد رابطه شوید. لازم نیست دایره دوستانتان را به کل عوض کنید؛ می‌توانید یک دوستی تازه با یکی از همکارانتان برقرار کنید یا همسایه‌تان را برای صرف قهوه دعوت کنید. اگر درمورد اینکه مشغول کنار آمدن با شکست‌هایتان هستید برای او حرف بزنید، خیلی بهتر خواهید توانست با گذشته دردناکتان خداحافظی کنید.

در مکالماتتان به دنبال تعادل باشید. خیلی مهم است که درد و ناراحتی خود را تقسیم کنید اما به همان اندازه هم مهم است که علاقه‌تان به زندگی دیگران را نشان دهید. رها کردن گذشته یعنی رها کردن خودتان.
دنیایی تازه را تجربه کنید. در یک رشته جدید ثبت‌نام کرده و برای آموزش بروید. برای فراموش کردن گذشته، باید بتوانید از جهت‌های تازه‌ای به زندگی نگاه کنید.
وقتی می‌خواهید شریک زندگی خود در گذشته را فراموش کنید، باید جدی فکر کنید که آیا عاقلانه است با هم وقت بگذرانید یا باید به کلی او را فراموش کنید. شاید هنوز دوستش داشته باشید و افکار و احساساتتان درمورد او هنوز پیچیده باشد. ایجاد یک وقفه عاقلانه‌ترین کاری است که می‌توانید انجام دهید—شاید بتوانید با این وقفه او را به کلی فراموش کنید.
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

231 نفر آنلاین
0 عضو و 231 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 2245
بازدید دیروز: 994
بازدید کل: 10603218
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...