0 امتیاز
577 بازدید
در فرزندآوری ، فرزندپروری توسط
با عرض سلام و خسته نباشید
بهترین سن برای جدا کردن محل خواب کودک چه سنی است و چطور باید این کار انجام بگیرد تا کودک با آن کنار بیایدو آیا باید او را در اتاق جداگانه خواباند؟

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
به لحاظ ديني چند دليل براي جدا كردن و مستقل كردن محل خواب كودكان وجود دارد:
1. روابط زناشويي زن و مرد: در صورت خواب اشتراكي، روابط زناشويي زن و مرد در حضور كودك انجام مي شود و آثار مخربي بر او خواهد داشت؛ زيرا ممكن است در آينده با بلوغ زودرس دچار انحرافات جنسي شود. رسول خدا فرمود: سوگند به كسي كه جانم در دست اوست، اگر مرد با همسر خود بياميزد و در خانه كودكي بيدار باشد و ببيند يا سخن و صداي نفس كشيدن آن ها را بشنود، هرگز رستگار نخواهد شد و سرانجام به زنا آلوده خواهد شد (1).
اگر كودك در سني باشد كه اين پديده را درك نكند، به جهت همين عدم درك، اضطراب او را فرا خواهد گرفت.
2. وابستگي به والدين: كودكاني كه در اتاق والدين مي خوابند، وابستگي بيشتري به آنان دارند و ممكن است در آينده به استقلال آن ها لطمه وارد شود.
در مجموع مي توان گفت، بهترين زمان جدايي، 12 تا 18 ماهگي است؛ چرا كه تا اين سن، هنوز به والدين وابسته نشده و مهم تر از آن، ترس از تاريكي برايش مفهوم نيافته است.
پس از اين سن، كودك توان مراقبت از خود را دارد؛ اما پيش از آن توان مراقبت از خود را ندارد و ممكن است دچار آسيب (خفگي) شود. گذشته از اين، گرماي وجود مادر و صداي ضربان قلب او در آرامش و رشد عاطفي او بسيار موثر است. تماس بدني كودك با مادر، سبب افزايش ترشح هورمون پرولاكتين در شير مادر مي شود و افزون بر اين مادر مي تواند در مرحله آسيب پذيري خواب كودك به او كمك كند و براي انتقال كودك از خواب سبك به عميق و بر عكس، به او ياري برساند.
خواب كودك دو مرحله دارد: مرحله سبك و عميق، در مرحله سبك، چشم حركت REM دارد و نيمه بسته است. بدن پيچ و تاب مي خورد و حركات تنفسي كودك نامنظم است. در مرحله عميق، بدن آرام، و تنفس منظم است و دست ها و پاها در دو طرف بدن رها مي شود.
80 درصد خواب كودكان سبك است و تا 3 سالگي 80 درصد خواب عميق مي شود و اين پديده از الطاف الاهي است تا كودك درخواب سبك بتواند در برابر سرما، گرسنگي، گرفتگي بيني و قطع تنفس عكس العمل نشان دهد.
كوكان، دائم از مرحله خواب سبك به عميق و برعكس در حال تغييرند و اين تغيير دائم دفعات بيداري و نتيجه دفعات زمان آسيب پذيري را بيشتر مي كند. وجود مادر كنار كودك مي تواند انتقال از خواب سبك به عميق را با شيردهي يا نوازش و لالايي راحت تر كند و در صورت عدم حضور مادر، انتقال، به راحتي انجام نمي شود و كودك گريه هاي عصبي سر خواهد داد.
توسط
سلام اینکه فرمودین بهترین سن12تا18ماهگیه،پسر من خیلی برای شیرخوردن بلند میشه سخته هی بخوام ازاین اتاق به اون اتاق برم بسیارم به من وابسته هستش کنارش نباشم وحشت میکنه،چیکارکنم؟ کی جدابشه؟
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
الان اگر شیر خوردن وخواب کودکتون رو مدیریت نکنید بزرگتر که شود بسختی میشود اورا عادت داد وممکنه لطمات دوری بیشتر شود ودر ضمن رابطه شما وهمسرتون هم هم در این راستا اسیب میبیند .
توسط
اطلاعات خوبی بود برای زمان جدا کردن کودک، اما راهکار عملی  درست چیه؟
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
باسلام،نظرات متفاوتی وجود دارد،اما انچه همه بر ان توافق دارند این نکته است که اگر کودک شیر خوار است مادر در دسترس باشدوبه هیج عنوان اینکار در کودک اضطراب وگریه بوجود نیاورد،بهترین حالت اینست که مدتی مادر به اتاق کودک برودوکنار او قصه گویی ونوازش داشته باشد،نور کافی ودرب اتاق باز باشد،اتاقش نزدیک باشد تا بمحض صدا کردن متوجه شود،معمولا بچه ها اگر عروسک محبوبشان کنارشان باشد بعلت،ویژگی همه جاندار پنداری،کمتر میترسند واحساس تنهایی کمتری دارند.
توسط
کودک دوازده تا هجده ماه، هنوز به شیر مادر وابسته است و هنوز به سنی نرسیده که بشه با لالایی یا عروسک محبوب و...سرش رو گرم کرد وخوابوند
دختر من الان پانزده ماهش و چند شب اتاقش رو جدا کردم اما شبی پنج شش بار بیدار میشه و گریه میکنه، من عملا نمیتونم بخوابم، در صورتی که وقتی کنار خودم بود دو بار برا شیر بیدار میشد، من واقعا نمیدم چی کار کنم اصلا
توسط zrastegar (228هزار امتیاز)
21.دوست عزیز اگر برای شما سخت نیست که برای شیر دادن به اتاق کودک بروید از این روش استفاده کنید اما اگر برایتان سخت است میتوانید کودک را در اتاق خو بخوابانید اما در تخت جداگانه خود و با فاصله از شما..تاکید میکنم که به هیچ عنوان در تخت والدین نخوابداین زمینه باید به خود کودک نیز توجه داشت. بعضی بچه ها شرایط روانی مناسب تری دارند؛ کمتر گریه می کنند و هنگام جدا شدن از پدر و مادر راحت تر هستند، در مقابل برخی دیگر بد می خوابند و گریه های بدی دارند هر بار که صدای گریه کودک را شنیدید به خودتان آرامش دهید و شروع به شمردن کنید. در دفعات اول، دو تا چند ثانیه دیرتر، بالای سر کودک بروید و کم‌کم این مدت زمان را به دو تا سه دقیقه افزایش دهید تا زمانی که کودک بتواند بدون رسیدن والدین دوباره به خواب رود. در صورت به کار گرفتن این تکنیک، مادران متوجه می‌شوند هنوز در حال شمارش هستند که صدای گریه کودک قطع می‌شود و او دوباره به خواب می‌رود، بنابراین مادران می‌توانند با خیال راحت از این تکنیک استفاده کننددر اتاق خواب کودک حضور داشته باشید تا او به خواب برود.1
می توانید او را بخوابانید و بعد به اتاقش منتقل کنید.2
به هیچ عنوان مو یا دست تان را دراختیار کودک قرار ندهید و اگر کودک اصرار داشت عروسکی در دسترس او قرار دهید.3
4هنگام خوابیدن کودک در اتاقش به هیچ عنوان کنارش دراز نکشید، بلکه کنار تختش بنشینید و با قصه گویی و هر کاری که فکر می کنید علاقه دارد، به او کمک کنید تا بخوابد.
اگر از تاریکی می ترسد روشنایی لازم را در اتاق فراهم کنید و سعی کنید در طول روز مدام با او به اتاقش بروید و با او بازی کنید.5
.6.بهتر است از جدا كردن مرحله به مرحله استفاده كنيد. يعني كودك در مرحله اول در رختخواب خود در اتاق والدين بخوابد، بعد رختخواب او بهتر است جدایی آرام آرام اتفاق بیفتد
7.به این نکته باید توجه داشت که تا ۲ سال اول کودک هنگام گرسنگی و ترس به آغوش مادر نیاز دارد و نباید به گریه او در این زمینه بی توجه بود. حتی بچه هایی که از ۶ماهگی تا ۲سالگی جدا می خوابند، باید از توجه والدین در طول شب مطمئن باشند..
8.کودکان بزرگ‌تر، در صورت بیدار شدن از خواب، منتظر آمدن والدین نمی‌مانند و خودشان به اتاق والدین می‌روند. در این حالت به مادران توصیه می‌کنیم حتی اگر کودک شان تا صبح، ده بار هم بیدار شد و به اتاق آن‌ها آمد، آرامش خود را حفظ کنند و کودک را به اتاق خود برگردانند و صبر کنند او دوباره به خواب برود
به قرآن ناطق (عج) - سیستم پرسش و پاسخ خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از کارشناسان و حتی دیگر کاربران عزیز این مجموعه!

4.3هزار سوال

4.9هزار پاسخ

673 دیدگاه

3 کاربر

212 نفر آنلاین
0 عضو و 212 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 2430
بازدید دیروز: 994
بازدید کل: 10603403
"راهنمای ارسال سوال" - به منظور بررسی سوالات مشابه خودتان بر روی علامت ذره بین کلیک کرده و کلیدواژه ای از مشکل و سوال خود را در سوالات جست و جو کنید. - بعد از اطمینان از غیرتکراری بودن سوالتان، به قسمت "پرسش سوال" بروید عنوان سوال خود را با حداقل 12 کاراکتر در قسمت عنوان سوال تایپ کنید - از دسته بندی ها ، دسته ی بانوان بصیر را انتخاب و با توجه به موضوع سوالتان زیر دسته مناسب را انتخاب کنید متن اصلی سوال را وارد کنید . - درصورت تمایل به دریافت جواب سوالتان از طریق ایمیل ، ایمیل خود را وارد کنید در غیر این صورت بخش مربوطه را خالی بگذارید برای اینکه سایت از حقیقی بودن سوال مطمئن شود ، تیک گزینه “I am not robot” را بزنید. - با کلیک بر روی گزینه پرسش سوال، سوال شما برای مدیریت ارسال می شود و در صورت صلاح دید پاسخ مناسب درج خواهد شد و شما در صفحه اصلی سوالات می توانید سوال و پاسخ خود را مشاهده کنید.
...